پاییز 92 - مهندسی + عمران + آبادانی + توسعه
سفارش تبلیغ
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
*توجه *توجه برای مشاهده مطلب و یا دانلود فایل مورد نظر خود به پایین همین پست مراجعه گردد
چگونه می توان از ریزش میوه سیب جلوگیری کرد ؟

عموما" در سالی که درختان سیب و یا گلابی پر از شکوفه گل می شوند همه آنها تبدیل به میوه نشده و ریزش می کنند. این اختلاف بسیار گل و میوه امری طبیعی محسوب می شود. طبق تحقیقات پرفسور Friedrich چناچه 4 تا 6 درصد گلها در سیب و گلابی و 10 تا 20 درصد گلها در گیلاس و هلو و زردآلو  به میوه تبدیل شوند در آن سال محصول خوبی در انتظار باغداران خواهد بود. در ادامه نتیجه گرفت که رابطه مستقیمی بین تعداد دانه در درون میوه سیب و ریزش میوه آن وجود دارد. چنانچه تعداد دانه های درون میوه بالغ بر 2  عدد گردد، بعلت کمبود میزان هورمون مترشحه این میوه‎ها ریزش حاصل می کنند و اگر همه دانه های درون میوه که حداکثر به  10 عدد میرسند تکامل پیدا کنند بعلت کوچک بودن دانه های باز هم میزان تولید هورمون کم شده و سبب ریزش میوه می گردد و اگر دانه ها حد متعادل بین 5 تا 7 دانه باشند ریزش کمتر و در نهایت محصول بیشتر خواهد بود.

 

حالا سایر عوامل تاثیر گذار در رسیدن میوه سالم را در نظر نگیریم عامل ریزش میوه  مهمترین قسمت در برداشت و عرضه محصول به بازار خواهد بود مقایسه شود فروش میوهای ریزش کرده یا باصطلاح بادریز با میوه های چیده شده که تقریبا" اختلاف قیمت سه برابر میباشد.

برای ریزش بیش از حد میوه درختان دلایلی وجود دارد و این ریزش عامل مهم در تعیین مقدار محصول قابل برداشت می باشد. همه میوه ها در بیشتر شرایط دچار ریزش مستمر بعد از گلدهی نمی شوند.و عوامل زیادی از جمله موارد زیر دخیل هستند :

 - عوامل محیطی (  باد شدید ، دمای کم و یا زیاد ، رطوبت ... )

 - ژنتیکی ( ارقام حساس  و یا  مقاوم به ریزش ... )

 - هورمونی ( اثرات هورمون اکسین ، سیتوکنین ، جیبرلین ... )

 - برخی آفات و بیماری ها ( مانند کرم سیب و پوسیدگی مغز میوه ...   )

- نوع تغذیه (  عناصری چون ازت ، روی ، بر ... ) 

بطور کلی محققان شایع ترین دلیل ریزش میوه را  عدم تلقیح مناسب در زمان گرده افشانی میدانند.  و  وفور میوه در درخت و باغ را ، همین عامل لقاح  تعیین میکند. حتی ریزشهای بعدی نیز در اثر عدم لقاح مناسب ارزیابی میکنند . بطوریکه عدم لقاح موجب ریزش صد در صدی میوه میشود و لقاح ناقص با توجه به ساختار  گل در درخت سیب که میبایست  ده عدد تخم یا دانه در داخل میوه تشکیل شود با وجود کمتر از 5 تخم ، ریزش میوه در تابستان حتمی خواهد بود. بدین جهت سایر عوامل موثر در ریزش را که عوامل خارجی در بالا ذکر شد در اهمیتهای بعدی قرار خواهند گرفت.

بطور کلی مراحل ریزش میوه سیب و حتی گلابی را در موارد زیر خلاصه کرد:

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

مرحله اول ریزش :

ریزش میوه در مرحله اول در درختان سیب بلافاصله بعد از ریختن گلبرگها شروع شد. به مدت 2 تا 3 هفته ادامه می‎یابد. در این مدت مخصوصاً میوه هایی ریزش می کنند که از لحاظ تعداد دانه های تشکیل شده بسیار کم و با اینکه عمل تلقیح در آنان بطور ناقص انجام گرفته باشد در اکثر مواقع مقدار زمان از میوه ها در این مرحله ریزش بر اثر خود تلقیحی یا عدم تلقیح ریزش می نماید.

2- مرحله دوم ریزش یا ریزش میوه در خردادماه :

ریزش دوم میوه در درختان سیب و گلابی که بنام ریزش در خرداد ماه موسوم است بیشتر مورد توجه قرار می گیرد زیرا در این زمان میوه تقربیاً به اندازه یک فندق شده در حدود چند هفته بعد از ریزش اول شروع شد، و به مدت 2 تا4 هفته ادامه پیدا می کند. شروع این ریزش چند هفته بعد از ریزش اول است و به مدت 2 تا 4 هفته ادامه پیدا می کند شدت ریزش در این مرحله بسیار زیاد بوده مخصوصاً در بعضی از واریته ها اعداد زیادی از میوه های تشکیل شده خود را از دست میدهند. بدون شک دراین مرحله ریزش علاوه بر اثر کمبود مقدار هورمون های لازم عوامل دیگر مانند مواد غذایی آب و پایه نیز رل مهمی باز می کنند.

3- ریزش قبل از رسیدن کامل میوه:

این ریزش 2 تا 3 هفته و گاهی چند روز قبل از رسیدن کامل سیب درخت مشاهده می گردد. علاه بر فاکتور های خارجی مانند کم و یا زیادی آب، ضعف و یا قدرت باردهی بیش از حد درخت، کم و یا زیاد بودن مواد غذایی، افزایش درجه حرارت ناگهانی و خشکی بیش از حد عوامل ارثی نیز بستگی دارد.

برای توضیحات بیشتر به مبحث  گرده افشانی در سیب  در همین وبلاگ مراجعه نمایید

در  این بحث علل  ریزش در زمان رسیدن میوه  مورد بررسی قرار میگیرد. پ‍‍ژوهشگران عقیده دارند که یک سری هورمون و تنظیم کننده های رشد  در نوک جنین و بذر ترشح ، و باعث میشوند  که دم میوه به درخت چسبیده و میوه وجنین از درخت مادری تغذیه نمایند و به رشد و نمو خود ادامه دهند ؛ این مواد اگر به هر عللی ترشح نشوند و یا غلظت این مواد در داخل نسج درخت کم شود  درخت حس میکند که جنین تکامل یافته و شروع به تشکیل لایه جداکننده در دمگل میوه مینماید که نهایتا" میوه ریزش می کند.

جلوگیری از ریزش میوه با هورمون پاشی:

تحقیقات ثابت کرده است محلولپاشی هورمون های مصنوعی می تواند این نوع ریزش را کنترل کند . 

نوع هورمونی که بهترین نتیجه را می دهد بسته به نوع میوه تغییر می کند و با کاربرد درست و به موقع هورمون می توان نتایج قابل توجه به دست آورد.

نفتالین استیک اسید  شبه هورمونی است که برای جلوگیری از ریزش میوه قبل از برداشت بصورت محلول پاشی مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده خطرات سویی روی محصول سیب ندارد و میتواند در همه ارقام سیب مورد استفاده قرار گیرد . نفتالین استیک اسید حدودا"  سه روز بعد از سمپاشی اثر خود را بروز میدهد و دو تا سه هفته بطور موثر و ملموس از ریزش میوه جلوگیری میکند.

مقدار مصرف : 25 گرم نفتالین استیک را در 100 سی سی الکل سفید حل میکنیم ( این ماده مستقیما" در آب حل نمیشود )  بعد  همه محلول آماده را در هزار لیتر آب ( یک تانکر سمپاش ) میریزیم و روی میوه های درختان سیب محلول پاشی میکنیم.

شرایط :  1) بهترین زمان محلولپاشی 10 تا  15 روز مانده به برداشت میوه میباشد.

