تحیل غیر خطی سازه ها سالهاست به عنوان تحلیل مبتنی بر طراحی عملکردی سازه ها مورد توجه مهندسان عمران قرار دارد و خصوصا در بحث های مربوط به بهسازی لرزه ای سازه ها یا تحلیل سازه های بلند بسیار مورد استفاده طراحان محاسب سازه است. با آمدن نسخه 2013 نرم افزار تحلیل و طراحی ساختمان ها (ETABS) تغییراتی اندک در این روش از تحلیل در نرم افزار رخ داده است که در این مقاله از بخش اخبار تحلیلی آموزشی 808 به بررسی تفاوت های تحلیل غیر خطی در نرم افزار ETABS 2013 پرداختیم:
1- انواع روش های تحلیل سازه:
روش های تحلیل شامل دو گروه تحلیل خطی و غیر خطی می شود که هر کدام شامل قسمت هایی می باشند که در شکل پایین آورده شده است:
تحلیل خطی |
استاتیکی |
|
دینامیکی |
طیفی (شبه دینامیکی) |
|
|
تاریخچه زمانی |
|
تحلیل غیر خطی |
استاتیکی |
|
دینامیکی |
طیفی (شبه دینامیکی) |
|
|
تاریخچه زمانی |
در میان روش های بالا روش تحلیل غیر خطی استاتیکی (بار افزون یا پوش آور یا رانشی) موضوع بحث این دستور العمل می باشد. در این روش سازه تحت الگوی بار مشخصی رانده می شود، تا زمانی که سازه به یک جابجایی مشخصی برسد و سپس در این حالت تغییر شکل اجزای سازه ثبت می گردد و با ظرفیت سازه جهت ارزیابی عملکرد لرزه ای آن مقایسه می شود.
2- خلاصه ای از مراحل انجام تحلیل بار افزون در نرم افزار
الف) تعریف ترکیب بارهای ثقلی مطابق با آیین نامه
ب) تعریف الگوهای بارجانبی مطابق با آیین نامه
ج) اختصاص مفاصل پلاستیک به المان های مربوطه
د) اعمال ترکیب بارهای ثقلی و الگوهای بارجانبی در ادامه ترکیب بارهای ثقلی به سازه به کمک تحلیل بار افزون و بررسی معیارهای پذیرش مفاصل تشکیل شده در المان های سازه
3- روند انجام تحلیل غیر خطی:
1-3- تعریف ترکیب بارهای ثقلی:
بعد از طراحی سازه با استفاده از روش تحلیل خطی دینامیکی طیفی و بدست آمدن مقاطع، به شیوه زیر تحلیل استاتیکی غیر خطی انجام می پذیرد. ابتدا در منوی Define و در قسمت Load Cases ترکیب بارهای زیر را تعریف می کنیم (پیوست 2، بند 1-2 استاندارد 2800):
1) Gravity1: 1.2 Dead+1 Live
Load Cases Data
2-3-تعریف الگوهای بار جانبی:
1) Push1-EX
1-2-3- معرفی الگوی بار یکنواخت:
Load Cases
در قسمت مربوط به other parameters، سه قسمت وجود دارد که هر یک را مطابق با شکل های پایین کامل کنید:
Load application
4- اختصاص مفاصل به تیر ها و ستونها:
در این مرحله کلیه تیرها را انتخاب کرده و سپس از طریق منوی همانطور که در شکل های پایین نشان داده شده است، مفصل ها را به ابتدا و انتهای تیرها اختصاص می دهیم.
5- بررسی خروجی های تحلیل:
در این مرحله سازه را تحلیل می کنیم.
در مرحله بعد ابتدا بر روی تیر مربوطه که از سطح عملکرد Life Safety عبور کرده است کلیک راست کرده و شماره آن را یادداشت می کنیم و سپس وارد قسمت Display > Hinge Results شده و مفصل مورد نظر را بررسی می کنیم.
در مرحله بعد وارد قسمت Display > Static Pushover Curve شده، بر اساس نتایج حاصل از تحلیل، تغییر مکان هدف را اصلاح می کنیم.
جهت دریافت اطلاعات کامل مرتبط با این خبر می توانید دانلود بفرمایید:
http://civil808.com/statics/uploads/files/201402/Civil808-Nonlinear%20in%20Etabs2013.pdf
کارشناس ارشد زلزله ، عضو تیم خبری 808
ایبوک (کتاب الکترونیکی) انتشارات مجازی 808
عنوان ایبوک: طراحی حدی سازه های فولادی در ETABS 2013
مولف: مهندس مجتبی اصغری سرخی ، کارشناس ارشد سازه (رزومه)
شماره ایبوک: 52
تعداد صفحات: 46 صفحه ،همراه با فیلم آموزشی (ضمیمه شده دریک فایل PDF)
سال انتشار: دی 1392 نحوه انتشار: انتشار رایگان
مقدمه مولف:
در این آموزش تصویری قصد بر آنست تا خدمت مهندسان محترم نحوه طراحی سازه های فلزی به روش حالت حدی بر اساس آخرین تغییرات صورت گرفته در نسخه 2013 نرم افزار ETABS ارائه شود. هدف از این آموزش تنها ذکر خلاصه مهمترین تغییراتیست که در نسخه 2013 نرم افزار ایتبز نسبت به نسخه های پیش از آن ایجاد شده است و از ذکر جزئیات مربوط به مدلسازی و بارگذاری و موارد مشابه اجتناب خواهد شد. و از آنجا که قصد بر آنست تا استفاده از ایتبز 2013 را برای طراحی به روش حالت حدی مطابق مبحث دهم مقررات ملی ساختمان کشورمان نیز بررسی کنیم تغییرات صورت گرفته در این قسمت در نسخه از نرم افزار ایتبز نسبت به نسخه های قبل آن با دقت بیشتری بررسی خواهد شد.
