تریلی های توده ساز - مهندسی + عمران + آبادانی + توسعه
سفارش تبلیغ
*توجه *توجه برای مشاهده مطلب و یا دانلود فایل مورد نظر خود به پایین همین پست مراجعه گردد

تریلی های توده ساز

ابداع جدید دیگر در زمینه برداشت علوفه خشک کردنی، تریلی توده ساز مکانیکی است. در واقع، توده های روشی قدیمی است. در سالهای دور، قبل از ورود قدرت مکانیکی به مزرعه، علوفه خشک توسط دست توده می شد. بعدها توده سازهای اسبی برای کاهش دخالت دست در توده سازی بوجود آمدند. شانه های جارویی، هیدرولیکی هستند و تا حدودی شبیه به بارکنهای جلو- سوار بزرگ می باشند. شانه های جارویی توده ساز جلو سوار ابتدا نوار علوفه خشک را جمع آوری می کنند و سپس علوفه جمع آوری شده را برای ریختن روی توده، در ارتفاع زیاد بالا می برند.

تریلی های توده ساز محصولات داخل مزرعه را جمع آوری و بلند می کنند و بسته توده ای شکل سفتی را بوجود می آورند. توده هایی که توسط تریلی توده ساز بوجود می آیند، فشرده ترند و در مقایسه با توده های دست ساز کمتر فاسد می شوند.

توده های تشکیل دهنده توسط تریلی های توده ساز،به انبار سر پوشیده نیاز ندارند، اما برای کاهش فساد در ته توده، محوطه نگهداری توده ها باید دارای سطحی شیب دار و زهکشی شده باشد. توده ها در محل نگهداری باید حدود 60 تا 90 سانتیمتر از یکدیگر فاصله داشته باشند تا آب بتواند رد شود. توده ها غالباً به صورت ردیفی در محل نگهداری، قرار داده می شوند. وزن یک توده علوفه خشک، به طور نمونه حدود 5/2 تا 1/3 کیلوگرم برای هر 028/0 متر مکعب است. فشردگی علوفه توده شده حدود 50 تا 70 درصد فشردگی یک بسته مکعبی است که با دو رشته نخ یا سیم پیچیده شده باشد. اندازه توده ها بستگی به نوع و مدل تریلی توده ساز دارد. تریلی های توده ساز مکعبی برای ایجاد توده های مکعبی و تریلی های توده ساز استوانه ای برای ایجاد توده های استوانه ای وجود دارند. اکثر توده های مکعبی با عرض 1/2 تا5/4 متر، طول 3 تا 3/7متر و ارتفاع 4/2 تا 4 متر تشکیل می شوند. قطر توده های استوانه ای حدود 3/3 تا 5/5 متر و ارتفاع آنها حدود 3 تا 6/3 متر است. تریلی های توده ساز بر اساس روش فشردن توده به دو نوع مهم توده سازهای مکانیک-فشار و توده سازهای هوا-فشار تقسیم می شوند.

1- تریلی های توده ساز مکانیک-فشار

این نوع تریلی ها توده های مکعبی و استوانه ای شکلی را بوجود می آورند.

در معمولترین نوع تریلی های توده ساز مکعبی، از یک بردارنده چکشی برای بلند کردن مواد و انتقال آن به داخل تریلی مکعبی سر بسته استفاده می شود. بردارنده چکشی از یک محور افقی با تیغه های چکشی تشکیل شده است که با وارد کردن ضربه های چکشی، نوار علوفه را از روی زمین بلند می کند. در بعضی از مدلها برای بلند کردن نوار علوفه یا کاه،از یک بردارنده استوانه ای انگشتی دار استفاده می شود. درا ین طریق، برای پرتاب کردن علوفه به طرف بالای مجرای تخلیه از یک دمنده کمکی استفاده می گردد. بردارنده استوانه ای انگشتی دار برای برداشت یونجه و سایر محصولات برگی به منظور کاهش تلفات برگ توصیه می شود. منحرف کننده ای در دهانه خروجی مجرای تخلیه وجود دارد که مواد را به نواحی مختلف تریلی می رساند. تریلی های توده ساز معمولاً در اندازه های 1 تا 6 تن عرضه می شوند.

