پاییز 92 - مهندسی + عمران + آبادانی + توسعه
سفارش تبلیغ
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
*توجه *توجه برای مشاهده مطلب و یا دانلود فایل مورد نظر خود به پایین همین پست مراجعه گردد
روش های فرآیند غلات برای دام

برخی از روش های فرآوری غلات در اینجا ذکر می شوند که برخی از آن­ها متداول و برخی از آنها از کاربرد کمتری برخوردارند. به طور کلی در مورد غلات فرآیند سرد و گرم به کار می رود. فرآیندهای سرد شامل آسیاب کردن، غلتک زدن و غیره می باشد. فرآیند گرم نیز شامل پرک کردن با بخار، غلتک با بخار، میکرونیزه کردن و امثال آن می باشد.

 

دانه کامل:

خوراندن دانه کامل در جایی که حیوان خوش تغذیه می کند مثل شرایط چرای طبیعی متدوال است. یولاف معمولا به خوبی به صورت دانه کامل هضم می شود ولی بیشتر غلات (مثل سورگوم) ممکن است به طور کامل هضم نشوند و به صورت دست نخورده دفع شوند. لذا فرآیند آنها مورد نیاز است.

 آسیاب کردن:

معمولا با آسیاب چکشی انجام می شود. عوامل موثر در میزان ریز بودن محصول نهایی شامل: اندازه الک، اندازه آسیاب چکشی، قدرت و سرعت، نوع غله و رطوبت آن. در مقاله بعد به اندازه مناسب غلات اشاره می گردد.

 غلتک خشک:

غله از بین غلتک هایی که معمولا دندانه دار هستند عبور می کند. اندازه ذرات از بسیار ریز تا بسیار زبر متفاوت است و به وزن غلتک، اندازه دندانه ها، فشار و فضاهای خالی، رطوبت دانه و سرعت ورود غله به غلتک بستگی دارد.

 غلتک زدن با بخار:

غله پیش از ورود به غلتک به مدت 1 تا 8 دقیقه در معرض بخار قرار میگیرد. بخار دانه را نرم می کند و موجب میشود که محصول از ظاهر یکنواخت تر و شیاردار تری برخوردار شود. رطوبت دانه اندکی افزایش می یابد. مزیت کمی از این روش عاید دامدار میشود. مزیت این روش بیش از حد مورد تاکید قرار گرفته است. اندازه ذرات و شکل شیار دار آن ممکن است خوشخوراکی و پذیرش آن توسط دام را بهبود دهد.

 حبه کردن:

معمولا پیش از پلت شدن (حبه شدن)، غله آسیاب یا غلتک زده میشود. مزیت اولیه این روش در مکانیزاسیون انتقال فرآورده می باشد. مزیت کم یا حتی هیچ مزیتی از پلت کردن نسبت به آسیاب یا غلتک کردن وجود ندارد. به ندرت می توان انتظار داشت مزایای پلت کردن بتواند هزینه های پلت کردن را توجیه کند.

 پرک کردن با بخار:

این اولین تکنیک مدرنی است که به طور برجسته ای بازده خوراک را در مورد یولاف افزایش داد. پیش از آسیاب کردن، غلات تحت شرایط اتمسفر به مدت 15 تا 30 دقیقه در معرض بخار قرار میگیرد. آسیاب­های غلتکی بزرگ و سنگین طوری تنظیم می شوند که فاصله بین آنها تقریبا به اندازه صفر باشد و محصولی که تولید می­شود بسیار باریک بوده و پرک های تولیذ شده بسیار مسطح و حاوی 16 تا 20% رطوبت است. این فرآیند نشاسته را ژلاتینه و قابل هضم تر می کند. درجه پرک کردن و سطح ژلاتینه شدن به نظر میرسد تحت تاثیر عواملی نظیر: زمان بخار دادن، دما، رطوبت غلات، اندازه و فاصله غلتک، سرعت فرآیند، نوع و واریته غله باشد.

 پرک کردن تحت فشار:

غله تحت تاثیر فشار (344739 پاسکال) به مدت 1 تا 2 دقیقه قرار می گیرد. بخار با فشار مطلوب به داخل مخزن تزریق می شود. غله در مخزن به دمای حدود 150 درجه سانتی گراد میرسد. پس از اینکه غله از دستگاه خارج شد به دمای حدود 93 درجه سانتی گراد و رطوبت حدودا 20% خنک پیش از پرک شدن می رسد. پرک حاصل از این روش نسبت به پرک حاصل از پرک کردن با بخار کمتر ترد است و در حین مخلوط کردن کمتر می شکند.

 برداشت با رطوبت بالا:

غله برداشت و با رطوبت 20-30 درصد انبار می شود. این غله پر رطوبت برداشت شده ممکن است آسیاب شود و در سیلوهای افقی یا انواع دیگری که اکسیژن به داخل آنها وارد نمیشود ذخیره شود.

 خیساندن:

غله خشک تا رطوبت بین 25 تا 30 درصد خیسانده می شود و در سیلوهای بدون اکسیژن به صورت دانه کامل به مدت 10 تا 20 روز پیش از تغذیه ذخیره می شود. غله به منظور افزایش بازده باید پیش از تغذیه غلطتک زده یا آسیاب شود.

 آماده سازی شیمیایی:

اسیدها، معمولا اسید پروپیونیک یا ترکیبی از اسید پروپیونیک و استیک، به غله مرطوب تازه برداشت شده اضافه می شوند تا اجازه ذخیره آن را در تاسیسات متداول انبار کردن بدهد. این روش نباید با خیساندن اشتباه گرفته شود.

 منبسط کردن (Popping):

غله خشک با یک رطوبت 10 تا 14 % به وسیله حرارت دادن با هوای گرم در 370 تا 425 درجه سانتیگراد به مدت 20 تا 30 ثانیه منفجر می شود. همه غله منفجر نمیشود، ولی ترکیب حاصل بسیار شبیه ذرت بو داده است. منفجر کردن موجب در هم شکستن گرانول های نشاسته و ژلاتینه شدن نشاسته آن می شود. غلتک زدن معمولا ضروری است.

 میکرونیزه کردن:

دانه هاتوسط حرارت حاصل از تابش اشعه مادون قرمز، پخته شده و با عبور از میان غلتکهای دندانه دار خرد می گردد. در این عملیات گرانوله های نشاسته متورم، پاره و ژلاتینه می شوند. چگالی محصول خروجی قابل تنظیم است.