            2) دمای هوا حداکثر 25 درجه سانتی گراد باشد محلولپاشی در صبح یا عصر توصیه میشود.

           3) از اختلاط محلول با سایر سموم حشره کش یا قارچ کش و یا حتی کودهای مایع جدا"   خودداری شود.

          4) بعد از محلولپاشی رطوبت جو ، شبنم ، حتی بارندگی اثر هورمون را بیشتر میکند.

  از عیوب این محلول مدت زمان کم اثربخشی آن  یعنی 2 تا 3 هفته میباشد بعد از این زمان ریزش میو ه در صورت برداشت نکردن شروع خواهد شد و تکرار محلولپاشی اثر چندانی نخواهد داشت.

 ترکیبات شناخته شده دیگری  از گروه فنوکسی  مانند   ( 2-4-D )  ,...  ,   نیز ماده ای بنام تجاری   اتفن  وجود دارد که بجهت محدودیت در  استفاده کمتر توصیه میشود اتفن بیشتر در درختانی که میوه آنها با تکان دادن و بصورت مکانیزه برداشت میشود مانند گردو ، گیلاس ، آلبالو  ... بهترین کاربرد را دارد


وبسایت تخصصی علوم محیطی و عمرانی ، بانک دانلود رایگان مقالات ، پایان نامه ، کتب ، فیلم و نرم افزارهای عمرانی و علوم محیطی .... برای بازگشت به صفحه اصلی اینجا کلیک کنید...

اولین دیدگاه رو شما بگذارید

  

*توجه *توجه برای مشاهده مطلب و یا دانلود فایل مورد نظر خود به پایین همین پست مراجعه گردد
مروری بر آفات نباتی درختان غیر مثمر

ابریشم باف ناجور
این حشره آفتی است پلی فاژ و در دنیا به بیش از 500 گونه حمله می‌نماید. در ایران گاهی به حالت طغیانی درمی‌آید و به خصوص در نواحی شمال روی درختان جنگلی پهن برگ و درختان میوه خسارت می‌زند.


 مبازه
1ـ کنترل شیمیایی
استفاده از دیفلوبنزورون (دیمیلین) به نسبت 0.3 در هزار یا باکتری B.t به نسبت 2.5 تا 3 در هزار
سایت پلانت پاتولوژی
2ـ دشمنان طبیعی
پارازیتوئید شفیره Brachymeria intermedia (Hym.: Chalcididae)
پارازیتوئید لارو Exorista larvarum (Dip.: Tachinidae)
پارازیتوئید لارو Apanteles sp. (Hym.: Braconidae)
زیست‌شناسی
زمستان را به صورت تخم و در حالت دیاپور سپری کرده و در اوایل بهار بتدریج تخمها تفریخ ولاروها خارج می‌شوند. لاروها 45 تا 70 روز فعالیت برگخواری شدید از خود نشان می‌دهد. انتقال لاروهای جوان یا لاروسن اول بوسیله باد و بوسیله رشته‌های ابریشمی می‌باشد. لارو پس از تغذیه در محل مناسبی تبدیل به شفیره می‌شود. شفیره بوسیله تارهای ابریشمی به تنه درخت یا چیز دیگر خود را متصل می‌کند. مرحله شفیرگی 10 تا 14 روز به طول می‌انجامد. پروانه‌های ماده پس از خروج به علت سنگینی بدن خود قادر به پرواز دور نمی‌باشند و در همان حول و حوش محل خروج از شفیره پس از جفت‌گیری، تخمهای خود را به صورت توده‌های بیضی شکل به تعداد 500 تا 2000 عدد در رویپوست صاف تنه و شاخه‌های جوان میزبان و یا روی قسمت‌های مختلف درخت روی سنگ و روی کنده‌های بریده شده درخت قرار می‌دهند. تخمها تا اندازه‌ای گرد و کرم رنگ هستند. از اواسط تابستان تا بهار آینده نزدگی خود را به حالت تخم می‌گذارنند.
پروانه برگخوار صنوبر
روش مبارزه :
مبارزه علیه حشره کامل در اردیبهشت ماه همزمان با پرواز و تخمریزی پروانه ها و یا اوایل فروردین ماه همزمان با شروع فعالیت تغذیه لاروهای زمستان گذران ، انجام پذیر می باشد.
روش مناسب و عملی در مبارزه شیمیایی با این آفت ، استفاده از سموم نفوذی از قبیل سم متاسیستوکس به میزان یک در هزار همزمان با شروع فعالیت تغذیه لاروهای زمستان گذران می باشد.
حشره کامل به عرض 1 تا 5/1 سانتی متر است و رنگ عمومی بدن آن خاکستری ، رنگ بالهای جلویی شکلاتی و رنگ بالهای عقبی آن خاکستری است . پروانه ماده 24 ساعت بعد از خروج از شفیره ، تخمهای خود را به طور انفرادی یا 2 تا 3تایی روی دمبرگ یا در امتداد رگبرگ اصلی یا روی دندانه های کناری برگ قرار می دهد. تخمها 5 تا 6 روز بعد به لارو تبدیل می شوند. لاروها ابتدا ازپارانشیم برگ تغذیه نموده و سپس کامل می شوند.لاروها با اتصال 2 تا 3 برگ ، لانه ای برای خود ساخته و تبدیل به شفیره می شوند.
زمستانگذرانی این حشره به صورت لارو در شکاف تنه یا در زیر برگهای مرده است.
لاروها در بهار ابتدا از جوانه ها و سپس از برگها تغذیه کرده و منجر به از بین رفتن جوانه ها و پژمردگی آنها و جارویی شدن شاخه می شوند.
این آفت در نهالستانها و خزانه های صنوبر دیده شده و موجب خسارت می شود.
پروانه فری یا کرم خراط
این حشره به گونه‌های بسیاری از درختان مثمر و غیرمثمر حمله می‌کند. از درختان مثمر سیب میزبان اصلی آن در ایران است ولی خسارت آن روی گلابی، به و گردو نیز دیده شده است. از گیاهان غیرمثمر می‌توان به افرا، بیدمشک، بید، نارون، بوط و زبان گنجشک اشاره نمود. در دنیا 150 میزبان برای آفت ذکر شده است. درخت سیب به این آفت خیلی حساس و زود از پا درمی‌آید در حالیکه گردو تا حدودی مقاوم است.
کنتـــــــرل:
- بهترین موقع مبارزه شیمیایی زمانی است که لاروهای سن اول به قسمت‌های جوان گیاه که همان رگبرگها و دمبرگها و شاخه‌های نازک است حمله می‌کنند در این موقع چون عمق نفوذ لاروها هنوز چندان زیاد نیست می‌توان با استفاده از سموم نفوذی مؤثر برای از بین بردن آفت استفاده کرد.
ـ امروزه در اکثر کشورهای جهان از فرمون‌های جنسی به صورت تکنیک Mating disruption در قالب مبارزه تلفیقی علیه این آفت استفاده می‌شود.
- در موردی که تعداد درختان آلوده کم باشد می‌توان با فرو بردن مفتولی در درون سوراخهای ورودی، لاروهای آفت را از بین برد.
ـ رعایت اصول به زراعی، هرس و سوزاندن شاخه‌های خشک و آلوده از شدت خسارت‌های بعدی می‌کاهد.
ـ استفاده از قرص و خمیرهایی که گازهای سمی تولید می کنند.
ـ از دشمنان طبیعی این آفت می‌توان به مورچه‌های شکاری (عادت تخم‌خواری) و سن‌های Reduviidae (عادت لاروخواری) اشاره نمود.
زیست‌شناسی
پروانه فری در ایران هر دو سال یک نسل دارد. زمستان را به صورت لاروهای سنین مختلف در درون شاخه درختان میزبان می‌گذراند. در اواسط بهار لاروهایی که رشدشان کامل شده تبدیل به شفیره می‌شوند و اواخر بهار شب‌پره‌ها به تدریج ظاهر می‌شوند. حشرات ماده اصولاً هیچ نوعی تغذیه‌ای نداشته و به جهت سنگینی قادر به پرواز نیستند. پس از جفت‌گیری اغلب در مدخل سوراخ خروجی، شکاف ته و حتی روی زمین تخمریزی می‌کنند. هر حشره ماده نزدیک به هزار تخم می‌گذارد. این تخمها خوراک مناسبی برای مورچه‌ها هستند. به فاصله یک تا دو هفته تخم‌ها تفریخ شده و لاروهای کوچکی خارج می‌شوند. تغذیه اصلی لاروها از چوب شاخه و تنه است. لاروها ضمن تغذیه فضولات نارنجی رنگ خود را از سوراخ ورودی که در ضمن سوراخ خروجی آنها نیز خواهد بود به صورت گلوله‌های کوچک و مدور بیرون می‌ریزند. این فضولات در پای درختان مبتلا جمع می‌شوند و این خود یکی از راههای بسیار آسان تشخیص وجود پروانه فری می‌باشد. کانالهایی که در داخل چوب بوسیله لارو این حشره بوجود می‌آید مستقیم و حدود 30 تا 40 سانتیمتر طول دارد و بستگی به گونه میزبان دارد.
حمله این آفت روی سیب استقرار سایر حشرات چوبخوار و مخصوصاً اسکولیت درختان میوه و پروانه زنبور مانند را به دنبال خواهد داشت. چون دهانه خروجی دالانهای لاروی پروانه فری محل مناسبی برای تخمریزی و در نتیجه خسارت پروانه زنبور مانند است.
لاروها با تارهایی بسیار نارک که با غدد دهانی خود می‌سازد از شاخه‌ای به شاخه دیگر منتقل می‌شوند. لاروها پس از تغذیه کامل تبدیل به شفیره می‌شوند. دوره شفیرگی 20 تا 40 روز طول می‌کشد. در کرج این زمان به تدریج از اوایل اردیبهشت ماه شروع و تا اوایل شهریورماه نزدیک به 5 ماه اولیه ادامه دارد. پروانه‌های کامل پس از ظهور از همان سوراخ ورودی خارج می‌شوند.
سوسک پوستخوار بزرگ نارون
روش مبارزه :
با توجه به اینکه سوسک پوستخوار نارون اغلب به درختان ضعیف ، مسن و بیمار حمله می کند، از این رو برای مبارزه با این آفت باید این نوع درختان را از عرصه جنگل ها قطع و خارج نمود تا بدین وسیله از حمله آفت به درختان سالم جلوگیری شود .
روش شیمیایی مبارزه با این آفت سمپاشی درختان با سم متوکسی کلر می باشد.
حشره کامل این سوسک به طول 4 الی 6 میلیمتر بوده و سر و پیش گرده آن سیاه ، پیشانی آن پوشیده از موهای کوتاه و بالپوشها قهوه ای مایل به قرمز می باشد .
لاروها معمولا ضمن فعالیت خود دالان مادری یک طرفه طویلی که طول آن 2 تا 3 سانتیمتر و گاهی تا 10 سانتی متر می رسد ، ایجاد می کنند.
این حشره ناقل بیماری قا رچی مرگ نارون می باشد و 1 یا 2 نسل در سال دارد.
این حشره در جنگل های شمال کشور و همچنین در استانهای تهران ، آذربایجان و فارس در زیر پوست درختان نارون ، ممرز و آزاد مشاهده می شود