در تریلی توده ساز استوانه ای، علوفه یا کاه و کلش محصولات غلات به وسیله بردارنده از زمین بلند می شود و به داخل یک قفس مدور چرخنده ریخته می شود. در حالی که قفس می چرخد، علوفه شل بوسیله غلتکی فشار دهنده که در روی توده می چرخد فشرده می شود. برای وارد آوردن فشار بر روی علوفه شل،غلتک فشار دهنده به طور هیدرولیکی کنترل می شود. پس از تکمیل شدن توده، قفس باز می شود،کفی کج می گردد و توده مدور به طرف بیرون سُر می خورد. وزن توده های تشکیل شده به وسیله این تریلی های توده ساز 6،4،2 یا 8 تن است.

2- تریلی های توده ساز هوا-فشار

اکثر تریلی های توده ساز هوا-فشار، نوار علوفه را بلند می کنند ( یا از یک بردارنده چکشی برای بلند کردن ساقه ها استفاده می کنند)، مواد را خرد می کنند و سپس آنرا به داخل محفظه توده سازی می دمند.فشردگی توده بر اثر ضربات مواد دمیده شده حاصل می شود. خرد کردن علوفه خشک، اندازه ساقه ها را کاهش می دهد و باعث فشردگی بیشتر توده می شود. طول علوفه خرد شده در یک توده شل، در حدود 19 تا 152 میلیمتر می باشد.یک لوله پر کننده نوسانی خودکار یا یک لوله پرکننده نوسانی که با دست کنترل می شود، تریلی را به طور یکنواخت پر می کند. پر کردن نوسانی که با دست کنترل می شود، تریلی را به طور یکنواخت پر می کند. پر کردن و فشردن مواد توسط باد باعث می شود تا راننده نیازی به توقف کردن و فشردن توده ها نداشته باشد.این تریلی ها دارای یک دستگاه خردکن و دمنده دائمی هستند،اما بعضی از تریلی های توده ساز کششی به پشت یک ماشین برداشت علوفه سیلوکردنی متصل می شوند.

توده برها

از روشهای متعددی که برای حمل توده ها از محلی به محل دیگر استفاده می شود . استفاده از توده بر است. توده بر،توده را از زمین برمی دارد و حمل و تخلیه می کند.

کوچکترین نوع توده برها دارای چنگالهای بزرگی هستند که برای جابجایی توده های 1 تا 5/1 تنی مورد استفاده قرار می گیرند. این توده برها از نوع سوار بوده و به اتصال سه نقطه تراکتور متصل می شوند. در اکثر توده برهای سوار از چرخهای راهنما استفاده می شود تا حمل بار آسانتر انجام شود و به وزنه های سنگین در جلو تراکتور نیاز نباشد.

از توده برهای سوار نمی توان برای بلند کردن و حمل نمودن توده های بزرگتر استفاده نمود. برای حمل توده هایی که بیش از 2 تن یا بیشتر وزن دارند، از تریلی های مورب که کفی آنها دارای چند زنجیر نقاله دندانه دار است، استفاده می شود. این تریلی ها (مورب) به پشت تراکتور متصل می شوند. در موقع بارگیری، تریلی به طرف عقب رانده می شود، عقب کفی تریلی به طرف پایین متمایل می گردد تا زمانی که غلتکهای شناور آن با زمین برخورد کنند. سپس در حالی که زنجیرهای نقاله در جهت صحیح ( به طرف جلو) حرکت می کنند، تریلی با سرعتی برابر سرعت زنجیرهای نقاله، به طرف عقب حرکت کرده و به زیر توده می رود.

در حالی که توده به انتهای جلویی کفی نزدیک می شود، حرکت زنجیرهای نقاله و حرکت رو به عقب تراکتور و توده بر متوقف می گردد. سپس جلو کفی به آرامی به طرف پایین برده شده و تریلی تراز می گردد.

ماشین های برداشت علوفه سیلو کردنی ( خردکنهای علوفه یا چاپرهای علوفه)

از خردکنهای علوفه به طور عمده برای خرد کردن علوفه در مزرعه و پرتاب کردن مواد به داخل تریلی یا کامیون جهت حمل به محل نگهداری استفاده می شود.