 منفجر کردن (Exploding):

این روش شامل وارد کردن دانه خام به داخل لوله های پولادی با مقاومت کششی بالا است که قابلیت نگهداری حدود 100 کیلو دانه را دارد. بخار به داخل لوله وارد میشود به طوری که فشار به 1723695 پاسکال برسد. پس از حدود 20 ثانیه، یک دریچه باز می شود تا دانه ها به صورت توپ های متورم شده از آن فرار کنند و پوسته آن ها جدا شود. تحت فشار بسیار زیاد، رطوبت به دانه فشاری وارد می کند که وقتی دانه به هوا رها میشود، به چند برابر اندازه اولیه متورم می گردد.

 اکسترود کردن:

غله اکسترود به وسیله ماشینی تولید می شود که حرارت و فشار را به وسیله اصطکاک حاصل از عبور غلات از بین یک مارپیچ مخروطی شکل تولید می کند. دانه کامل خشک بدون هیچ رطوبتی به وسیله یک گرداننده مته مانند شکسته می شود و با وارد شدن نیروی زیاد از یک روزنه خارج میگردد، که نوارهایی ایجاد می کند که به پرک هایی با ضخامت حدودا 8 میلیمتر شکسته می شود.

 تف دادن:

غله از بین یک دستگاه سرخ کن (مشابه آنچه برای دانه سویا به کار می رود) عبور می کند. دانه تا حدود 150 درجه سانتی گراد حرارت می بیند و یک بوی فرآورده را می دهد که سرخ شده و ظاهر آن روغنی، متورم، و اندکی قند-سوخته مانند می باشد


وبسایت تخصصی علوم محیطی و عمرانی ، بانک دانلود رایگان مقالات ، پایان نامه ، کتب ، فیلم و نرم افزارهای عمرانی و علوم محیطی .... برای بازگشت به صفحه اصلی اینجا کلیک کنید...

اولین دیدگاه رو شما بگذارید

  

*توجه *توجه برای مشاهده مطلب و یا دانلود فایل مورد نظر خود به پایین همین پست مراجعه گردد
آماده سازی زمین برای کاشت برنج

خاک شالیزار
بهترین نوع خاک برای رشد این گیاه خاک های لیمونی رسی هستند. این نوع خاک مخلوطی از دو نوع خاک لیمونی و رسی است.  قطر ذرات تشکیل دهنده این نوع خاک ریز بوده و قطری کمتراز 0.002 میلیمتر دارد. به همین دلیل نفوذپذیری این نوع خاک نسبت به آب کم بوده و این خود عامل مهمی در غرقابی شدن زمین شالیزار است.