وبسایت تخصصی علوم محیطی و عمرانی ، بانک دانلود رایگان مقالات ، پایان نامه ، کتب ، فیلم و نرم افزارهای عمرانی و علوم محیطی .... برای بازگشت به صفحه اصلی اینجا کلیک کنید...

اولین دیدگاه رو شما بگذارید

  

*توجه *توجه برای مشاهده مطلب و یا دانلود فایل مورد نظر خود به پایین همین پست مراجعه گردد
خسارت علف های هرز بر روی مرکبات

علف های هرز علاوه بر اینکه با ریشه، ساقه و برگ خود قسمتی از محل رویش گیاهان باغی را اشغال می کنند گاهی بیشتر از گیاهان کشت شده ی مورد نظر، از عوامل موثر رشد و نمو استفاده می برن. رقابت در استفاده از آب، مواد غذایی و نور باعث کندی رشد گیاه کشت شده و کاهش چشمگیر عملکرد آن می شود. قبل از اینکه زیان های ناشی از علف های هرز را به طور مفصل بیان کنیم باید به عواملی مانند جوانه زدن، رویش گیاه، تعداد بوته در واحد سطح یا تراکم علف های هرز اشاره کرد.

 

زمان جوانه زدن

از زمانی که علف هرز اولین جوانه را می زند معمولاً آب ، مواد غذایی و نور محیط را جذب کرده زودتر رشد می کند و در خاک مستقر می شود . چنین گیاهی در رقابت با گیاهی که دیرتر جوانه زده است برتری دارد زیرا علاوه بر اینکه از امتیاز استفاده از مواد موثر در رشد برخوردار است با خصوصیات رویشی خود مانند سطح سایه اندازی ، توسعه سیستم ریشه و ... روی گیاهانی که بعدا جوانه می زند تاثیر بازدارنده دارد . اگر گیاه قبل از جوانه زدن علف های هرز در زمین شروع به رشد و جوانه زدن کند ، رشد و عملکرد بالاتری خواهد داشت .

نکته ی جالب این است که این موضوع در علف های هرز هم صادق است . یعنی علفی که زودتر رشد کرده و در زمین مستقر شود از توسعه ی علف های هرز بعدی جلوگیری خواهد کرد .

اثر این رقابت در اوایل فصل چشمگیرتر است ؛ علف های هرزی که زودتر جوانه می زنند بیشتر بر روی کاهش محصول اثر می گذارند . ولی این مسئله را نباید از نظر دور داشت که علف های هرزی هم که دیرتر جوانه می زنند می توانند خسارت قابل توجهی وارد سازند .مثلا در یک نهالستان مرکبات در عرض یک ماه ممکن است به علت رشد سریع علف های هرز و پوشش آن ها تا 2 برابر ارتفاع نهال ها علف هرز فرا گرفته باشد و جایی برای نفس کشیدن گیاه و رسیدن نور نباشد و در نهایت منجر به خفگی شود .

اما به طور کل مرکبات به علت ارتفاع و درخت بودن آن از نظر زمان جوانه زدن علف هرز تا حدودی کم تاثیر است و فقط در مواقع رشد درخت و بزرگ شدن میوه این رقابت بین درخت و علف می تواند به وجود آید .

رویش گیاه

مرکبات معمولا دارای سیستم ریشه ای گسترده ای نسبت به علف های هرز می باشند و از لحاظ شاخه دهی ، ارتفاع گیاه و میزان رشد بر علف های هرز برتری دارند . اما علف های هرزی هستند که می توانند در این برتری خلل وارد کنند . برای مثال گیاه تاتوره داتورا سترامونیا ، که برگ های پهنی دارد سریع رشد میکند و سایه افکنی آن قابل توجه است  ؛ این سایه افکنی همراه با کاهش آب و مواد غذایی باعث کاهش شدید محصول می شود . ولی علف های هرزی چون خرفه ، پورتولاکا اولراسا چون در سطح پایین زمین رشد میکنند کمتر می توانند در مرکبات خسارت وارد کنند . این مزیت بسیار بزرگی برای مرکبات است که با ارتفاع بلند و تراکم خود می توانند خسارت علف های هرز را به حداقل برسانند .

تراکم علف های هرز

تعداد زیادتر بوته های علف هرز نسبت به محصول اصلی نیز یکی از موفقیت های علف هرز در رقابت با محصول اصلی باغ می باشد که تا آنجا که می تواند حتی در کاهش محصول به طرز قابل توجهی تاثیر گذار باشد .

