خلاصه
با توجه به قرارگیری منطقه مورد مطالعه با مختصات 15/52، 8/36 و 30/52، 24/36 در نوار لرزهخیز ایران و وجود زمینلرزههای تاریخی و سده بیستم قابل ملاحظه در این گستره، بررسی رویدادهای نوزمینساختی دراین محدوده دارای اهمیت خاصی میباشد. از این رو با بررسی شاخصهای نوزمینساختی از جمله: الگوی هندسه آبراههها، شاخص گرادیان شیب رودخانه، نسبت پهنای دره به ژرفای آن و پیشینه لرزهای میتوان به بررسی جنبشهای زمینساختی منطقه دسترسی پیدا کرد که نتایج حاصله از بررسی شاخصهای فوق، حکایت از فعالیتهای زمینساختی و فرازشهای شاغولی در این منطقه دارد.
امتیاز مقاله علمی و پژوهشی - فصلنامه بین المللی زمین پویا
خلاصه
تحولات ژئودینامیکی سبب ایجاد اختلال در روند طبیعی، متعادل و پایدار رفتار متقابل ساحل و دریا شده و واکنشهایی همچون رسوبگذاری و فرسایش موضعی متناسب با شرایط جدید را ایجاد خواهد کرد. این تغییرات بر عملکرد سازههای ایجاد شده، تأثیر نامطلوب میگذارد. به عبارت دیگر سازههای ساحلی و دریایی و مشخصات خط ساحلی در همان ناحیه تأثیرات متقابلی بر یکدیگر دارند و از این رو در مطالعات اجرا و یا توسعه سازههای مرتبط با ساحل و دریا باید تأثیرات مترتب بر ساحل محدوده مورد مطالعه بررسی شود. در این پژوهش با استفاده از مقایسه فرمولهای بایکر (Bijker 1971)، ون راین (Van Rijn) و سِرک (CERC) و میزان انتقال رسوب با در نظر گرفتن مشخصات غالب امواج دریا، جریانات دریایی، نوسانات آب دریای خزر و منحنی دانهبندی رسوبات، میزان کل انتقال رسوب از جهات مختلف محاسبه و با استفاده از روش آماری Wet Layup (Banibayat, P. and Patnaik 2013) مورد بررسی قرار میگیرد.
امتیاز مقاله علمی و پژوهشی - فصلنامه بین المللی زمین پویا
خلاصه
هدف از این پژوهش بررسی کارآمدی امواج میکروترمور برای تعیین خصوصیات ساختگاه میباشد. در همین راستا شکل نسبت طیفی H/V حاصل از امواج میکروترمور با شکل نسبت طیفی حاصل از رکوردهای ایستگاه شتابنگاری فرمانداری طبس مربوط به زمینلرزه سال 1357 (4/7=Ms) و سالهای بعد از آن با برداشت میکروترمور در محل ساختمان فرمانداری، مقایسه گردید و مقدار فرکانس غالب و ضریب تقویت حاصل از دو طیف به دست آمد. نتایج حاصل تشابه معناداری را در شکل نسبت طیفی و مقادیر پارامترهای خصوصیات ساختگاه امواج میکروترمور و جنبش نیرومند زمین نشان داد.
امتیاز مقاله علمی و پژوهشی - فصلنامه بین المللی زمین پویا
خلاصه
مجموعه آلمابولاغ با واحدهای رسوبی- آتشفشانی که تحت تأثیر سه فاز دگرگونی قرار گرفتهاند، در شمال غرب زون دگرگونی سنندج- سیرجان برونزد دارد. پتروگرافی و بررسی XRD گویایی تشکیل کانیهای تالک، کلریت، اپیدوت و موسکویت در فاز دگرگونی اول و کانیهای ترمولیت، اکتینولیت و بیوتیت در فاز دگرگونی دوم میباشد که اوج دگرگونی مربوط به فاز دگرگونی دوم بوده و در گستره رخساره شیست سبز است. چهار فاز دگرشکلی در این مجموعه قابل تفکیک میباشد که فاز دگرشکلی اول و دوم با دگرگونی اول و دوم همزمان بوده و با ایجاد چینخوردگیهای مختلف مشخص میشود. همزمان با فاز دگرشکلی سوم توده نفوذی اسیدی که در یک محیط فرورانش تشکیل شده، باعث گنبدی شدن، متاسوماتیسم، اسکارنزایی، تشکیل معادن آهن و دگرگونی پسرونده فاز سوم، در مجموعه آلمابولاغ شده است. فاز دگرشکلی چهارم با ایجاد انواع گسلها در شرایط شکنا نسبت به بقیه فازهای دگرشکلی قابل تفکیک میباشد.
امتیاز مقاله علمی و پژوهشی - فصلنامه بین المللی زمین پویا
خلاصه
در این بررسی سازندهای گدون و داریان در میدان نفتی مارون (فروافتادگی دزفول) مطالعه شدهاند. سازندهای گدون و داریان در چاههای شماره 291 و 308 در میدان نفتی مارون، عمدتاً از آهک و شیل تشکیل شدهاند. مرز زیرین و بالایی سازند گدون در هر دو چاه به ترتیب سازندهای فهلیان و داریان و مرز زیرین و بالایی سازند داریان نیز در هر دو چاه به ترتیب سازندهای گدون و کژدمی میباشد. در این مطالعه، از اطلاعات دو حلقه چاه اکتشافی و توصیفی بهره گرفته و ستون چینهای آنها بر اساس نمودارهای الکتریکی و مطالعه مقاطع نازک تهیه و ترسیم شد. بررسی مقاطع نازک، تعیین خصوصیات بافتی و مطالعه میکروپالئونتولوژی منجر به شناسایی شش میکروفاسیس برای چاه 291 (سه رخساره مربوط به سازند داریان و سه میکروفاسیس مربوط به سازند گدون) و شش رخساره برای چاه شماره 308 (سه رخساره مربوط به سازند داریان و سه رخساره مربوط به سازند گدون) گردید که به کمربندهای رخسارهای Outer ramp و Mid ramp تعلق دارند. در اواسط سازند داریان میانلایههای شیلی وجود دارد که با افزایش مقدار پرتو گاما نیز قابل مشاهده هستند. این میانلایههای شیلی را زبانههای کژدمی هم میگویند که سازند داریان را به دو بخش آهک پایینی و آهک بالایی تقسیم کردهاند.
امتیاز مقاله علمی و پژوهشی - فصلنامه بین المللی زمین پویا
مشخصات مدیر وبسایت
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی آرشیو ماهانه وبسایت
کلمات کلیدی وبسایت