چسبندگی بین ذرات این خاکها بسیارزیادبوده ودرصورت خشک شدن درآنهاسله ایجادمی شود(سله به شکافهای کم وبیش عمیقی گفته می شودکه ممکن است دراین نوع خاک به وجودآید). خاک مذکوردارای پتاس،منگنز،آهن وفسفرمی باشد.چون برنج دارای ریشه های سطحی است لذادراین خاک به راحتی می تواندرشدنماید.موادغذایی دراین خاک زیادجابجانمی شودوازیک ثبات نسبی برخورداراست. رنگ خاک درمناطق مختلف باتوجه به درصدموادتشکیل دهنده آن متفاوت است .همچنین خاکهای رسی وقتی که درتابستان بعد ازبرداشت برنج خشک گردندباایجادسله مانع فرسایش خاک می شوند. بهترین PH برای برنج 5.5 تا6.5 بوده ولی برنج درخاکهای دارای PH بین4 تا7 نیزمی تواندرشدنماید. برنج درخاکهای اسیدی رشدمی کندکه عموما دارای یون سولفات هستند. درزراعت برنج ازانجام شخمهای عمیق بایدخودداری نمودزیرااولا برنج دارای ریشه های سطحی بوده وحداکثرتاعمق 25سانتی مترنفوذ می نماید.ثانیا شخم های عمیق بازیروروکردن خاکهاقسمت های زیرین خاک راکه دارای املاح است بالا آورده ودرنتیجه باعث افزایشPH خاک می گرددواثرا سوء برجذب عناصرمی گذارد. برنج نسبت به شوری عملکردویژه ای نشان می دهد.وجودنمک درمرحله تولیدپنجه مانع تولیدآن شده ودرنتیجه رشدآن متوقف می شود.هرچقدرگیاه مسن ترشوددربرابرشوری مقاومت بیشتری پیدامی نماید.هدایت الکتریکی EC سه میلی موس هیچ نوع تغییری درعملکردبرنج به وجودنمی آوردولی هدایت الکتریکی7.2 میلی موس باعث کاهش عملکردتاسطح50 درصدمی شود. به طورکلی برنج را می توان درروی خاکهای مختلفی کاشت ولی خاک بابافت سنگین بانفوذپذیری کم برای رشدونموآن مناسبترازخاک باانواع بافتهای دیگراست. به هرحال خاک برنجکاری بایدکم وبیش ازعناصرمغذی نیزغنی باشد.
کودهای مناسب برای شالیزار
کودسبز
کودسبزباقیمانده گیاهان است که پس ازبرداشت محصول قسمتی ازآن درخاک باقی می ماندودارای اهمیت زیادی برای حاصلخیزی خاک است مثل کلش وسبوس،برگ،ساقه وباقیمانده ریشه ها.اضافه شدن موادعالی به خاک توسط گیاه بستگی به نوع کشت وآب وهوا دارد. کلش به برگ وساقه گیاهان تیره غلات گفته می شودکه عمده ترین مواداولیه تولیدکننده وقسمت آلی وهوموس خاک راتشکیل می دهدوازنظرپتاس وکلسیم غنی است.افزودن این ماده درخزانه باعث افزایش موادغذایی سطح خاک می گردد.اکثروزن کلش ازموادآلی تشکیل شده است،مقدارازت آن نسبتاکم بوده(حدود0.5درصدوحتی کمتر)ولی درصورت تجزیه مقدارآن افزایش می یابد.کلش دارای موادشیمیایی زیادی است ولی عموما فاقداسیدهومیک است.کلش رامی توان مستقیمابه خاک افزودویااین که ابتداآن رادرمحل مخصوصی تبدیل به کودنمودوسپس به خاک اضافه کرد.هرتن کلش 250کیلوگرم هوموس می تواندتولیدنماید. به طورکلی هدف ازاستفاده ازکودسبزبالابردن حاصلخیزی خاک،افزایش هوموس ومقدارازت خاک می باشد. شخم کودسبزبایدسطحی باشدزیرااگرشخم عمیق صورت گیردکلش درزیر خاک بدون تخمیروپوسیدگی مانده وموجب اختلالاتی درخاک می گردد.کودهای سبزی که درشالیزاراستفاده می گرددعموماشبدرویایونجه است،همچنین گیاهان دیگری که سازگارباشرایط رشدونموبرنج باشند.گاهی اوقات ازجلبک های آبی نیزبرای افزایش ازت خاک بهره گیری می شود.
کود دامی
استفاده ازکوددامی برای خاکهای شالیزارامری مهم وضروری است.کشاورزان بایدهرساله کوددامی به خاک اضافه نمایند،زیراکوددامی مهمترین منبع تولیدهوموس خاک است که درنتیجه موجب افزایش ازت خاک خواهدشد.هرتن کودمی توانددرحدود10کیلوگرم ازت به خاک بیافزاید.کودهی دامی ازقبیل: کوداسب،کودگاو،کودگوسفند،کودهای مخلوط قدیمی وکودطیورمی توانندمورداستفاده قراگیرند.درآب وهوای مرطوب مانندگیلان که رطوبت زیاداست نبایدمقدارکودمورداستفاده از10تا12تن درهکتارتجاوزنماید.بهترین مقدارمصرف کوددامی درزمین های هوموس رسی ویالیمونی 8تا10تن درهکتاراست.درزمین های شنی مانندشالیزارهای اطراف سواحل دریااین مقدارافزایش یافته وممکن است بسته به درصدشن وفقیربودن خاک تا20تن درهکتارنیزبرسد.کودهای دامی دارای موادآلی ومعدنی،عناصرپرمصرف ازقبیل ازت،فسفر،پتاس،کلسیم،منیزیم،گوگرد،منگنز،بور،مس،روی وکبالت می باشدکه درغنی سازی خاک شالیزاربسیارمهم بوده ودرنتیجه باعث افزایش محصول برنج خواهدشدوهرساله ازپرداخت هزینه گزاف جهت تامین کودهای شیمیایی پرهیزمی شود.کوددامی رابایددرپاییزوقبل ازرسیدن فصل سرمابه خاک افزود.این نوع کودهابایدکاملاپوسیده باشنددرغیراین صورت باعث رشدبی رویه علفهای هرزشالیزارشده وهمچنین جذب آن نیزتوسط گیاه مشکل خواهدشدوسبب عوارض وبیماری نیزروی برنج می گردد.
کودشیمیایی
ازت:
این عنصر موجب سرعت رشد ، سهولت تنفس ، شادابی رنگ بوته ها، رشدریشه ها ، افزایش سطح برگ،بالارفتن مقدارپروتئین می گردد. بهترین میزان کود ازت برای برنج 100 تا 150 کیلوگم در هکتار می باشد. در خاک رسی مقدارمصرف کمتر و در خاک شنی مقدار مصرف بیشتر می باشد. اوره (46% ماده ازته دارد).
طرز مصرف این کود بدین صورت است که:
• در دو یا چند مرحله به خاک می دهند، نصف را قبل از کاشت یا در موقع نشا و نصف دیگر را 20 تا 30 وز قبل از ظهو پانیکول به خاک می دهند.
• دو سوم کود ازته را با کود فسفاته و پتاسیک به خاک می دهند و بقیه را 3 تا 4 هفته بعد از نشاکاری به عنوان سرک می دهند
فسفر:
فسفر باعث تولید ریشه های قوی ، گسترده ، ساقه های محکم و ضخیم ، تشکیل و پرشدن دانه ، زودرسی محصول برنج و افزایش کمیت محصول برنج می شود.
فسفر را باید قبل از کاشت به خاک داد.
سوپرفسفات تریپل(مواد میکرو چون آهن ، منگنز، ب و مولیبدن دارد) ، فسفات آمونیم(17 تا 20 % ازت و 45 تا 50 % فسفر دارد)
پتاس:
پتاس موجب ثبات گیاه، انجام بهتر تلقیح ، افزایش مقاومت گیاه در برابر بیماری ها ، رشدونمو گیاه و سنتز ازت ا مساعد می کند.
میزان کود پتاس 40 تا 100 کیلو گرم در هکتار است. این کود را 2 تا 3 ماه قبل از کاشت و در هنگام شخم پاییزه در عمق 15 سانتی متر خاک مخلوط می کنند.
کاشت برنج
عملیات تهیه بذر
بذر باید خوب ، دارای قوه نامیه بالا و سنگین باشد و این بذر را در جای خشک و مناسبی نگه داری بطوریکه حشرات ، موش ها ، پرندگان و .... به آن دسترسی نداشته باشند. استفاده ازاین بذر در استان های شمالی 2 تا 5 فروردین ماه آغاز می گردد.برای انتخاب بذر باید آن را با آب نمک بررسی کرد تا بذرهای خوب از بذرهای ضعیف و بذور علفهای هرز جداشود. برای اینکار 3 تا 4 کیلوگرم نمک برای 18 لیتر آب مناسب است(تخم مرغ در روی آب قرار بگیرد) . وقتی این مخلوط آماده شد شلتوک ها را در آن می ریزند و خوب بهم می زنند. به علت اختلاف وزنی بذور سنگین ته بذر می ماندو بقیه در روی آب می ماند و باید دور ریخته شود. بذور انتخاب ما باید چند بار با آب خالص شستشو شود تا نمک آن از بین برود.
عملیات جوانه دار نمودن بذر
بذور را در داخل کیسه می ریزند، البته کل کیسه را پر نمی نمایند. پس از از ان کیسه های پرشده را در داخل ظف یا حوض پرآب می اندازند و بسته به درجه حرارت محیط به مدت 2 تا 3 روز در داخل آب قرار می دهندتا آب کافی جذب شود.در این مدت روزی 2 تا 3 مرتبه به ظرف یا حوض آب اضافه می کنند چون آب جذب گیاه می شودیا آب از آنجا خارج می شود.پس از این مدت بذور خیس شده را در محیط مناسب در داخل حیاط روی زمین ، گونی ، پارچه یا حصیر پهن می نمایند و روی آن را با کیسه یا نمدی می پوشانند.این عمل ممکن است تا یک هفته طول بکشد(هر چه درجه حرارت بیشتر باشد مدت جوانه دار نمودن کاهش می یابد) . پس از این مدت بذور جوانه دار شده و آماده جهت کاشت می شود(برای هر هکتار 60 کیلو مناسب است ولی می شود آن را کمتر کرد).
عملیات تهیه خزانه (تیمبجار)
زمینی که برای خزانه انتخاب می گرددباید در اواخر پاییز به عمق 15 تا 20 سانتی متر با بیل یا وسایل دیگر شخم زده شود و در اواخر زمستان قبل از شروع فصل کشت روی ان مقداری کود دامی کاملا پوسیده بریزند ، سپس انرا با خاک مخلوط می کنند . پس از این عمل در خزانه آب ریخته و با تیلر زمین را شخم می زنند و سنگ و کلوخ موجود را می گیرند. سپس کود اوره و فسفات آمونیم به زمین می دهند، پس از این عمل با ماله یا وسایل دیگر زمین را صاف می نمایندو بعدا زمین را به طول 5 تا 10 متر و عرض 1.5 تا 3 متر مرز بندی می کنند.سه روز قبل از بذر پاشی می توان خاک را با بوتاکلر یا بنتیوکارپ (میزان مصرف 4 تا 6 سانتی مکعب سم در 10متر مربع خزانه)برای سوروف سمپاشی نمود(سطح زمین باید 3 سانتی متر آب داشته باشد).
(در خزانه ژاپنی 30
kg بذر به ازا 100 متر مربع از خزانه مصرف می شود.) در اطراف مرز جوی هایی ایجاد می کنند تا آب از این جویها عبو نماید و در داخل کرت شود. وقتی خزانه آماده شد 3 تا 6 سانتی متر آب در داخل خزانه نگه داشته و بذر را می پاشند و یا اینکه زمین را آب می ریزند و پس از خیس شدن زمین آب را خارج و بذر پاشی می کنند.
عملیات کاشت بذر در خزانه
بعد از 3 روز آب داخل خزانه را خارج کرده و روی بذرها کلش سوخته می ریزند زیرا :
• باعث تقویت خاک می شود.
• از برخورد مستقیم نور خورشید به بذور جلوگیری می کند.
• از حمله پرندگان به بذور جلو گیری می کند.
از این موقع به بعد روزها در داخل خزانه آب است و در هنگام غروب آب را از خزانه خارج می کنند. این عمل را رشد کافی نشا انجام می گیرد.