مشکلات اصلی علف های هرز

1) تلف کردن آب

علف های هرز میزان قابل توجهی از آب را که باید به مصرف گیاه اصلی برسد را خود مصرف می کند . در کشوری مثل ایران که کمبود آب به خوبی حس می شود  اهمیت این مسئله بیشتر محسوس خواهد شد . زیرا علف های هرز به سبب زودرشدتر بودن زودتر و بهتر از گیاه اصلی آب زمین را جذب می کنند . گفته می شود حتی تا 2 برابر مقدار آبی که گیاه نیاز دارد به مصرف علف های هرز می رسد .

علف های هرز در کنار و کف جوی ها باعث کندی حرکت آب و در نتیجه نفوذ بیشتر آب در زمین و خارج شدن مقدار زیادی آب از دسترس باغبان و در نتیجه گیاه زراعی می شود . در نتیجه باغبان باید برای از بین بردن آن باید هزینه پرداخت کند و مشکلات زیادی که از آن ها صرف نظر می کنیم . یکی از ضررهای اصلی علف های هرز همین سمج بودن آن ها در رقابت برای آب است!!!

2) مصرف مواد غذایی

علف های هرز در رقابت در جذب مواد غذایی خاک بسیار ماهر و در عین حال سگ جون هستند...!!! در باغ ها که کمبود مواد غذایی به چشم می خورد علف های هرز مثل غارتگران گرسنه و پرخور بخش زیادی از اندرونی خاک را می بلعند !!! به طوری که چیزی برای گیاه باغی نمی ماند . علف های هرز در شرایط مساعد با سرعت زیادی رشد می کنند و در نتیجه تقاضای آن ها برای مواد غذایی خاک افزایش می یابد .

قدرت آن ها در جذب اغلب بیشتر از گیاه اصلی مورد نظر ماست  و در ساختمان خود می توانند مقداری مواد غذایی را ذخیره کنند . مثلاً خردل وحشی به مقدار قابل توجهی نیتروژن و فسفر را می توانند در ساختمان خود ذخیره کنند به گونه ای که خاک اطراف آن دچار کمبود می شود .

در زیر چند وسعت جذب مواد غذایی چند نمونه علف هرز را مشاهده می نمایید .

وسعت ریشه چند علف هرز

پیچک

500 سانتی متر مربع

شیرک

300 سانتی متر مربع

خارشتر

300 سانتی متر مربع

کنگر صحرایی

240 سانتی متر مربع

این جذب زیاد علاوه بر کاهش کیفیت و کمیت محصول سبب کاهش حاصلخیزی خاک هم می شود .

3) سایه افکنی

نور خورشید منبع اصلی برای فتوسنتز و ساختن مواد غذایی در گیاهان است . بیشتر علف های هرز سریعتر از گیاهان اصلی رشد می کنند و شاخ و برگ بیشتری به وجود می آورند . بنابراین می توانند با سایه اندازی رشد درخت را کاهش دهند . برای مثال علف های هرز چند ساله ای مثل تمشک در عرض 2 سال می توانند یک درخت 30 ساله مرکبات را ( در صورتی که شرایط مساعد باشد ) بپوشانند .

4) ترشح مواد مسموم کننده در خاک

ریشه ی گیاهان هرز معمولاً مواد خاصی را ترشح و وارد خاک می کنند که به صورت سم بسیار قوی عمل کرده رشد سایر گیاهان را محدود یا توقف می کند . یکی از این گیاهان ، علف گندمی یا مرغ از خانواده ی گندمیان یا گرامینه است . این گیاه چند ساله است و زیان آن روی جوانه زدن بذر و رشد و نمو گیاهان طی آزمایش های متفاوت به اثبات رسیده است . از علف های هرز دیگری که فعالانه مواد سمی ترشح می کنند و باعث کاهش رشد گیاه می شوند می توان به دم روباهی ، کتان وحشی ، و کاهوی وحشی را نام برد . این پدیده را آللوپتی می نامند .علف ها با این روش محیط را به نفع خود تغییر می دهند و باعث کاهش کمی و کیفی محصول می شوند .

5) ایجاد هزینه برای مبارزه

از بین بردن علف های هرز به صورت دستی ( مثل وجین کردن ، داس و ... ) یا به صورت مکانیکی با ماشین و یا با مواد شیمیایی انجام می شود که هر کدام از روش های بالا هزینه های زیادی را دربردارد که برای باغبان بسیار سنگین است . وقتی علف هرزی شیوع یابد کنترل آن بسیار هزینه بردار است .

6) کم شدن ارزش محصولات باغی

علف های هرز کیفیت محصولات را کاهش می دهند و گاهی غیر قابل فروش می سازند . یکی از پارامتر های تعیین کننده ی قیمت محصولات باغی ، مقدار مواد خارجی مخلوط با مواد اصلی است ، هرچه مقدار این مواد بیشتر باشد ارزش محصول کمتر است . البته در مرکبات این مشکل کمتر ایجاد می شود و بیشتر در محصولات زراعی بیشتر دیده می شود ولی در هر حال قابل ملاحظه است . باید توجه داشت در باغداری نوین خالص بودن و یکدست بودن میوه ها بسیار حائز اهمیت است و باید به آن توجه داشت .

7) حساسیت زا بودن

علف های هرز علاوه بر هزینه بر بودن گاهی سبب حساسیت هایی برای انسان می شوند که می تواند مشکلاتی را به بار آورد . حساسیت به دانه های گرده نمونه ای از این موارد است . برای نمونه علف هرز درمنه کبیر و آمبروسیا تریفیدا می توانند باعث ایجاد حساسیت در انسان شوند .

8) مزاحمت در برداشت محصول

وجود علف های هرز برای کارگران و ماشین های کشاورزی مانع از پیشرفت کار و باعث بالا رفتن هزینه می شود . به عنوان مثال علف هایی مثل تمشک وحشی و اویارسلام و خانواده گرامینه به علت تیغ دار بودن و ارتفاع بلند اغلب سبب مزاحمت در تردد و برداشت محصول می شوند که خود باعث کاهش بازده کار می شود .

9) میزبانی آفات و بیماری های گیاهی

این یکی از بزرگترین مشکلات علف های هرز می باشد چون تعداد زیادی از آفات هستند که روی علف های هرز به خوبی زندگی و تغذیه می کنند و تکثیر می یابند . علف های هرز پناهگاه مناسبی برای آفات و بیماری های گیاهی هستند چه از لحاظ زمستان گذرانی و تکمیل چرخه ی زندگی و چه از لحاظ کم کردن تاثیر مبارزه به علت پوشش دادن آن ها .

اکثر قارچ ها و و حشرات قبل از حمله به محصولات باغی مدتی از زندگی خود را روی علف های هرز داخل و اطراف مزرعه می گذرانند ، در واقع منبع انتشار آن ها علف های هرز موجود در باغ و اطراف آن است . طرز زندگی آفات و بیماری ها اغلب ایجاب می کند که یک یا چند دوره از زندگی خود را روی علف های هرز داخل و اطراف باغ بگذرانند . به عنوان مثال کرم خاردار دوره ی اول و دوم زندگی خود را روی پنیرک می گذراند .

بسیاری از قارچ های مهم بیماری زا و ویروس ها دوره هایی از زندگی خود را روی علف های هرز می گذرانند . بعضی از زنجر ها روی علف های هرزی مثل درمنه ی کبیر و تاج خروس پناه می گیرند .

آفات و علف های هرز می توانند روی اندام های زیرزمینی علف های هرز زمستان گذرانی کنند . این مشکل در مورد علف های هرز چند ساله مشخص تر است . ریزوم های ( به ساقه ی زیر زمینی ریزوم گفته می شود ) قیاق میزبان زمستانی بیشتر ویروس ها هستند . این نوع ویروس ها در فصل مناسب توسط حشرات به گیاهان اصلی در باغ منتقل می شوند .