سرفصل مطالب این ایبوک عبارتست از:
توجه:
1- از آنجا که در حین تدوین این ایبوک نسخه نهایی ویرایش سال 92 مبحث دهم مقررات ملی ساختمان منتشر شده است بنابراین سعی گردید مطالب به نحوی تدوین شود که برای آندسته از الزامات طراحی حالت حدی که ما بین ویرایش سال 87 و ویرایش سال 92 مقررات ملی ساختمان (معادل ویرایش 2005 و 2010 از آیین نامه AISC-360) یکسان میباشد به کار گرفته شود.
2- در این ایبوک قصد پرداختن به الزامات عمومی طراحی و جزئیات مربوط به وارد کردن تمام پارامتر های تحلیل و طراحی سازه نیست و صرفا تنظیمات کلی مربوط به طراحی حالت حدی سازه فولادی در نرم افزار ETABS بررسی میشود. بنابراین استفاده از این آموزش برای سطح کاربران متوسط به بالا پیشنهاد میشود. (کاربرانی که از قبل با این نرم افزار آشنایی داشته اند و با نسخه های پایین تر این نرم افزار کار کرده اند)
3- جهت مشاهده دقیق تر و مرحله به مرحله طراحی ، تنظیمات توضیج داده شده در این ایبوک در قالب 4 فیلم آموزشی توسط مولف تدوین گردید که جهت تکمیل این ایبوک در درون خود ایبوک عرضه شده است. (تعداد 4 عدد فیلم که هر کدام کلیه تنظیمات مربوط به هر یک از چهار فصل این ایبوک را شامل میشود و به صورت ضمیمه شده به فایل PDF ایبوک قابل مشاهده است)
» برای دانلود کتاب همراه با فیلم آموزشی ضمیمه شده در یک فایل PDF به صورت رایگان می توانید از طریق لینک زیر اقدام نمایید:
دانلود فیلم های آموزشی در فرمت فلش
Advanced Finite Element Methods (ASEN 6367) - Spring 2013 Department of Aerospace Engineering Sciences University of Colorado at Boulder
تهیه و تنظیم: محمدجعفر رفائی
کارشناس ارشد سازه
نقل قول :
با صلوات بر محمد آل محمد (صل الله علیه و آله و سلم) و عرض تبریک به مناسبت میلاد حضرت رسول اکرم (صل الله علیه و آله و سلم) و امام جعفر صادق (علیه السلام)
فایل نرم افزار دستورالعمل نظارت و کنترل سازه های بتنی را که زمانیکه در سازمان بسیج سازندگی سپاه امام رضا علیه السلام مشغول بودم، جهت ارتقای سطح نظارت سازمان تهیه نموده بودم، در اختیار مهندسین و همکاران عزیز قرار می دهم، امیدوارم مفید باشد.
دانلود از 4shared به حجم 12 مگابایت
برای دانلود اینجا کلیک کنید...
http://www.4shared.com/rar/T6Apkk8Hce/Con_Setup.html
نقل قول :
CD مقالات بخشی از کنفرانس که با محوریت مهندسی سازه و زلزله که مقالات فارسی و انگلیسی جدا هستند.
فرمت CD بسیار جالبه چون هیچ گونه قابلیت جستجو برای مقالات قرار داده نشده. ضمناً حتی نام مقالات قابل کپی کردن نیست. از این جهت کل مقالات که فقط به صورت شماره هستند اپلود شده است.
مقالات فارسی به تعداد 405 مقاله را می توانید با حجم 236 مگابایت از لینک زیر:
http://www.mediafire.com/download/cmmyhi2sdhacu8f/2fa.7z
و مقالات انگلیسی به تعداد 54 مقاله را می توانید با حجم 24 مگابایت از لینک زیر دانلود نمایید. :
http://www.mediafire.com/download/0djdp2o05i5ych0/2en.7z
همانطور که مشاهده می کنید بالغ بر 460 مقاله فقط در مورد زلزله و سازه در این کنفرانس پذیرش شده است. تعداد کل مقالات پذیرفته شده و درون CD با موضوعات مختلف بالغ بر 2800 مقاله می باشد که به نوعی رکورد محسوب می شود.
کیفیت بسیاری از مقالات بسیار پایین و در حد ترجمه ناشیانه و ناقص مقالات خارجی و کیفیت بعضی مقالات واقعاً خوب است. از تعاریف دوستان این گونه بر می آید که واقعاً کنفرانس عجیبی بوده است
مشخصات مدیر وبسایت
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی آرشیو ماهانه وبسایت
کلمات کلیدی وبسایت