بعد از بذر پاشی وقتی سووف 2 تا 3 برگه است از پروپانیل استفاده می شود.
عملیات نگه داری و مراقبت از خزانه
چون کاشت در اوایل فرودین ماه انجام می شود ، هوا سرد است پس از پلاستیک استفاده می شود. در روزهای آفتابی پلاستیک را کنار زده تا هوا جریان یابد . در شب چون هوا دوباره سرد می شود پلاستیک را می گذارند. این عمل تا 2 و 3برگی شدن نشا برنج ادامه دارد.
رشد نشا 25 تا 30 روز طول می کشدو آماده انتقال باشد . نشا ها 15 تا 20 سانتی متر و 4 تا 5 برگی است.
عملیات کاشت در زمین اصلی
• ابتدا در زمین اصلی اقدام به مرمت و بازسازی مرزها ، کرت ها و همچنین جویهای اطراف کرتها می نمایند.
• پاک کردن زمین از کاه و کلش و اجسام خارجی
شخم زمین دوبار یکی در اول پاییز یا اواخر زمستان و شخم دیگر به وسیله تیلر در بهار انجام میگیرد. شخم دوم عمود بر شخم اول انجام می گیرد. پس از ان عمل تسطیح و ماله کشی(پیشکاول) (چند روز قبل از انتقال نشا به زمین اصلی ) انجام گرفته و سطح زمین کاملا هموار گردد.و بعد زمین را کرت بندی می کنند.
عملیات نشاکاری
این عمل معمولا از اوایل تا اواسط ادیبهشت ماه شروع می گردد. و اندازه نشا ها هم 20 تا 25 سانتی متر است ودارای 4 تا 5 برگ می باشد. باید نشا ها را از خزانه کنده و به زمین اصلی انتقال داد ، قبل از کندن نشا ها خزانه باید کاملا آبیاری تا عمل کندن نشا ها راحت باشد . فاصله کاشت نشا هم به رقم و واریته برنج بستگی دارد. در هنگام نشا کاری باید در داخل زمین شالیزار به اندازه کافی آب وجود داشته باشد ، زیرا آب مانع رشد علفهای هرز و کم شدن درجه حرارت میشود و همچنین به عنوان قیم نشا عمل می کند. بعد از کاشت باید به زمین کود داد مثل اوره و فسفات آمونیم(100 کیلو در هکتار) .
سرعت ماشین نشا کار 2.5 کیلومتر در ساعت است
داشت برنج
آبیاری
وجود آب سبب انتقال مواد مختلف از ریشه به ساقه ، برگ و دانه ها شده و در نتیجه موجب تهیه مواد خشک می گردد. برنج در طول دوره شد خود به طور متوسط به 30000 تا 35000 مترمکعب آب نیاز دارد. این مقدار باید در هنگام پنجه زنی ، تشکیل پانیکول و هنگام گل دادن در اختیار گیاه قرار بگیرد.
اگر در مرحله تشکیل پانیکول و گل دادن آب در اختیار گیاه برنج قرار نگیرد ، تلقیح به خوبی انجام نمی گیردو برنج عملکرد پایینی خواهد داشت.
تراکم علفهای هرز در مقدار نیاز ابی هم تاثیر گذار است چون علف هرز هم مقدار زیادی آب مصرف می کند.
آب سرد هم رسیدن برنج را به تاخیر می اندازد.
علفهای هرز
علفهای هرز یکی از مهمترین مشکلات در مزارع برنج است . و به گونه های مختلفی به برنج آسیب می رسانند:
• علفهای هرزی همچون سوروف در مرحله نشا به علت شباهت با برنج همراه آن در زمین اصلی کاشته میشود و پس از رشد تولید بذر نموده و در سال های بعد مشکل ساز خواهند شد.
• به علت رقابت شدید،اغلب بر محصول فائق آمده و مانع رشد آنها می گردد.
• علفهای هرز خاصیت ترمیمی دارندپس بعد از بین رفتن قسمتهای هوایی خود را دوباره می سازند.
• دانه های بیشتری نسبت به محصول تولید می کنند.
• علفهای هزی مثل اویار سلام در داخل مزرعه و مرغ در روی کرتها رشد می کنندپس کشاورز باید هزینه ای را برای نابودی آنها خرج کند.
• برخی مثل نی سایه اندازی روی برنج ایجاد می کنند
• رویش نی و لویی در مسیر جویها موجب کندی جریان آب و کاهش آب و ... می شود.
• به عنوان میزبان آفت و بیماری عمل می کنند و همینطور مثل آقطی ، نی ، لویی ، شال تسبیح ، تیرکمان آبی ، آلاله آبی و شنگ به عنوان پناهگاه زمستانه عمل می کنند.
برداشت برنج
عملیات برداشت
وقتی رنگ اندام های از سبز به زرد تغییر یافته اند(معمولا 4 تا 6 هفته بعد از گل دادن رخ می دهد). زمین تا حد ممکن خشک است. میزان رطوبت شلتوک 20 تا 25 % است. عملیات برداشت حدود اوایل مرداد ماه شروع می شودو تا اواخر شهریور ادامه دارد.
وقتی برنج برداشته شد 1 تا 2 روز روی ساقه بریده خود قرار دارد تا کاملا خشک شود. بعد آنها را جمع می کنیم .
عملیات بعد از برداشت
شلتوک را در کارخانه برای جدا کردن پوست و سفید کردن آماده می کنند . ابتدا دانه ها را خشک (رطوبت دانه را در درجه حرارت 35 تا 40 درجه سانتی گراد به مدت 2 تا 4 روز به 14 درصد می رسانند) بعد از این عمل در قسمت دیگر کارخانه پوست از دانه ها جدا گردیده و برنج قهو ه ای را جهت سفیدکردن به قسمت دیگر کارخانه منتقل می کنند. بعد از سفید شدن بوجاری می شود و در نهایت داخل کیسه هایی شده و از آنجا خارج می شود


