خلاصه
شاخصهای ریختسنجی روشی برای تعیین سرعت فرایندهای زمینساخت فعال میباشد؛ زیرا پس از شناسایی مناطق فعال که توسط بررسیهای کیفی انجام میشود، تعیین سرعت این فرایندها در ارزیابی خطر زمینلرزه کاربرد پیدا میکند. هدف از انجام مقاله اندازهگیری شاخصهای ریختسنجی دامنه جنوبی البرز مرکزی برای تعیین سرعت زمینساخت فعال بوده است. بدین منظور شاخصهای کمی ریختسنجی در جبهه های کوهستانی تهران، کرج و آنتی- البرز واقع در دامنه جنوبی البرز مرکزی ارزیابی و اندازهگیری شدند. نتایج بهدست آمده نشان میدهد که شرق دامنه جنوبی البرز مرکزی از غرب آن فعالتر است و همچنین با دور شدن از دامنه و پای کوهستان به سمت ایران مرکزی، از مقدار فعالیت زمینساختی کاسته میشود.
امتیاز مقاله علمی و پژوهشی - فصلنامه بین المللی زمین پویا
خلاصه
این مقاله با عنوان تهیه حداکثر شتاب بر سنگ بستر(PGA) و طیف خطر یکسان برای مناطق مختلف شهر کرمانشاه است. مجموعهای از منابع لرزهزا و دادههای لرزهخیزی تاریخی و دستگاهی با پوشش زمانی از قرن هشتم میلادی تا به امروز در شعاع 150 کیلومتری به کارگرفته شده است. با توجه به کمبود دادههای مناسب لرزهخیزی و دقت کم اطلاعات موجود، پارامترهای لرزهخیزی به روش Kijko (2000) برآورد شده است. تعیین بیشینة شتاب بر روی سنگ بستر (PGA) با پنج رابطة کاهندگی مختلف Ghodrati et al (2007) ، Ramazi (1999)، Zare et al (1999)، Ambraseys et al (1996) و Campbell (1997) انجام گرفته که با روش درخت منطقی و وزنهای به ترتیب 3/0 ، 2/0 ، 2/0، 15/0 و 15/0 ترکیب شده اند. برای تعیین طیف های شتاب، رابطه کاهندگی طیفی Ambraseys et al (1996) و Ghodrati et al (2010) به روش درخت منطقی و با وزنهای به ترتیب 4/0و 6/0 به کار رفتهاند. تحلیل احتمالاتی خطر زلزله با استفاده از برنامة SEISRISK III (1987) انجام گرفته و نتایج این تحلیل توسط نقشههای همشتاب، شتاب طیفی و طیف خطر یکنواخت برای %10 و %2 احتمال رویداد در 50 سال ارائه شده است.
امتیاز مقاله علمی و پژوهشی - فصلنامه بین المللی زمین پویا
خلاصه
این مقاله به بررسی سال 2001 زلزله گجرات، یکی از زمین لرزه مخرب ترین در جهان است، که در غرب هند رخ داده است. روش مورد استفاده در این مطالعه بر روی داده های گرانش و پردازش تصویر ماهواره ای بود.مدل جاذبه جهانی EGM-2008 به عنوان داده های مرجع استفاده می شود. بنابراین، در وهله اول، داده ها تعیین می پیشتر اشاره شد با استفاده از واحه MONTAJ 7.0.1 نرم افزار پردازش شده است. سپس، به منظور ردیابی لبه ناهنجاری های دفن شده در یک راه بهتر، تلاش شد به درخواست فیلتر گرادیان کل افقی. بعد، برای تکمیل محل خطواره پنهان، ترکیبی از اجزای شیب گرانش استفاده شد. پس از آن، روش تابع ویژه (SFM) برای دستیابی به موقعیت دقیق عمق و روند خطواره جاذبه های مخفی استفاده شده است. در نهایت، آنها با زلزله عمق کانونی مقایسه شد. تمام نتایج به دست آمده با زلزله مرکز با استفاده از تصاویر ماهواره ای انجام شد. تجزیه و تحلیل انجام شده و نتایج حاصل از تفسیر داده ها تعیین می نشان می دهد که ارتباط معنی داری بین عمق کانونی و عمق به دست آمده توسط این روش وجود دارد. بنابراین، می توان نتیجه گرفت که این روش می تواند ما را به منظور برآورد عمق از زمین لرزه در آینده کمک کند.
<کلمه کلیدی> جاذبه خطواره، تابع ویژه، زلزله عمق
امتیاز مقاله علمی و پژوهشی - فصلنامه بین المللی زمین پویا
خلاصه
امتیاز مقاله علمی و پژوهشی - فصلنامه بین المللی زمین پویا
خلاصه
زلزله همواره از علل مهم مرگ و صدمه به اموال در ایران بوده است. در مناطق که در آن چند رکورد حرکت قوی وجود دارد، شبیه سازی امواج زمین لرزه می تواند یک منبع مهم برای قوی پیش بینی حرکات زمین. سوابق حرکت قوی برای اهداف مهندسی زلزله حیاتی هستند و در حال توسعه طیف برای طرح های مقاوم در برابر زلزله.حرکت شبیه سازی شده ممکن است در طراحی توسعه طیفی استفاده شود. یکی از روش های اصلی در شبیه سازی حرکت قوی استفاده از تابع تجربی سبز است. در این روش، پس لرزه به عنوان توابع Green`s در نظر گرفته و رویداد مورد نظر و یا اصلی شوک با تقسیم گسل به بخش های کوچکتری به عنوان subfaults (که هر کدام یک منبع است) و با استفاده از اصل جمع و تاخیر زمانی در محاسبه توزیع موج هر subfault. روش تابع Green`s تجربی برای اولین بار توسط Hartzel مورد استفاده قرار گرفت، 1978. پژوهش حاضر در شبیه سازی حرکات قوی برای سیلاخور زلزله مارس 31 2006 متمرکز شده، با بزرگای = 6.0.شبیه سازی حرکت قوی بر اساس پس لرزه از رویداد سیلاخور، نشان می دهد سازگاری مناسب بین شبیه سازی و ضبط اصلی شوک است که به علت حرکت حداکثر و مختصات طیفی.
<کلمه کلیدی> قوی حرکت زمین. تجربی روش تابع گرین. پس لرزه، سیلاخور
امتیاز مقاله علمی و پژوهشی - فصلنامه بین المللی زمین پویا
مشخصات مدیر وبسایت
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی آرشیو ماهانه وبسایت
کلمات کلیدی وبسایت