ماشین های خردکن علوفه مزرعه ای، امکان جابجایی حجم زیادی از علوفه را به وجود می آورند و به این ترتیب جایگزین روشهای دشوار دستی می شوند. اکثر خردکن های علوفه برای برداشت انواع مختلف محصولات مناسبند. از دماغه های بردارنده برای جمع آوری محصولات نوار شده استفاده می شود. دماغه های شانه برش برای قطع کردن مستقیم محصولات سیلویی موجودند.

دو نوع مهم و معمول خردکن های علوفه مزرعه ای عبارتند از :

1- خردکنهای چکشی ( خردکنهای عمودی ): این نوع خردکنها علوفه سرپا را در یک عمل قطع می کنند. از این خردکنه همچنین می توان برای برداشت محصولات نوار شده و ساقه های باقی مانده ذرت استفاده نمود. قسمت اصلی یک خردکن چکشی، گردنده یا روتور آن است. گردنده، یک محور عرضی است که چاقوها یا تیغه های چکشی (چکشها) به آن متصل شده اند. با چرخش گردنده، چاقوهای چکشی ساقه محصول را از طریق ضربه زدن قطع می کنند. با حمل محصول در اطراف و محیط خارجی چکشها، در زیر محفظه فلزی، محصول قطع شده و تا حدودی کوبیده و خرد می شود. چاقوهای چکشی معمولاً در حالت لولایی و قابل انعطاف، بر روی محور گردنده سوار شده اند، اما در موقع کار، نیروی گریز از مرکز باعث می شود تا آنها در وضعیت مستقیم و شعاعی قرار گیرند. اگر جسمی خارجی به چکشها برخورد کند، عمل لولایی باعث می شود تا بدون آسیب رسیدن به ماشین و یا آسیب دیدگی ناچیز ماشین، چکشها در اطراف جسم خارجی منحرف شده یا نوسان کنند.

سه تا چهار ردیف چاقوهای چکشی با سرعتی حدود 1600 دور در دقیقه چرخش می کنند. در بعضی از خردکنهای چکشی که مستقیماً مواد خرد شده را به داخل تریلی پرتاب می کنند، ممکن است یک تیغه برش ثابت به طور سرتاسری در جلو لبه محفظه گردنده سوار شود تا میزان بریده شدن و خردشدن افزایش یابد. در این نوع خردکنها معمولاً از چاقوهای چکشی نوع فنجانی استفاده می شود تا عمل پرتاب کردن فراهم شود.مواد خرد شده مستقیماً توسط چکشها به داخل تریلی پرتاب می شوند.

در بسیاری از خردکنهای چکشی موادی که توسط گردنده خرد شده اند به هلیسی در عقب ماشین رسانده می شود. هلیس،مواد خرد شده را به یک بادبزن کوچک می رساند و بادبزن، مواد را از طریق لوله تخلیه به داخل یک تریلی کشیدنی پرتاب می کند. چاقوهای سوارشده بر روی دستک تیغه های پروانه بادبزن، به خرد شدن بیشتر مواد قبل از خروج از محفظه بادبزن کمک می کنند.

خردکنهای چکشی در پشت تراکتور کشیده می شوند و از نوع محور تواندهی گرد هستند. دو چرخ در عقب و یا در دو طرف خرکن آنرا حمل کرده و باعث تنظیم ارتفاع گردنده خردکن از سطح زمین می شوند. بعضی از خردکنهای چکشی از نوع کناری ( افست ) هستند. عرض برش گردنده در خردکنهای چکشی بین 1 تا 8/1 متر است. محور تواندهی تراکتور،قدرت را از طریق محورها، چرخ دنده های زنجیر خور، زنجیرها و یا تسمه هایV، به گردنده و در بعضی از ماشین ها به هلیس و بادبزن می رساند. سیستم انتقال قدرت معمولاً دارای یک کلاچ سرشی یا پیچ بریده شونده هستند که از قسمت محرک و سایر قسمتها، در صورتی که بار ماشین بیش از حد شود و یا ماشین به موانع بزرگ برخورد کند، محافظت می کنند. ارتفاع برش یا ارتفاع بردارنده به وسیله حرکت دادن گردنده یا محفظه گردنده به طرف بالا و پایین و در نتیجه بلند کردن یا پایین آوردن « قوس» برش بوسیله چکشها کنترل می شود.