وبسایت تخصصی علوم محیطی و عمرانی ، بانک دانلود رایگان مقالات ، پایان نامه ، کتب ، فیلم و نرم افزارهای عمرانی و علوم محیطی .... برای بازگشت به صفحه اصلی اینجا کلیک کنید...

اولین دیدگاه رو شما بگذارید

  

*توجه *توجه برای مشاهده مطلب و یا دانلود فایل مورد نظر خود به پایین همین پست مراجعه گردد
زودرس کردن پنبه و مزایای آن

پیشرفتی که در اصلاح محصولات پنبه ایجاد شده است با مقایسه محصولات نامقطع و واریته های منسوخ شده با واریته هایی با اصالتی جدید تر سنجیده شده است. در یک امتحان و ازمایش محصول پنبه سه واریته که در تولیدات اقتصادی بودند 112 کیلو گرم در هر هکتار بیشتر از محصول متوسط 13 واریته این بود که پیشتر بعنوان یک محصول اقتصادی کشت می شد و اکنون منسوخ شده اند.


زودرسی
زود رسی در پنبه مزایای زیادی دارد . این مسئله پنبه را قادر می سازد تا در هنگام وجود رطوبت مناسبی و فصل مرطوب رشد کند و قبل از صدمه دیدن توسط آب و هوای نا مساعد چیده شود. زودرسی به تناسب گروههای دیگر در یک الگوی درونی مضاعف کمک می کند . خسارتی که توسط آفات بعدی و آسیب حشرات ایجاد می شود می تواند بوسیله واریته های زودرس کاهش یابد. وارینه های زودرس و سریع میوه در پنبه به منظور جلوگیری از بروز شپشک غوزه تخمدان مدتهای طولانی در آمریکا مورد تحقیق قرار گرفته است. و همچنین از خسارات زیادی که بوسیله کرم صورتی تخمدان بوجود می آید اغلب توسط زودرس پنبه جلوگیری می شود. زودرس و بلوغ یکسان برداشت مکانیکی را تسهیل می کند. وقتی از برداشت کننده مکانیکی استفاده می شود شایسته است در برداشت اول مقدار مشخصی از درصد بلندی در بوته ها مد نظر باشد. اگر پنبه توسط یک دستگاه مکانیکی جمع آوری شود ، همه پنبه ها قبل از برداشت باید بالغ باشند. زودرسی در مناطق مرطوب و آبیاری شده مناسب هست زیرا گیاهان زود رس به بلوغ زودتر می رسند و در استفاده از آبیاری مرقوم به صرفه تر از انواع دیگر هستند.
تسریع در بلوغ یک ویژگی نیست که به سادگی سنجیده می شود. تا گیاه هنگامیکه گل دهد وغوزه ایجاد کند در یک دوره زمانه طولانی زودرس تحت عوامل زیر است:
(a به چه زودی کتان شروع به گل دادن کند.
b) به چه سرعتی گل های جدید رشد کند.
c) مدت زمان مورد نیاز برای بلوغ تخمدان چقدر است.
طول این دوره ها در انواع مختلف بسته به شرایط محیطی که پنبه در آن رشد می کند متغیر است . در یک بررسی روی روشهای سنجش زودرس ها در پنبه این مسئله نتیجه گیری شد که وزن دانه پنبه در اولین یا دومین برداشت بعنوان وزن نهایی دانه پنبه تعیین می شود سنجش تحقیقی خوبی از زودرس هست. یک نقش ریختی که بحثی مربوط به بلوغ زودرس است ، تعداد گره های نمو یافته قبل از اینکه اولین انشعاب میوه دهنده رشد کند می باشد.
وظایف و اعمالی که معمولا به زودرس واریته های پنبه مربوط می شود اندازه کوچک گیاه است، اندازه تخمدان و دانه ها و تخمدان ها است که باعث می شود که نزدیک به زمین قرار گیرد. صفت بعدی که برای کشاورز نامناسب است برای جمع آوری محصول ناجور باشد . تحمل سرمای گیاهان دانه دار بلوغ زودرس در آب و هوای ملایم را بالا می برد. همانطور که این آب و هوا اجازه می دهد که دانه پنبه سریعتر به گیاه کامل تبدیل شود. که این در آب و هوای استوایی مفید نیست.
عادت کردن به برداشت ماشینی
اندازه غوزه و دهانه نمایش کیفیت برداشت هستند. لازم است که غوزه به اندازه کافی از لحاظ عرض باز بشود تا به پنبه برای کرکی شدن و چیده شدن توسط دوک در مجموعه هایی به منظور جمع آوری ماشین با یک دوک برداشت کننده اجازه بدهد اما این مسئله هم لازم است که واریته هایی با مقاومت لازم در برابر طوفان را داشنه باشیم تا باعث شوند فیبر ها در جداره سوراخ فرو بروند. و توسط باد و باران قبل از برداشت جدا شوند.
در تگزاس بهبود کیفیت واریته ها با غوزه های بسته 15-3 درصد از دست رفتگی قبل از برداشت را کاهش می دهد. که گیاه باز نشده با غوزه یکی که در امتداد ساقه اصلی قرار دارند و بالاتر از زمین کاشته شده اند. بهترین موفقیت برای برداشت کننده دوکی شکل می باشد یک دوره سریع و کوتاه میوه دهی اجازه بلوغ بیشتر غوزه را در یک فضای کوتاه زمانی می دهد. یک تمایل ذاتی به ریزش برگ ها بر روی بستر کشت وجود دارد . غوزه ها برای سهولت بیشتر در ریزش برگ که از مواد شیمیایی استفاده می شود این امر میزان برگ ها وزباله هایی که از دانه پنبه گرفته می شود را کاهش می دهد نمو واریته ها با براکته های کوچک یا برگ ریز و با برگ های صاف بدون کرک در روی سطح دیگر نتیجه می دهد که در تولید پاک کننده های پنبه زیرا میزان کمتر برگ و زایدات براکته ها با قیمانده از کتان وجود دارد.
در دشت های تگزاس غربی و اوکلاهاما، کتان معمولا به روش دو نیم کردن یا جدا کردن غوزه های پیوسته از گیاه کارپل های خشک و دانه های کتان تومط جدا کننده های مکانیکی جدا می شوند صفات واریاته های مناسب برای جدا کردن مکانیکی ، گیاهان کوتاه با انشعابات میوه دهنده کوتاه غوزه هایی که بصورت تنها ظاهر شده اند و در فاصله بالایی از سطح زمین قرار دارند. زود میوه دهی و بلوغ و دانه های کتانی که محکم در درون غوزه در هنگام بلوغ قرار دارند.
بعضی واریته ها در جاهایی که فیبرها را از غوزه ها جدا کنند بعلت چسبیدن به جداره سوراخدار بسیار مشکل است که مواردی به آن عایق طوفان اشاره شده است. استفاده آنها برای موفقیت جدا کننده های نوع برداشت لازم است.
مقاومت در برابر آفات
خسارات آفات زیادی در رابطه با دانه پنبه وجود دارد . آفاتی که در درجه اول اهمیت قرار دارند خساراتی هستند که بر روی نهال پنبه وارد می شوند مثل ترکیبات نماتدی، فوزاریوم و پژمردگی ورتی سیلیوم. آفات باکتریایی فاسد شدن غوزه ، خسارات دیگر بصورت عمومی تخریبی هستند . ایجاد مقاومت در برابر بیماریهای آفات در اصلاح واریته های مقاوم بیشتر مورد توجه است.
بلاهای گیاهان جوان:
خسارات گیاهان جوان محصولات اصلی پنبه را در آمریکا کاهش می دهد 5-2 درصد سالیانه است. ولی در مناطق محلی ممکن است درصد این محصولات 10-15 درصد کاهش دهد. این آفات باعث پوسیدگی و فساد دانه می شود، رطوبت زیاد یا یک آفت که دورادور ساقه گیاهان جوان که معمولا به مواردی منجر به زخم ساقه می شوند. چندین قارچهای خاک شامل ایزوکتونیا ، مولانی، پیتیوم spp قرار می دهد.
پنبه یک نهاال آسیب پذیر ویژه است در برابر آفات وقتی که رشد می کند در سرما و خاک مرطوب ، پیشرفت در اصلاح برای مقاومت در برابر امراض نهال سخت بوده است برای رسیدن به مقصود.
متحمل سرمای افزایش یافته در شروع مرحله رشد و دانه نهال . همراه بامقاومت در برابر امراض نهال های اجازه خواهد داد کاشتن زودتر را در مناطق شمالی آمریکا.
ترکیب فوزاریوم – ویلت نماتد: فوزاریوم سبب می شود بوسیله عادت نداشتن خاک قارچ فوزاریوم آکسیسپوریوم اف – اس – پی لوله های آب در گیاهان خراب می شود بوسیله آفات ، علت پژمردن گیاه کشته شده پیش از بلوغ است . آفت همواره با خرابی باعث می شود بوسیله نماتد که مهیا می کند از میان که پژمردگی قارچ داخل می شود از ریشه ها هم نماتد و هم مقاومت پژمردگی نیاز دارند به محافظت وسیع.
اصلاح نبات برای مقاومت شروع شد قبل از سال 1900 بوسیله واریته هایی از گیاهان مقاوم رشد کرد. در خاک ویلت توسط progeny-row در اصلاح این محافظت شده ها عامل حیات و آزمایش اخلاف معرفی شدند به اصلاح پنبه


وبسایت تخصصی علوم محیطی و عمرانی ، بانک دانلود رایگان مقالات ، پایان نامه ، کتب ، فیلم و نرم افزارهای عمرانی و علوم محیطی .... برای بازگشت به صفحه اصلی اینجا کلیک کنید...

اولین دیدگاه رو شما بگذارید

  

*توجه *توجه برای مشاهده مطلب و یا دانلود فایل مورد نظر خود به پایین همین پست مراجعه گردد
فیزیک در برگ گیاه

روش کوآنتومی گیاهان برای افزایش کارایی

مقدار کل انرژی خورشیدی که به زمین می رسد بسیار زیاد است. گیاهان نزدیک به 95 درصد از 1017 ژول انرژی خورشیدی را که در هر ثانیه به زمین می رسد، جذب می کنند.

 

تبدیل انرژی خورشیدی به کربوهیدرات ها در یک میلیاردیم ثانیه صورت می گیرد و بدین ترتیب از هدر رفتن انرژی به شکل گرما جلوگیری می شود. تا مدت ها قبل هنر گیاهان در مهار انرژی خورشیدی در پرده ای از ابهام بود. اما هم اکنون زیست فیزیکدان های دانشگاه کالیفرنیای برکلی نشان داده اند که گیاهان برای جذب قسمت اعظم انرژی خورشیدی از اصل محاسبات کوآنتومی استفاده می کنند (این اصل به پاسخ های مختلف در یک زمان اشاره می کند) تا کارایی خود را به حداکثر مقدار ممکن برسانند.

«جورج انگل» زیست فیزیکدان و هم گروهی هایش، باکتری سولفور سبز («Chlorobium tepidum» یکی از قدیمی ترین فتوسنتزکنندگان روی زمین) را در 77 درجه کلوین (منهای 321 درجه فارنهایت) فریز کرده و در ادامه فورانی از نور لیزر را در مدت زمان کوتاهی به آن تاباندند. پژوهشگران توانستند با دستکاری این امواج لیزر، جریان انرژی را درون سیستم فتوسنتزی این باکتری ردیابی کنند.