10) افزایش خطر سرمازدگی

شاید عجیب به نظر برسد ولی اگر دو باغ یکسان مرکبات داشته باشیم و دمای هوا در مرز سرمازدگی قرار داشته باشد و در یکی از باغ ها علف هرز وجود داشته باشد و در دیگری علف هرز نباشد ، در باغی که علف هرز وجود دارد باید منتظر سرمازدگی و آسیب به درختان و سرخشکیدگی شاخه ها باشیم . اما چرا؟

وجود علف هرز مانع از رسیدن نور آفتاب به سطح خاک می شود و خاک در نتیجه همچنان در طول روز سرد می ماند و باعث صدمه دیدن درختان می شود . اما اگر باغ عاری از علف هرز باشد در هنگام روز انرژی خورشید را گرفته و علاوه بر این که در طول روز دچار سرمازدگی نخواهد شد در شب با آزاد کردن تدریجی گرما از سرمازدگی درختان جلوگیری خواهد کرد .

1) ایجاد مخفیگاه در باغ ها

وجود علف های هرز به خصوص علف های هرز بلند و متراکم سبب ایجاد مکان هایی برای جوندگانی چون موش و خرگوش و ... می شود که به نوبه ی خود دشمنان خطرناکی برای باغات محسوب می شوند . ( چون در ایران با این جوندگان کمتر روبرو می شویم بنابراین تصور می شود که خطری برای باغ ندارند ولی اگر در باغی که حاوی این جوندگان باشند برخورد کنیم متوجه منظور این مطلب می شویم...!!! )

12) کم شدن ارزش زمین

تا به حال زمینی را با علف هرز و بدون علف هرز تصور کرده اید . علف هایی که برای از بین بردنشان باید چندین روز وقت صرف کرد که تازه بعد از از بین بردن دوباره سبز شده و به حالت قبلی بر میگردند ولی زمینی که بدون علف هرز و مرتب و آماده برای محصول و یک باغ مناسب است آیا تفاوت قیمت ندارند...!؟


وبسایت تخصصی علوم محیطی و عمرانی ، بانک دانلود رایگان مقالات ، پایان نامه ، کتب ، فیلم و نرم افزارهای عمرانی و علوم محیطی .... برای بازگشت به صفحه اصلی اینجا کلیک کنید...

اولین دیدگاه رو شما بگذارید

  

*توجه *توجه برای مشاهده مطلب و یا دانلود فایل مورد نظر خود به پایین همین پست مراجعه گردد
طریقه نگارش چکیده مقاله برای ارائه در نشریات بین المللی

چکیده‌ مقاله: Abstract

در مجلات‌ علمی‌، چکیده‌ مقاله‌  هم‌ معنی‌ خلاصه‌ است‌. اما در لغت‌ نامه‌ این‌ دو معنا  تعریفی‌ متفاوت‌ دارند. ‌بعضا در متون‌ علمی‌ هر دو به‌ یک‌ معنی‌ بکار می‌ روند. بطوریکه‌ بعضی‌ مجلات‌ از یک‌ لغت‌ برای‌ هر دو مفهوم‌ استفاده‌ می‌ نمایند، البته‌ این‌ روش‌ فراگیر نیست‌ و بسیاری مجلات بین چکیده و خلاصه مقاله تمایز قائل هستند. (معمولا چکیده مقاله ای که قبل از ارسال اصل مقاله برای یک مجله ارسال می گردد، چکیده مقاله پیشین نامیده می شود که با چکیده ای که در پایان مجلات آورده می شود چکیده پسین تفاوت اساسی دارد).


چکیده‌ مقاله‌ قسمتی‌ است‌ که‌ خواننده‌ بعد از جذب‌ شدن‌ توسط‌ عنوان‌ مقاله‌ به‌ آن‌ نگاه‌ کرده‌ و آنرا می‌خواند، ‌ چکیده‌ علاوه‌ بر کوتاه‌ بودن‌ باید بطور معنی‌ داری‌ خلاصه‌ شده‌ و حاوی‌ مطالب‌ اصلی‌ و مهمترین‌ یافته‌ های مسلم‌ مقاله‌ باشد.
باید به‌ مجله‌ای‌ که‌ می‌ خواهید برای‌ آن‌ مقاله‌ بفرستید نگاه‌ کرده‌ و طول‌ متوسط‌ چکیده‌ ها رااز آن‌ استخراج‌نمائید، علاوه‌ براین‌ باید به‌ قسمت‌ "توضیحاتی‌ برای‌ نویسندگان‌" رجوع‌ کرده‌ و اگر قوانین و ضوابط‌ خاصی‌ برای‌ نوشتن‌ چکیده‌ در آن‌ ذکر شده‌ آنرا رعایت‌ نمائید. مثلا معمولاً گفته‌ می‌ شود که‌ چکیده‌ باید بین‌  صد تا صد و پنجاه کلمه‌ باشد .
چکیده‌ باید حاوی‌ بخشهای زیر باشد:
- حقایق‌ واصول‌ بکار برده‌ شده‌
- روشها
- نتایج‌ اصلی‌
- اهمیت‌ نتایج‌ و تعبیر و تفسیر آنها
چکیده‌ مقاله‌ باید حاوی‌ مطالب‌ و حقایق‌ یافت‌ شده‌ در کار تحقیقی‌، و مهمترین‌ نتایج‌ و میزان‌ اهمیت‌ کار انجام شده بوده‌ ومعنی‌ هر یک‌ از یافته‌ ها را بیان‌ نماید. نباید در چکیده‌ مطالبی‌ رابیان‌ نمود که‌ در مقاله‌ نیامده‌ است‌  بلکه‌ بایدیافته‌ های‌ مرتبط بامقاله‌ را در برداشته‌ و دقیق‌ باشد .
نباید در قسمت‌ چکیده‌ از عباراتی‌ مثل‌ "اهمیت‌ یافته‌ ها در این‌ مقاله‌ بحث‌ شده‌ است‌..." استفاده‌ نمود زیرا این‌عبارت‌ و نظایر آن‌ هیچگونه‌ اطلاعاتی‌ را به‌ خوانندگان‌ نمی‌ دهند و غیر مفید هستند و فقط محدودیت  استفاده از کلمات را برای شما بیشتر می کنند.(سقف150کلمه)- . بجای‌ اینها باید یافته‌ ها راذکر نموده‌ و بیان‌ کنید که‌ چرا این‌ یافته‌ ها مهم‌ هستند .

چهار جزء اصلی‌ هر چکیده‌ عبارتند از :
1 - یافته‌ هایتان‌ ، یا چیزی‌ که‌ قصد یافتن‌ ‌ آنرا داشته‌اید. این‌ موضوع‌ ممکن‌ است‌ قبلا در قسمت‌ عنوان‌مقاله‌ ذکر شده‌ باشد.
2 - اگر روشهای‌ بکار برده‌ شده‌ در کار تحقیقی‌ جالب‌ هستند توضیحی‌ راجع‌ به‌ آنها ذکر کنید در غیر اینصورت لزومی‌ به‌ اینکار نیست‌ .
3 - نتایج‌ اصلی‌ کار را همراه‌ با تعابیراصلی آنها بصورت شفاف وواضح ذکرکنید.هرگزنبا ید از توصیفات‌ مبهم‌ استفاده‌ نمائید.  تعبیر و تفسیر‌ از نتایج‌ را براساس‌ اهمیت‌ ، کاربرد و استنباط‌ از آنها ذکر نمائید .
4-حجم یک چکیده نباید بیش از 150کلمه باشد.