تنظیمات خردکنهای چکشی

موقعی که خردکنهای چکشی کار می کنند، برای تضمین حرکت و خردکردن بهتر، بعضی از تنظیمات ممکن است ضروری باشد. گردنده معمولاً به توجه بیشتری نیاز دارد. هر موقع که لرزش بیش از حد به وجود می آید، بلافاصله کلاچ محور تواندهی تراکتور را قطع کنید، سپس تا متوقف شدن گردنده صبر کنید، آنگاه گردنده را برای چکشهای آسیب دیده یا گم شده و یا سایر عوامل مورد بازرسی قرار دهید.در انواعی که محصول خرد شده را مستقیماً پرتاب می کنند، تیغه برش ثابت داخل محفظه گردنده را مطابق دستورات تنظیم کنید تا عمل برش مطلوب و مورد نظر حاصل گردد. چنانچه خرد کن به بادبزن همراه با چاقوهای خردکن مجهز است، فاصله چاقوها را باید طوری تنظیم نمود که برش صحیح فراهم شده و از تلف شدن قدرت جلوگیری به عمل آید. برای بدست آوردن حداکثر ظرفیت،محفظه و پره های بادبزن راتنظیم کنید.

در صورت مسدود شدن و گیرکردن خردکن چکشی، محور تواندهی را از کار انداخته، موتور را خاموش کرده و آنقدر صبر کنید تا قسمتهای در حال حرکت از کار بایستند. سپس برای خارج کردن مواد مسدود کننده، از سوراخ مربوط به تمیز کردن استفاده کنید. همیشه قبل از شروع بکار در زمین ماشین، گردنده را ببندید تا از مجروح شدن احتمالی جلوگیری شود.

2- خردکنهای علوفه تیغه برشی (خردکنهای علوفه برش-دقیق):این خردکنها ممکن است از نوع کششی تراکتورگرد،سوار تراکتورگرد و خودرو باشند. انواع کششی،معمولترین نوع خردکنها مورد استفاده در مزارع است. این خردکن بر روی چرخهای خود حمل می شود، به مالبند تراکتور متصل می گردد و محور تواندهی گرد است. انواع سوار، به وسیله اتصال سه نقطه تراکتور حمل می شوند و توسط محور تواندهی تراکتور کار می کنند.

انواع سوار معمولاً به به دماغه های یک ردیفه مجهزند. قابلیت مانور خردکنهای سوار بسیار زیاد است. قدرت محور تواندهی مورد نیاز برای به کار انداختن خردکنهای کششی ، در حداکثر ظرفیت حدود 100 قوه اسب است.

خردکنهای علوفه خودرو عمدتاً ماشین های سنگین کاری هستند که برای استفاده دراز مدت سالیانه طراحی شده اند. قدرت موتور این خردکنها حدود 150 تا 250 قوه اسب است.

حرکت در خردکنهای نوع سوار و کششی، از محور تواندهی تراکتور تأمین می شود. قدرت محور تواندهی تراکتور از طریق محور اتصال تواندهی خردکن به جعبه دنده اصلی خردکن میرسد و از آنجا به دماغه علوفه، غلتکهای تغذیه،دستگاه برش(دستگاه خردکن)، و در انواعی که دارای بادبزن هستند، به سیستم بادبزن، و در صورت داشتن هلیس به هلیس انتقال می یابد. انواع خودرو ممکن است دارای دو یا چهار چرخ محرک بوده و سیستمهای انتقال حرکت آنها از نوع مکانیکی یا هیدروستاتیکی باشد.

قسمتهای اصلی خردکنهای تیغه برشی به طور معمول عبارتند از :

1- یک واحد جمع آوری برای برش محصول و یا برداشتن ( بلند کردن ) محصول نوار شده از سطح مزرعه

2- یک مکانیسم انتقال دهنده و تغذیه کننده با غلتکهای تحت فشار فنر برای فشردن و نگهداری مواد و انتقال آن به دستگاه خردکن برای خردشدن

3- یک واحد خرد کن یا واحد برش برای خرد کردن مواد

4- یک وسیله انتقال دهنده برای منتقل کردن و ریختن مواد خردشده به داخل وسیله نقلیه منتقل کننده.