«انگل» در این باره می گوید؛ «ما همیشه دوست داشتیم بفهمیم پس از ورود انرژی به سیستم فتوسنتز گیاه چه بر سرش می آید. هنگامی که شما در میان بوته ها حرکت می کنید ممکن است به سمت چپ یا راست منحرف شوید، اما گیاهان اینگونه عمل نمی کنند. آنها بدون اینکه کوچک ترین برخوردی با یکدیگر داشته باشند مرتباً به سمت چپ یا راست منحرف شده و در آن واحد می توانند در هر دو جهت حرکت کنند و با کارایی بالا مسیرهای مختلفی را کشف کنند.»

از طرف دیگر، گیاهان از اصول مکانیسم های کوآنتومی برای انتقال انرژی از یک کروموفور (مولکول فتوسنتزکننده) به کروموفور دیگر استفاده می کنند. انرژی خورشید با کمک این کروموفورها جابه جا شده و در نهایت به جایی می رسد که مرکز واکنش نامیده می شود. عمل فتوسنتز در مرکز واکنش انجام می شود.

ذرات انرژی همانند امواج رفتار می کنند. انگل می گوید؛ «ما به شواهد بسیار قانع کننده ای از حرکت موجی شکل انرژی در میان این ترکیب های فتوسنتزکننده دست یافتیم.» نتایج این تحقیقات در شماره اخیر مجله نیچر چاپ شده است.

به کارگیری این فرآیندها به گیاهان امکان می دهد با کارایی بسیار بالایی انرژی نور خورشید را جذب کنند. لازم به یادآوری است که تمامی گیاهان از این مکانیسم برای انتقال انرژی استفاده می کنند. پژوهشگرانی که درصدد تقلید عمل فتوسنتز در محیط آزمایشگاه هستند، قادر خواهند بود با کمک این مکانیسم فتوسنتز را شبیه سازی کنند.

چنین چیزی قبلاً نیز در مورد سلول های فتوولتائیک صورت گرفته است. این سلول ها قادرند با انرژی خورشیدی الکتریسیته تولید کنند. لازم به ذکر است که با استفاده از این روش انتقال انرژی با کارایی بسیار بالاتری صورت خواهد گرفت. اما اینکه چگونه این کار صورت می گیرد سوالی است که به راحتی نمی توان به آن جواب داد.

? سلول فتوولتائیک

فتوولتائیک اصطلاحی است عمومی برای فناوری هایی که انرژی خورشید را با استفاده از یک ماده جامد نیمه هادی مستقیم به الکتریسیته تبدیل می کنند. این سیستم ها از سلول های خورشیدی از جنس سیلیسیوم یا مواد دیگر (از قبیل آرسنید گالیوم) و قطعات الکترونیکی حالت جامد استفاده می کنند و در آنها شمار اجزای متحرک کم یا هیچ است.

این سلول ها از بخش های استانداردی تشکیل شده است که می توان آنها را در یکدیگر ادغام کرد و سیستم هایی با اندازه های متفاوت ساخت. بنابراین می توان بازده نیرو را با موارد استفاده دلخواه تطابق داد. وقتی آفتاب به سلول می تابد موجب جریان الکترون در سیستم های برق شده و الکتریسیته تولید می کند.

? سازگاری برای کارایی

با توجه به موارد گفته شده تنها سوالی که باقی می ماند چگونگی انجام این واکنش در ساختمان پروتئینی گیاه است. ساختمان پروتئینی گیاه می بایست برای نقل و انتقال انرژی میان کروموفورها سازگاری لازم را پیدا کند تا از هدر رفتن انرژی به صورت گرما جلوگیری شود. اینکه چگونه این سازگاری صورت می گیرد و چگونه کنترل می شود، مبحثی است که در حال حاضر چیز زیادی درباره آن نمی دانیم. در داخل هر برگ بهاره سیستمی وجود دارد که گیاه را قادر می سازد از محاسبات کوآنتومی سریع و کارا بهره گرفته و نقش کلیدی را در ذخیره انرژی زمین بازی کند


وبسایت تخصصی علوم محیطی و عمرانی ، بانک دانلود رایگان مقالات ، پایان نامه ، کتب ، فیلم و نرم افزارهای عمرانی و علوم محیطی .... برای بازگشت به صفحه اصلی اینجا کلیک کنید...

اولین دیدگاه رو شما بگذارید

  

*توجه *توجه برای مشاهده مطلب و یا دانلود فایل مورد نظر خود به پایین همین پست مراجعه گردد
گل آگلونما از خانواده آراسه
س

گیاه بسیار زیبایی است با برگ های ابلق، از خانواده آراسه. ساقه ها کوتاه و برگ های بیرون آمده از غلاف ، نیزه ای شکل و خم شده به طرف پایین با طول 12 تا 15 سانتیمتر (که گاه تا 20 سانتیمتر نیز می رسند)؛ مقاومت خوبی در برابر سایه و خشکی دارد .

 

آگلونما در حدود چهل گونه گیاه علفى در هند و مالزى دارد که برخى از آنها به خاطر داشتن برگ هاى ابلق به عنوان گیاه زینتى در گلخانه ها نگهدارى مى شوند .

 رایج ترین آنها دو نوع A.PICTA و A.TREUBII است. «آگلونما پیکتا» از مالزى آورده شده و داراى برگ هایى به رنگ سبز تیره با لکه هاى سفید به موازات رگبرگ هاى فرعى است. اما «آگلونما تروبى» که از جزایر سلب آورده شده گیاه زیباترى با برگ هاى کشیده و مقاوم به رنگ سبز روشن با لکه هاى خاکسترى مایل به نقره اى است و در باغچه هاى آپارتمانى جلوه خاصى دارد.

در صورتی که مدت درازی از آن مراقبت شود تنها یک میوه خواهد داد.

نیازها

نور :

 به نور کافی احتیاج دارد، از آفتاب مستقیم بیزار است و تقریباً در همه جای آپارتمان که مقداری نور طبیعی داشته باشد می ماند .

 دما :

در زمستان باید در داخل خانه نگهداری شود؛ حداقل دماى قابل تحمل این گیاه تا 15 – 10 درجه سانتیگراد است . در زمستان که رشد گیاه کندتر می شود باید آب آن را تقلیل داد و از نگهداری گیاه در نزدیکی شوفاژ یا بخاری خودداری نمود.

گیاه بسیار زیبایی است با برگ های ابلق، از خانواده آراسه. ساقه ها کوتاه و برگ های بیرون آمده از غلاف ، نیزه ای شکل و خم شده به طرف پایین با طول 12 تا 15 سانتیمتر (که گاه تا 20 سانتیمتر نیز می رسند)؛ مقاومت خوبی در برابر سایه و خشکی دارد .

