نقل قول :
آنیستا
در سیستم خانه سازی آنیستا تمامی اجزای ساختمان به صورت یکپارچه اجرا گردیده و با تولید قطعات باربر سازه ای علاوه بر تحمل بارهای زنده و مرده قایم، مقاومت مطلوبی در برابر بارهای جانبی نیز دارند.
این سیستم که شامل قالبهایی از جنس فوم پلی استایرن نسوز و سبک می باشد، عایق مناسبی در برابر حرارت، برودت و صوت بوده و می تواند در گرمایش و سرمایش حداقل 75 در صد انرژی را حفظ نماید. سایر قطعات و ملحقات ساختمان از قبیل دربها، پنجره ها، سیستمهای برق رسانی و ... به راحتی قابل نصب برروی اجزای ساخته شده می باشد. ساخت سریع و آسان در محل کارگاه، بدون نیاز به ماشین آلات سنگین و حتی با کمک کارگران نیمه ماهر، از دیگر مزایای این نوع سیستم ساختمان سازی می باشد.
قالب های عایق ماندگار بتن
این شرکت با تولید قالبهای ویژه، توانسته این نوع سیستم ساختمان سازی نوین را به شما ارائه نماید که بخشی از مزایای آن عبارتند از:
1) مقاومت بالا در برابر نیروهای جانبی مانند زلزله و باد
2) عایق حرارت، برودت، رطوبت و صوت
3) حمل و نقل آسان
4) ساخت سریع و در عین حال با سهولت
• اجرای سازه فقط با سه مرحله چیدمان قالب، تراز دیوار و پر کردن با بتن
• عدم نیاز به قالب بندی ویژه در اجرای دیوارهای برشی
• عمل آوری (Curing) بتن در شرایط ایده آل
• اجرای آسان تأسیسات برقی و مکانیکی
• قابلیت هر نوع نماسازی داخلی و خارجی
5) ساخت سازه کاملا" یکپارچه
6) صرفه جویی بیش از 75% انرژی مصرفی (گرمایش و سرمایش)
7) مزیت های زیست محیطی
8) قابل اجرا در زمینهای با مقاومت کم
9) تولید شده از مواد اولیه غیر قابل اشتعال
10) دارای گواهینامه های بین المللی سازه CCMC, ESR, SBCCI, BOCA
11) مورد حمایت سازمان بهینه سازی مصرف سوخت کشور
استفاده از سیستمهای نوین ساخت و ساز به صورت تولیدات صنعتی بطوریکه بتواند در کاهش مدت زمان اجرا ، مصالح مصرفی و حداقل نمودن هزینه های مربوطه مؤثر باشد امری مفید و مورد نیاز بازار ساختـمان کشور می باشد و صنعتی کردن ساخت لزوما به معنی استفاده از یک سیستم کاملا جدید و متمایز ساختمانی نیست بلکه منظور اصلی کاهش هزینه ها و افزایش سرعت و سهولت عملیات ساختمانی است. اجرای صنعتی ساختمان پیوندی اساسی با مفهوم پیش سازی دارد که به معنی ساخت قطعات تشکیل دهنده ساختمان در محیط کارخانه و حمل و نصب و اتصال آنها به یکدیگر در محل نهایی می باشد و بطور خلاصه پیـش سازی اهداف زیر را مد نظر داشته است :
1- ساخت و اتمام سازه با استفاده از روش مکانیزه فوق العاده سریع
2- بهره برداری از ساختمان عایق و مدرن
3- انجام کار در شرایط کنترل شده و بدور از شرایط نامساعد محیطی و متغیر
و امکان کنترل کیفی
4- اتلاف کمتر مصالح
محاسن سیستم ICF
سرعـت بـالای نصـب، امروزه مهمترین عامل در مـدیریت یک پروژه زمـان است؛ زمان می تواند یک پروژه حتی غیر اقتصادی را نجات داده و به آن حیاتی دوباره بخشد و بالعکس .یکی از بخشـهای زمانبر سـازه های بتنـی، قطعاً قالـب بنـدی و آرماتور گذاری می باشد که هر دوی این موارد در این سیستم متحول گردیده و از زمانی کمتری برخوردار می باشند.