هر یک‌ از موارد فوق‌ را حداکثر در چند جمله‌ ذکر نموده‌ و از کلمات اختصاری‌ که در متن‌ استفاده‌ نموده‌ایدو یا خود آنها را مخفف‌ کرده و به اختصار آورده اید، در قسمت‌ چکیده‌ استفاده‌ ننمائید. در چکیده‌ از اشکال‌ و جداول‌ استفاده‌ ننموده‌ و به‌آنها آدرس‌ هم‌ ندهید. از عبارات‌ ساده‌ و مسلم‌ همراه‌ با مقادیر و اعداد استفاده‌ کنید. مثلا بنویسید:"هشتادوشش‌ درصد ( 86%) بیماران‌ بعد از درمان‌ سلامت‌ خود را به‌ دست‌ آوردند "
در چکیده جملات‌ را طوری‌ ننویسید که‌ نیاز باشد به‌ منبعی‌ آدرس‌ بدهید ولی‌ اگر لازم‌ شد که‌ درچکیده‌ به‌ منبعی‌ آدرس‌ دهید باید تمام‌ مشخصات‌ منبع‌ یعنی‌: زمان‌ چاپ‌ ، نام‌ نویسندگان،‌ نام‌ مجله‌ و غیره‌ راذکر کنید


وبسایت تخصصی علوم محیطی و عمرانی ، بانک دانلود رایگان مقالات ، پایان نامه ، کتب ، فیلم و نرم افزارهای عمرانی و علوم محیطی .... برای بازگشت به صفحه اصلی اینجا کلیک کنید...

اولین دیدگاه رو شما بگذارید طریقه نگارش چکیده مقاله برای ارائه در نشریات بین المللی ،

  

*توجه *توجه برای مشاهده مطلب و یا دانلود فایل مورد نظر خود به پایین همین پست مراجعه گردد
تشریح سیستم کشت گلدانی گل ژربرا

به طور خاص در هلند یک تحول عظیمی در پرورش ژربرا در بستر نسبت به خاک ایجاد شد. این بسترها به کشت و پرورش در پشم سنگ و در گلدان تقسیم شده‌اند. این آخرین راه و روش‌هایی است که جهت پرورش ترسیم شده‌اند و در سراسر جهان هر چه بیشتر و بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. در این متن موارد اصلی و اولیه رشد و پرورش ژربرا در گلدان توضیح داده شده است. این اطلاعات را شما می‌توانید در محل کار خود تفسیر و اجرا کنید.