آگلونما در حدود چهل گونه گیاه علفى در هند و مالزى دارد که برخى از آنها به خاطر داشتن برگ هاى ابلق به عنوان گیاه زینتى در گلخانه ها نگهدارى مى شوند.

رایج ترین آنها دو نوع A.PICTA و A.TREUBII است. «آگلونما پیکتا» از مالزى آورده شده و داراى برگ هایى به رنگ سبز تیره با لکه هاى سفید به موازات رگبرگ هاى فرعى است. اما «آگلونما تروبى» که از جزایر سلب آورده شده گیاه زیباترى با برگ هاى کشیده و مقاوم به رنگ سبز روشن با لکه هاى خاکسترى مایل به نقره اى است و در باغچه هاى آپارتمانى جلوه خاصى دارد.

در صورتی که مدت درازی از آن مراقبت شود تنها یک میوه خواهد داد.

 آبیاری :

 اجازه دهید در بین دو آبیاری سطح خاک گلدان خشک شود زیرا آب زیادی باعث پوسیدگی گیاه می شود.

(آگلونما تروبی احتیاج چندانى به نور و روشنایى ندارد. در بهار و تابستان هر دو هفته یک بار نیاز به کود محلول دارد. سطح خاک نیز باید همیشه نسبتاً مرطوب نگه داشته شود.)

 رطوبت هوا :

 برگ هاى آگلونما نسبت به خشکى هوا حساس هستند و بهتر است در آپارتمان هاى گرم و خشک هر روز سطح برگ ها با آب اسپرى (ریز) شود.

 خاک :

 مخلوط خاک گلدانی (خاکبرگ، ماسه ، پیت، خاک باغچه) با قابلیت نفوذ خوب (به طور کلی خاک غنى از خاکبرگ و اسیدى را مى پسندد).

 تکثیر :

تکثیر این گیاه عمدتاً در فصل تابستان صورت مى گیرد. مانند دیفن باخیا تکثیر می شود یعنی هم می توان ساقه بدون برگ را به صورت افقی در ماسه کاشت یا قلمه برگدار را کاشت یا از جوانه هایی که از خاک خارج می شوند استفاده کرد. باید دقت کرد که نباید هوا به ریشه برسد، بنابراین خاک اطراف ریشه را کاملاً فشرده می نمایند.

 تغییر گلدان:

 هر سه سال یک مرتبه در فصل بهار گلدان را عوض می کنند و این در موقعی است که ریشه، دو سوم فضای گلدان را اشغال کرده باشد.

 نکته :

اگر برگ ها خیلی آویزان هستند برگ ها را دسته کنید و چند روز درون روزنامه بپیچید تا برگ ها شکل ایستاده به خود بگیرند .

 مشکلات نگهداری گیاه

برگ ها پژمرده و نوک آنها قهوه ای می شود. علت آن کمی رطوبت هوای اطراف گلدان است.

برگ ها مجعد و پیچیده می شود و لبه برگ ها قهوه ای می گردد. علت آن سردی بیش از اندازه هوا و کمی رطوبت هوای اطراف گلدان است.

 برگ ها روبه زردی می گذارد و لکه های سفیدی در سطح آن ظاهر می گردد. علت آن هجوم کنه های بسیار ریزی است که در محل دمبرگ و زیر آن وجود دارد. برای جلوگیری از آن باید با مالاتیون دو در هزار یک مرتبه در هفته از اول بهار سمپاشی نمود. همچنین غبار پاشی سطح و زیر برگ ها با آب ولرم باید به طور مرتب انجام گیرد.


وبسایت تخصصی علوم محیطی و عمرانی ، بانک دانلود رایگان مقالات ، پایان نامه ، کتب ، فیلم و نرم افزارهای عمرانی و علوم محیطی .... برای بازگشت به صفحه اصلی اینجا کلیک کنید...

اولین دیدگاه رو شما بگذارید

  

مشخصات مدیر وبسایت

مهندسی علوم محیطی و عمرانی [108]

وب سایت علوم محیطی و بانک دانلود رایگان مقالات علوم محیطی وعمرانی ، مهندسی عمران ، محیط زیست ، بهداشت محیط ، شهر سازی ، علوم جغرافیا ، آب و هواشناسی ، معماری ، زمین شناسی ، کشاورزی ، منابع طبیعی ، معدن ...
به دلیل حجم زیاد مطالب از جستجو استفاده کنید
Google

جستجو دراین وبلاگ
در تمامی اینترنت

کلمات کلیدی وبسایت

د ، د ، س ، د ، س ، م ، & ، & ، & ، & ، & ، م ، س ، س ، س ، س ، س ، س ، س ، س ، د ، د ، د ، ج ، ج ، ا ، ب ، ب ، ب ، ب ، س ، د ، د ، د ، ع ، ع ، م ، م ، م ، م ، م ، م ، م ، م ، م ، ه ، و ، م ، م ، ر ، ب ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، ت ، د ، د ، د ، د ، د ، خ ، آ ، م ، م ، م ، ل ، ل ، ل ، ل ، ق ، ق ، گ ، ع ، ع ، ع ، ص ، ض ، ع ، غ ، ف ، ف ، ف ، ف ، ف ، ف ، ف ، ف ، ر ، د ، د ، س ، س ، س ، س ، س ، ش ، ش ، ص ، ص ، م ، م ، م ، م ، م ، م ، ن ، ه ، ن ، ن ، ی ، ی ، ک ، ک ، ک ، Y ، آ ، آ ، c ، b ، E ، g ، آ ، آ ، آ ، آ ، ا ، ا ، ا ، ا ، ب ، آ ، ب ، پ ، پ ، پ ، پ ، ت ، خ ، خ ، خ ، چ ، ح ، چ ، خ ، خ ، د ، د ، د ، ت ، ث ، ج ، ج ، ت ، ت ، ث ، ج ، ج ، ج ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، ج ، ج ، ت ، ج ، ج ، ج ، ج ، ج ، ج ، ج ، ث ، ت ، ت ، ت ، ت ، ت ، ت ، د ، خ ، خ ، د ، د ، د ، د ، د ، د ، د ، د ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، خ ، پ ، پ ، پ ، پ ، پ ، پ ، پ ، ب ، پ ، پ ، ب ، پ ، پ ، پ ، پ ، پ ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، آ ، ا ، ا ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، & ، & ، , ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، م ، ک ، ک ، ک ، ک ، ک ، ک ،
ویرایش