بالا بردن کیفیت بتن ریزی، بر طبق نشریه شماره 55 سازمان مدیریت و برنامه ریزی قالب باید از کم شدن رطوبت بتن و نشت شیره آن جلوگیری نماید و در عین حال از بتن در برابر شرایط آب و هوایی محافظت نماید، و با توجه به نوع اتصالات بین قالب ها و نیز عایق بودن بدنه قالبها این امر تامین گردیده است.
حمل و نقل آسان قالبها، این قالبها با توجه به وزن کمی که دارند به راحتی در کارگاه جابجا شده و موجب هدر رفتن نیروی انسانی نمی گردند در حالی که برای جابجایی قالبهای معمولی نیاز به نفرات بیشتری بوده و همچنین برای انتقال قالبها به کارگاه نیز به علت وزن بالای قالبها موجود مشکلات زیادی بوجود می آید.
عدم نیاز به مواد رهاساز، طبق مصوبه فنی سازمان برنامه و بودجه قالبها بعد از استفاده باید تمیز و به مواد رهاساز آغشته شوند ودر اکثر مواقع متاسفانه پیمانکاران از مواد خورنده نفتی استفاده نموده که باعث بروز مشکلاتی در بتن می شوند؛ در حالی که در روش قالب بندی مورد نظر قالبها در محل به صورت ثابت قرار گرفته و نیازی به استفاده از مواد جداساز ندارند.
جایگذاری مناسب آرماتورها،قالبهای سیستم آنیستا دارای مکان تدبیر شده جهت جایگذاری آسان آرماتورها می باشند.
قابلیت اجرا در مناطق آسیب دیده از بلایای طبیعی، از آنجایی که ایران کشوری است در معرض بیش از 90 % حوادث طبیعی شناخته شده، در صورت بروز حوادث غیرمترقبه اسکان موقت آسیب دیدگان در حداقل زمان مدنظر خواهد بود، که این سیستم پاسخگو به مشکل زمانی اسکان سریع آسیب دیدگان می باشد و با توجه به ویژگی عایق بودن آن می تواند در برطرف کردن مشکلات آسیب دیدگان نظیر گرما و سرمای محیط، مفید باشد.
تامین شرایط عمل آوری مناسب جهت بتن، در داخل قالب، یکی از عواملی که در پروژه های بتن ریزی فراموش می گردد عمل آوری بتن بعد از قالب برداری و یا حتی در زمانی که بتن در قالبها قرار دارند می باشد؛ بر طبق استاندارها مدت عمل آوری در مورد بتنهای معمولی 3 روز و بتنهای دارای شرایط ویژه مانند بتنهای میکروسیلیسی 7 روز می باشد که در اکثر موارد در کارگاههای دارای استاندارد مناسب با بوجود آوردن سایه مصنوعی ونیز استفاده از پارچه های نمدار این کار صورت می گیرد که نمی تواند بازدهی لازم را در بر داشته باشد، از اینرو سیستم قالـب بندی آنـیستـا با توجه به اینکه قالب عایـق آن بر روی بتن خواهد ماند، می تواند محیط مناسبی جهت عمل آوری مناسب بتن تامین نماید
عوامل مربوط به هزینه:
امواد اصلی تشکیلدهنده قالبهای ICF پلی استایرن منبسط شده است که با قیمتهای نسبتاً قابل قبول در دسترس هستند.
میزان عایق حرارتی مورد استفاده در این سیستم با ضخامت متوسط بالای 10 سانتیمتر به طور قابل توجهی بیش از میزان عایق حرارتی مورد نیاز طبق مقررات ملی ساختمان در زمینه صرفهجویی است. ضخامت و چگالی بالای لایههای پلی استایرن قالبها، که باعث بالا رفتن هزینه قالب و در نتیجه هزینه کلی ساختمان میشود، به دلیل بحث صرفهجویی در مصرف انرژی نیست، بلکه بیشتر به خاطر تامین مقاومت مورد نیاز برای قالبها در زمان بتنریزی در نظر گرفته شده است.
عدم نیاز به ماشینآلات و ابزار گران قیمت، از دیگر شرایطی است که هزینههای اجرای این محصول را کاهش میدهند.
استفاده بیش از حد از میلگرد برای همپوشانی میلگردها از دیگر محدودیتهایی است که این محصول را برای انبوهسازی نامناسب میکند. با توجه به این نکته که برای سهولت اجرا، میلگردهای عمودی کوتاه و با همپوشانی متعدد در نظر گرفته میشوند، دور ریز میلگرد و مصرف آن به طور محسوسی بیش از روشهایی مانند روش تونلی است.