1-چرا در گلدان
کشت گلدانی چندین مزیت بزرگ دارد که در زیر گفته شده است و البته دارای مضراتی هم هست که شما از آنها باخبر هستید.
الف) وضعیت کار کردن (انجام کار)
به طور خاص در زراعت‌هایی که توسعه یافته تحولات گسترده‌ای داشته‌اند توسعه یافته و به کشت در گلدان توانسته وضعیت کاری مطلوب‌تری را به دست بیاورد.
این وضعیت بهبود یافته می‌تواند در زمان برداشت و نگهداری محصول فعال باشد. سرعت برداشت در گلدان مقداری بالاتر هست اگر ارتفاع سیستم با قد کارمند شما متعادل باشد. همچنین نگه‌داری محصولات از قبیل برگ می‌تواند آسان‌تر و در نتیجه سریع‌تر صورت گیرد.
2- انتقال بیماری‌ها
زمانی که گیاهان در گلدان‌های متفاوت مناسب قرار می‌گیرند شانس انتقال بیماری فیتوفترا را به حداقل کاهش یابد.
3- مشکلات خاک
زراعت در خاک می‌تواند سبب تعدادی از مشکلات به سبب بافت خاک شود. اولین (مورد) در میزان آب‌های زیرزمینی است. تعدادی از پرورش‌دهنده‌ها در میزان آب‌های زیرزمینی دارای تغییرات زیادی بودند که این تغییرات در آب‌های زیرزمینی در مورد ژربرا خطرناک است، با کشت در گلدان این مشکل مرتفع می‌گردد. دومین مورد موجودی فیزیکی خاک است که فقط یک نقش را انجام نمی‌دهد مثل بستر زهکشی، ساختار لایه‌ها و ترکیبات خاک.
4- تولیدات
در مقایسه با پرورش در خاک پرورش در گلدان‌ها به 20 میزان تا 35 درصد باعث افزایش در تولید می‌گردد. این درصد به اثرات خاک، اقلیم و درصد نفوذ بستگی دارد. افزایش در تولید دقیقاً به علت کاهش در میزان درصد نفوذ صورت می‌گیرد. پس محصولات می‌توانند بهتر رشد کنند در گلدان‌ بهتر رشد کنند که باعث بالا رفتن تولید می‌گردد. این نوع کشت یعنی در گلدان به علت کنترل بهتر وضعیت تغذیه و آب در این نوع بستر بهتر و مطلوب‌تر است.
5- بتوریتیس
وقتی که بتوان آب حاصل از زهکشی را درون یک گودال نگه‌داری کرد پیشنهاد نمی‌کنیم که از آن مجدداٌ استفاده کنید، به سبب این که بیماری‌هایی از قبیل Botritic شانس کمتری را برای گسترش یافتن پیدا می‌کنند. در تصاویر سمت راست دو نوع از گودال‌ها را می‌بینید.
6- آبیاری
وقتی که کشت در گلدان صورت می‌گیرد آب آبیاری را راحت‌تر می‌توان کنترل کرد؛ این بدین علت است که می‌توان کیفیت آب زهکشی را اندازه‌گیری کرد. در این روش (کشت گلدانی) پرورش‌دهندگان می‌توانند به تغییرات آب و هوایی (تغییر کم یا زیاد آب) و به احتیاجات مستقیم گیاه دست یابند.
7- محافظت محصول
مراقبت از گیاه می‌تواند در زمانی که کشت در گلدان است کاهش یابد. به علت این که گیاه بیشتر آزاد است مواد محافظ شیمیایی بیشتر تأثیرگذار و مؤثر هستند. مقدار مواد محافظ شیمیایی تأثیرگذارتر است و در انتها اگر پلاستیک روی خاک زیر سیستم گلدان قرار دهیم مشکلات با لیف‌ماینر می‌تواند کاهش یابد.
8- فعالیت خاک
نیمرخ خاک یا بستر هنگامی که در درون گلدان است به وجود نمی‌آید. در حالت دیگر گلدان‌ها با خاک و خاک رس پر می‌شود. یکی از فوائد بسیار بزرگ این است که خاک خیلی زیاد ضدعفونی نمی‌گردد.
مضرات: کشت در گلدان تعدادی عیب هم دارد. یافتن پول و داشتن سرمایه و هزینه زیاد کردن برای این سیستم و دیگر تجهیزاتی که نیاز دارد. در هر مترمربع بین 40/3 تا 80/6 یورو سرمایه‌گذاری نیاز دارد. یک کامپیوتری که محلول غذایی را کنترل کند و یک دستگاه pH مترو EC متر باید خریداری شود.
امکان کنترل کردن رطوبت و تغذیه به عنوان بافر در گلدان‌ها نسبت به خاک کمتر است و این یک عیب است.
تفاوت کشت در گلدان‌ها و در خاک:
کشت در گلدان نسبت به متد کشت در خاک کاملاً متفاوت است. بیشترین (بزرگ‌ترین) تفاوت بین 2 روشی است که آنها را تقسیم کرده‌ایم به:
تغذیه کردن: همان‌طور که قبلاً توضیح داده شد، مواد غذایی و آب باعث محدود کردن بافر در گلدان‌ها می‌شود و کنترل مستقیم گیاه می‌شود. کودها همراه با آب به گیاه داده می‌شوند. برنامه مواد غذایی رشدی در گلدان‌ها دارای تفاوت با خاک است به خصوص در مورد عناصر micro که به توجه بیشتری نیاز دارند.
دفعات آبیاری: باز هم به علت کمی اسیدیته باید دفعات آبیاری نسبت به خاک کاهش یابد.
3- گلدان
قطر گلدان‌ها باید 18 تا 19 سانتی‌متر و دارای حجم بین 3 تا 5/3 لیتر باشد. با این اندازه‌ها حداکثر کنترل گیاه صورت می‌گیرد. ارتفاع گلدان هم مهم است. باید 18 تا 20 سانتی‌متر باشد و بسته به نوع بستر هر بستر یک PF مخصوص دارد. که یک میزان خوب آب و هوا در بستر به دست می‌آید.
ته گلدان همه باید به قدر کافی محکم باشد تا در اثر رشد گیاه از حالت خود خارج نشود. ته گلدان باید صاف باشد. در غیر این صورت با رشد ریشه به وسیله پروفیل ته گلدان مانع می‌شود. جنس گلدان‌هایی که انتخاب می‌شوند لبه پلاستیکی روی قسمت درونی ته گلدان نداشته باشند. این بیرون کشیدن یک گلدان از دیگری را راحت‌تر می‌کند. این لبه‌ها روی قسمت بیرونی گلدان باید باشد آنها می‌توانند از رشد ریشه زمانی‌که به سمت کنار ته گلدان است جلوگیری کنند. برای زهکشی گلدان‌ها باید شامل 4 سوراخ که هر کدامشان 1 سانتی‌متر قطر دارند باشد.
4- خاک رس / ماسه
خاک رس ساخته شده از رسی که در درجه حرارت زیاد منبسط شده (پخته). در گلدان و به منظور زهکشی لازم است که نصف لیتر درته گلدان خاک رسه (ماسه) قرار داده شود. ریشه‌ها در ته‌گلدان رشد بیشتری دارند.
اگر ریشه‌ها بین ماسه‌ها قرار بگیرد زمانی‌که آب زیادی داده می‌شود به راحتی تخلیه می‌شود آنها تأثیر نمی‌پذیرند شانس فیتیوم به مقدار زیادی کاهش پیدا می‌کند.
قسمت‌ ماسه باید قطری نزدیک به cm1 داشته باشد.
در کنار ماسه محصولات دیگری در فروشگاه‌ها وجود دارند همچون ماده‌های معدنی و سنگ‌های بسیار کوچک. ریگ‌های کوچک یک عیب دارند که اگر بین سنگ‌ها آب نباشد می‌توانند تبدیل شوند. اگر پیت یا کوکو فاسد شوند قسمت‌های کوچک بین سنگ استفاده شوند اگر سنگ‌ها به اندازه کافی بزرگ باشند.
مواد متفاوت می‌تواند یک میزان خاص نمک را نگهداری کنند. زمانی که یک ماده انتخاب و خریداری می‌شود این در ذهن باقی می‌ماند. همچنین تفاوت بزرگی بین انواع مختلف رس بخش شده وجود دارد.
5- اجزاء بستر
انواع متفاوت بستر متوسط آماده در بازار وجود دارد. برای کشت ژربرا موجودی آب و هوا خاک بسیار مهم است. در این قسمت طرح‌های متفاوت انواع بستر ژربرا تشریح شده است.
پیت: بین بسترها بیشترین استفاده را دارد. ساختن بسترها با آن بهترین نتیجه و اثر را دارد. پیت اغلب محصولی نیست که تغییر حالت بدهد و کیفیت فیزیکی آن به شدت تغییر کند. این به اصلی بودن پیت و مواد متشکله آن بستگی دارد. (از کجا استخراج شده است) طول مدت و حداکثر استفاده از پیت به استقامت انواع حالات پیت بستگی دارد.
پرلیت: پرلیت یک ماده آتشفشانی است که بستر خاک را بهبود می‌بخشد. پس بسیاری از مواد مغذی را شامل نیست. اغلب آن یک تأثیر کمی در افزایش pH دارد.
پوسته برنج: پوسته برنج برای بهبود ساختار خاک پیشنهاد می‌گردد. پوسته برنج حاوی مقداری مواد غذایی است و باعث نفوذ مغذی‌ها به درون خاک می‌گردد. باید به این نکته توجه کرد که پوسته برنج ضدعفونی شده باشد چرا که آنها می‌توانند حاوی زنگ (سیاهک) برنج باشند.
6- گسترش (پرورش) بستر:
در خصوص کشت گلدانی ژربرا یک بستر در هلند توسعه پیدا کرده که این بستر یک میزان خوبی از هوا و آب را دارا است. این بستر شامل پیت خوب، است که به آن 30% پوسته برنج یا 30% پرلیت اضافه می‌شود.
همان طور که در حالت معمولی پیت شامل مواد غذایی اندک است کایک و مواد مغذی‌ (عناصر تریس) بین بستر ترکیب می‌شوند. این بستر شامل نزدیک به 48% آب و 45% هواست. برای این که حداکثر مقدار هوا در بستر وجود داشته باشد غذادهی همراه با آبیاری صورت می‌گیرد و در دفعات بسیار زیاد) پس یک بستر به هوای کافی درون خودش نیاز دارد. pH خاک 5/5 EC کود اصلی 8/0 است.
7- پیشنهادی در مورد بستر
در کنار پیت تعدادی دیگر از مواد بستری در فروشگاه‌ها وجود دارند. در کنار پیت کوکوپیت بیشترین مصرف را به عنوان بستر درون گلدان دارد.
کوکوپیت: آنها می‌توانند در کوکوپیت 100% یا به عنوان مثال با یک ترکیب 60% کوکوپیت و 40% پرلیت رشد کند. یک مسئله مهم کیفیتی محتوی آب و هوای است. به طور نرمال کوکوپیت شامل تقریباً 70% آب و 25% هوا است به طور ثابت این می‌تواند گفته شود که بستر کوکوپیت تعداد زیادی آب نگه می‌دارد در نتیجه همچنین این نیم لیتر ماسه پخش شده ته گلدان باید قرار داده شود. جهت داشتن یک زهکش خوب معیار دیگر کیفیت میزان سدیم و کلر است. بین بسترهای متعدد کوکوپیت تفاوت زیادی در میزان این در المنت وجود دارد. میزان نباید خیلی بالا باشد زمانی که در کوکوپیت رشد می‌دهیم کیفیت فیزیکی بستر باید در ذهن باقی بماند. بستر کوکوپیت کلسیم به طور قوی می‌بندد و می‌تواند پتاسیم کامل را آزاد کند. در نهایت pH که در آب زهکش یافت می‌شود است. عموماً می‌توان گفت به دست آوردن اپتمم رشد در کوکوپیت نسبت به پیت مشکل‌تر است.
8- ساخته‌های خانگی
تعدادی از پرورش‌دهندگان یک سیستم گلدانی را می‌سازند. با مواد صحیح و طرحی مناسب مشکل نیست. اغلب مواد و طرح‌ها باید بسیار عالی اجرا و انتخاب شوند.
حالات بسیار متفاوتی و از آهن به عنوان ماده استفاده کرد. مهم است که مواد به قدر کافی دارای استحکام باشند و نه تنها در هنگام رشد گیاه بلکه زمانی که گیاه به حداکثر اندازه رشد خود می‌رسد.
این موضوع غیرممکن است که بتوان تنها یک برنامه کاری برای سیستم گلدانی ارائه داد. بیشتر بستگی دارد این به وضعیت کاری و تعداد کارگران در گلخانه شما و پهنای ردیف‌ها در طول گلخانه و اندازه سایز گلخانه بستگی دارد.
البته این ممکن است که یک نمونه داشته باشیم اما این باز هم بستگی به برنامه دارد.این نمونه را در زیر می‌توانید ببینید.
ردیف‌های بلند و عریض: به راحتی می‌توان گفت که عرض و ارتفاع بستگی دارد به عواملی که در هر شرکت متفاوت هستند. در تصاویر زیر اندازه‌گیری‌های استاندارد شده نشان داده شده است.
برای راهنمایی در مورد ارتفاع سیستم می‌توانید از بلندی دست استفاده کرد.
بالای انگشت باید بالای سیستم را لمس کند هنگامی که بازوهایتان را مستقیم در کنار بدنتان قرار می‌دهید.
استحکام و پایداری: موادی که استفاده می‌شوند باید توانایی نگهداری گلدان‌ها و گیاهان را داشته باشند. در این سبک و برای داشتن استحکام کافی نزدیک به هر 2 متر مانند شکل زیر یک حامل باید در جایی که نشان داده شده است قرار گیرد. فاصله بین هر 2 حامل به موادی که استفاده می‌شود بستگی دارد. بنابراین تنها با 2 حامل عمودی نمی‌توان به اندازه کافی حمایت کرد.همچنین باید حامل‌های قطری نیز در بین 2 پایه قرار گیرد.
حداکثری برای مسیر وجود ندارد و اغلب وقتی که طول مسیر از 80 متر بیشتر باشند ممکن است مشکلات فنی رخ دهد. برای جلوگیری از خم شدن ردیف‌های می‌توان در پهلوی ردیف‌ها حالتی را ایجاد کرد که حداکثر حمایت را ایجاد کند و در زیر نشان داده شود.
نصب سیستم: پیش از نصب سیستم حالت ردیف‌هایی دارد پس یک فاضلاب در زیر گلدان‌ها برای جمع‌آوری آب حاصل از زهکشی ایجاد گردد. در این روش رطوبت در زیر سیستم قرار می‌گیرد و شانس ابتلا به بوتریتس به حداقل کاهش می‌یابد.
9- سیستم آبیاری
در گذشته عواملی در خطوط آبیاری سبب کاهش مهمی در رشد گیاهان می‌شدند. این مورد اتفاق می‌افتاد به علت خروج گازهای سمی در این خطوط. بنابراین باید یک لوله آبیاری معتبر انتخاب گردد.
چکاننده‌ها: تعداد بسیار متنوعی از انواع چکاننده‌ها وجود دارند. مهم است که چکاننده‌ها همگی آب به مقدار مساوی فراهم آورند. یک تفاوت اندکی ممکن است تنها بین اولین چکاننده و چکاننده بعدی باشد که آن هم قابل پیش‌بینی است. ظرفیت هر کدام از این چکاننده‌ها باید بین یک تا دو لیتر در هر ساعت باشد. ظرفیت 2 لیتر در ساعت نیز احتساب شده که شانس گرفتگی آن بسیار کمتر است.
10- سرمایه‌گذاری‌های دیگر
در کنار ایجاد سیستم گلدانی سرمایه‌گذاری‌های دیگر نیز باید انجام شود.
دستگاه اسمز: یک دستگاه اسمز در صورتی که ترکیبات آب بد است احتیاج است و محاسبه یک برنامه خوب و ثابت برای تغذیه و امکان‌پذیر نیست یا اگر میزان سدیم و کلسیم بالا باشد که این مورد برای سیستم گلدانی مناسب نیست.
واحد تغذیه‌کننده: یک واحد تغذیه‌کننده کامل و دقیق باید کیفیت مواد غذایی را برای گیاه بگیرد. EC و pH اندازه‌گیری می‌شوند و به آنها به صورت مستقیم تصحیح می‌شود. اندازه‌های pH وEC ثابت در کامپیوتر قرار داده و به گیاه داده می‌شود.
دستگاه اندازه‌گیری EC و pH:
برای اندازه‌گیری pH وEC آب زهکشی یک دستگاه EC و pH متر باید خریداری شود.1
11¬- کشت
در زیر تنها موارد اساسی و اصلی شرح داده شده و شرایط و امکانات در هر شرکتی متفاوت هستند.
آبیاری: هر چکاننده باید حداقل cc50 و حداکثر cc100 آبیاری کند. وقتی گیاهان مسن‌تر هستند میزان آبیاری هر چکاننده باید حداقل cc80 باشد که در البته در فصول مختلف متفاوت است. در حالت معمولی در زمستان مقدار بیشتر به جهت به دست آوردن جوانه و گل به اندازه کافی مورد احتیاج است؛ به طور نرمال یک زهکش 30 تا 40 درصد نیاز است جز در سه ماه اول زمانی که این مقدار باید کمتر باشد تا توسعه ریشه برانگیخته شود.اولین آبیاری باید در طلوع آفتاب صورت گیرد. آبیاری بعدی طوری انجام شود که گیاه در طی شب در خاک مرطوب نماند.
آب و مواد غذایی: با کشت گلدانی یک محدودیت در اندازه و مقدار  3 لیتر) این که چه زمانی گیاه آبیاری شده باید در ذهن±بستر وجود دارد. ( نگه داشته شود. کیفیت خوب آب به منظور توانایی در دادن بیشترین محلول مغذی لازم است. از تراکم ناخواسته عناصر خاص که احتمالاً رشد محصول را به طور منفی متأثر می‌کند باید اجتناب شود.
برای ورود آب تازه و کافی و جاری شدن آن درون بستر حداقل 30 درصد زهکشی باید انجام شود. تعداد دفعات آبیاری و کمیت آب که باید در هر نوبت جهت نیل به بیشترین رشد داده شود به دما و سرعت باد و تابش نور بستگی دارد. pH آب آبیاری باید بین 4/5 تا 8/5 باشد وEC بین 5/1 تا 2 بسته به کیفیت آب آغازین و آب و هوا و فصل متغیر است


وبسایت تخصصی علوم محیطی و عمرانی ، بانک دانلود رایگان مقالات ، پایان نامه ، کتب ، فیلم و نرم افزارهای عمرانی و علوم محیطی .... برای بازگشت به صفحه اصلی اینجا کلیک کنید...

اولین دیدگاه رو شما بگذارید

  

مشخصات مدیر وبسایت

مهندسی علوم محیطی و عمرانی [108]

وب سایت علوم محیطی و بانک دانلود رایگان مقالات علوم محیطی وعمرانی ، مهندسی عمران ، محیط زیست ، بهداشت محیط ، شهر سازی ، علوم جغرافیا ، آب و هواشناسی ، معماری ، زمین شناسی ، کشاورزی ، منابع طبیعی ، معدن ...
به دلیل حجم زیاد مطالب از جستجو استفاده کنید
Google

جستجو دراین وبلاگ
در تمامی اینترنت

کلمات کلیدی وبسایت

د ، د ، س ، د ، س ، م ، & ، & ، & ، & ، & ، م ، س ، س ، س ، س ، س ، س ، س ، س ، د ، د ، د ، ج ، ج ، ا ، ب ، ب ، ب ، ب ، س ، د ، د ، د ، ع ، ع ، م ، م ، م ، م ، م ، م ، م ، م ، م ، ه ، و ، م ، م ، ر ، ب ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، ت ، د ، د ، د ، د ، د ، خ ، آ ، م ، م ، م ، ل ، ل ، ل ، ل ، ق ، ق ، گ ، ع ، ع ، ع ، ص ، ض ، ع ، غ ، ف ، ف ، ف ، ف ، ف ، ف ، ف ، ف ، ر ، د ، د ، س ، س ، س ، س ، س ، ش ، ش ، ص ، ص ، م ، م ، م ، م ، م ، م ، ن ، ه ، ن ، ن ، ی ، ی ، ک ، ک ، ک ، Y ، آ ، آ ، c ، b ، E ، g ، آ ، آ ، آ ، آ ، ا ، ا ، ا ، ا ، ب ، آ ، ب ، پ ، پ ، پ ، پ ، ت ، خ ، خ ، خ ، چ ، ح ، چ ، خ ، خ ، د ، د ، د ، ت ، ث ، ج ، ج ، ت ، ت ، ث ، ج ، ج ، ج ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، ج ، ج ، ت ، ج ، ج ، ج ، ج ، ج ، ج ، ج ، ث ، ت ، ت ، ت ، ت ، ت ، ت ، د ، خ ، خ ، د ، د ، د ، د ، د ، د ، د ، د ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، خ ، پ ، پ ، پ ، پ ، پ ، پ ، پ ، ب ، پ ، پ ، ب ، پ ، پ ، پ ، پ ، پ ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، آ ، ا ، ا ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، & ، & ، , ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، م ، ک ، ک ، ک ، ک ، ک ، ک ،
ویرایش