نوع محصول به گونهای است که نیاز به تعمیر و نگهداری خاصی ندارد.
این محصول به علت سبک بودن قالبها، قابلیت حمل و نقل در شعاع زیاد را دارد. علاوه بر آن، به دلیل قابلیت ضربهپذیری قابل توجه آنها، در حمل و نقل معمولاً دچار آسیب جدی نمیشود.
نگهداری این محصول، در انبارهای سرپوشیده و در شرایط ایمنی لازم برای جلوگیری از وقوع حریق امکانپذیر است.
میزان نیروی انسانی مورد نیاز برای اجرای این سیستم نسبت به روشهای مشابه تولید دیوار بتنی نسبتاً کمتر و در نتیجه هزینه نیروی انسانی آن نسبتاً پایینتر است.
عوامل مربوط به زمان:
در مقایسه با سیستمهای مورد استفاده در پروژههای تکسازی، مزیت رقابتی این محصول، سرعت اجرای قالببندی آن است. ولی در انبوهسازی، این سیستم در رقابت با برخی از سیستمهای بتن درجا، مانند سیستم تونلی، سرعت پایینتری دارد. علاوه بر این، میزان عایق حرارتی این قطعات در حدی است که دستیابی به انتظارات تعیین شده در مقررات ملی ساختمان به سهولت انجام میشود.
با توجه به این نکته که محدودیت قالب در این سیستم وجود ندارد، موازی کردن اقدامات در قسمتهای مختلف یک پروژه و ایجاد همپوشانیهای لازم بین فعالیتهای مختلف اجرایی به سهولت و بدون بالا بردن هزینههای پروژه امکانپذیر است.
محصول مورد بحث، نیاز به ابزار و ماشینآلات خاص یا غیر قابل دسترس ندارد و به دلیل استفاده از قالبهای عایق حرارتی، این محصول، امکان بتنریزی در شرایط دمایی متنوع و در اغلب فصول سال را دارد.
در زمان اجرای دیوار با استفاده از این سیستم، میتوان گفت که همزمان با این اقدام، عایقکاری حرارتی دیوار نیز انجام میشود و در ضمن، اجرای نازککاری داخلی و نمای خارجی نیز با سهولت و سرعت بیشتری انجام میشود.
عوامل مربوط به قابلیتهای اجرایی:
نیاز به ابزارهای ساده و محدود در این روش از نقاط قوت این سیستم ساختمانی است. در اجرای این محصول، میتوان با آموزش مختصری، نیروی انسانی لازم را آماده کار کرد.
تعداد مراحل کاری در این روش بسیار کم است و کار نسبتاً تکراری است. قطعات به کار گرفته شده برای قالببندی، به عنوان عایق حرارتی کاربرد دارند.
استفاده از پلی استایرن منبسط، به عنوان پایه قالب محصول، امکان ایجاد برش در قالب و تغییر در ابعاد و شکل آن را فراهم میکند. در نتیجه، میتوان چنین محصولی را هم در معماری مدولار و هم غیر مدولار استفاده کرد، ولی روشن است در حالت مدولار، آمادهسازی قطعات و اجرا با سرعت و سهولت بیشتری انجام میشود.
برای افزایش قابلیت باربری، میتوان از انواع عریض قالب ICF استفاده نمود. علاوه بر قابلیت تنوع در ضخامت، میتوان ارتفاع را نیز به دلخواه تنظیم کرد.
شرایط نگهداری سیستم ساده است و نیاز به تمهیدات خاص ندارد. سطح تمام شده بخش اعظم این نوع سیستمها، اسفنج پلی استایرن منبسط است، که از لحاظ همنشینی با سایر مصالح محدودیتی ندارد.
در صورتی که دیوار دچار تخریب موضعی شده باشد، اگر تخریب در بتن رخ داده باشد، با قالببندی درجا و بتنریزی در محل قابل اصلاح است. اگر تخریب در پلی استایرن باشد، میتوان قطعه پلی استایرن محل تخریب را جایگزین کرد.
از ویژگیهای بارز این محصول، سبک بودن قطعات قالب، و عدم نیاز به ماشینآلات سنگین برای جابجایی و اجرا است.
عوامل مربوط به کیفیت و قابلیتهای فنی:
کنترل کیفیت جاگذاری قطعات ICF ساده است و با استفاده از ابزارهای ساده مهندسی صورت میگیرد. کیفیت بتنریزی نیز در صورتی که از رابطهای پلاستیکی یا فلزی استفاده شود با مشکل خاصی روبرو نخواهد بود. ولی در صورت کاربرد قطعات یکپارچه با رابطهای از جنس قالب، خطر پر نشدن فضای زیر ماهیچههای پلی استایرنی وجود دارد.
ضخامت و وزن زیاد دیوار و کاهش فضای مفید ساختمان از دیگر نقاط ضعف این محصول برای انبوهسازی است.
محصول مورد بحث در شرایط مختلف جوی، و در برابر مخاطراتی نظیر هوازدگی و خوردگی، نوسانات حرارت و یخزدگی، میکرو ارگانیسمها و تشعشع، رفتارهای قابل قبول و مقاومت مناسبی را از خود نشان میدهد.
در صورت طراحی مناسب، رفتار این سیستم در زمین لرزه قابل قبول است.
سیستم مورد نظر عایق حرارتی مناسبی است، به علاوه، میتوان با کمک شیوههای مناسب نماسازی، از تاثیر رطوبت در آن کاملاً جلوگیری کرد.
در صورت نیاز به اینرسی حرارتی، میتوان پلی استایرن قسمت داخلی آن را جدا کرد و بدنه بتنی دیوارهای ICF را به خازن حرارتی تبدیل کرد.
استانداردها نیاز به یک پوشش محافظتکننده در برابر آتش (مثلاً حدود 15 میلیمتر تخته گچی) را برای ایمنی در برابر حریق بیان میکنند. نوع بلوک نقش تعیینکنندهای را در خصوص رفتار در برابر آتش ایفا میکند.
در شرایطی که مساله حمله جانوران موذی بر اساس استاندارد IRC و SBC و انواع مشابه بسیار خطرناک گزارش شود، نیاز به تمهیدات خاصی خواهد بود که در استانداردهای فوقالذکر تشریح شده است.
استفاده از بتن درجا، دیوار را درزبند و هوابند میکند. خطرات میعان در این سیستم فقط در حالتی است که یک پوشش با نفوذپذیری بسیار کم در نمای بیرونی آن اجرا شود (مانند نمای آلومینیومی با درزبندی توسط چسب سیلیکون بین قطعات). در حالت عادی مشکل میعان وجود ندارد. در این سیستم عایق حرارتی، جزء لاینفک سیستم است، که معمولاً از سطح مورد نیاز هم بیشتر است.
بار مرده دیوارهای این سیستم زیاد است و لازم است دیوارهای طبقات مختلف درست در یک راستا قرار داشته باشند. این امر محدودیت در زمینه معماری محسوب میشود، هرچند آزادی عمل در این سیستم نسبت به دیگر سیستمهای دیوار بتنی درجا بیشتر است. به منظور کاهش فضای اشغال شده توسط دیوارهای باربر، کاهش بار مرده ساختمان و بهبود عملکرد لرزهای ساختمان توصیه شده است مقدار دیوارها در پلان ساختمان به حداقل مورد نیاز جهت پاسخگویی به نیازهای سازهای ساختمان محدود شده و برای ساخت دیوارهای تیغه از سایر انواع سیستمهای رایج و معتبر استفاده شود.
در این سیستم، میتوان به سهولت انواع مختلف نماها را نصب کرد. برای این کار، قطعات فلزی لازم توسط پیچ یا میلگرد به بتنی که در فاصله بین دو لایه عایق ریخته میشود، متصل میشوند.
منبع : سیستم قالبهای عایق ماندگار، دکتر بهروز محمدکاری-مهندس کیان خلیلی جهرمی، مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، 1387
دانلود کتاب آشنایی با جداسازهای لرزه ای و تاثیر آنها بر عملکرد پلها
برای دانلوداینجا کلیک کنید...
http://bayanbox.ir/domain/shoma5.ir/ITech/Bridges/Bridge_Base_Isolationa.pdf?download
برای دانلود اینجا کلیک کنید...
http://ve.pmo.ir/pso_content/media/article/188.pdf
برای دانلود اینجا کلیک کنید...
http://ve.pmo.ir/pso_content/media/article/186.pdf
مشخصات مدیر وبسایت
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی آرشیو ماهانه وبسایت
کلمات کلیدی وبسایت