واحد های جمع آوری

خردکنهای علوفه معمولاً دارای یکی از منضمات جمع آوری یا دماغه قابل تعویض هستند که خردکنها را برای انجام کارهای متفاوت، قابل استفاده می سازند، این دماغه ها عبارتند از :

1- دماغه محصول ردیفی : برای برداشت انواع مختلف محصولات ردیفی، مانند ذرت و یا ذرت خوشه ای و به منظور تهیه علوفه سیلویی با رطوبت زیاد طراحی شده است. این نوع دماغه دارای یک تا چهار ردیف برداشت کننده با اندازه های مختلف برای عرضهای مختلف ردیفهای کشت می باشد. زنجیرها یا تسمه های لاستیکی جمع آوری و هدایت کننده، ساقه ها را به طرف شانه برش و از آنجا به غلتکهای تغذیه می برند. این دماغه ها معمولاً مجهز به هدایت کننده های جمع آوری هستند که ساقه ها را از سر به طرف جلو فشار می دهند، به طوری که ته ساقه ها ابتدا وارد دستگاه خردکن ماشین گردد.   

دماغه شانه برش: برای درو و خرد کردن مستقیم محصولات سرپا که به طور ردیفی کشت نشده اند و همچنین برای محصولاتی چون بقولات و غلفها به منظور تهیه علوفه سیلویی با رطوبت زیاد یا تغذیه مستقیم و برای اکثر خردکنهای علوفه نوع کششی و خودرو طراحی شده است. دماغه شانه برش دارای یک چرخ فلک است که عمل جمع آوری محصول را انجام می دهد و محصول را پس از بریده شدن به وسیله شانه برش، به طرف هلیس هدایت می کند. هلیس، محصول را به طرف غلتکهای تغذیه می برد.

3- دماغه بردارنده نوار : برای برداشتن نوار علفهای پژمرده یا با رطوبت کم، علوفه سیلویی با رطوبت زیاد،علوفه سیلویی با رطوبت متوسط و علوفه خشک طراحی شده است.انگشتیهای عقب رونده و پرده های هلیس، علوفه را به طرف غلتکهای تغذیه هدایت می کنند. از کفشهای لغزنده قابل تنظیم و یا چرخهای تنظیم ارتفاع می توان برای تنظیم ارتفاع کار بردارنده استفاده نمود.

4- دماغه بلال ذرت کن: برای خرد کردن بلال ذرت و تهیه علوفه سیلویی با رطوبت زیاد به کار می رود. دماغه بلال ذرت کن بسیار شبیه به دماغه بلال ذرت کن کمباینها کار می کند. در حالی که خردکن به طرف جلو پیش می رود، غلتکهای کشنده ساقه ها را از میان صفحات کشنده که در زیر زنجیرهای جمع آوری و هدایت کننده قرار گرفته اند، پایین می کشند، وباعث قطع شدن بلالها می شوند. زنجیرهای جمع آوری کننده، بلالها را به طرف هلیس که در عقب قرار گرفته است می برد. هلیس به نوبه خود، بلالها را به دستگاه خردکن ماشین می رساند.

5- دماغه بردارنده چکشی: برای بعضی از خردکنهای علوفه خودرو طراحی شده است. از این دماغه ها برای برداشت ساقه های ذرت یا سایر محصولات خوابیده و در هم پیچیده، به منظور تهیه علوفه سیلویی با رطوبت زیاد استفاده می شود.

6- دماغه ساقه های باقی مانده: برای برداشتن ساقه های باقی مانده، پس از برداشت دانه، و یا برای برداشت محصول سیلویی با رطوبت زیاد طراحی شده است. انگشتیهای جمع آوری کننده خوابیده، ساقه های خوابیده را بلند کرده و آنها را به طرف تسمه های جمع آوری کننده هدایت می کنند. تسمه ها، ساقه ها را نگه می دارند و در همین حال یک چاقوی نوسانی،ساقه ها را کمی بالاتر از سطح زمین قطع می کند.سپس،تسمه های جمع آوری، ساقه ها را به یک هلیس می رسانند. هلیس به نوبه خود،مواد را می کشد و آنها را به طرف غلتکهای تغذیه هدایت می کند.

سه نوع مهم دستگاه برش یا دستگاه خردکن که در خردکنهای علوفه بکار رفته است،عبارتند از:

1- چاقوی چرخی( چاقوی شعاعی ): از یک دیسک فولادی تخت و گرد (چرخ دوار) تشکیل شده است که به کنار آن یک سری چاقو پیچ شده است.علوفه ای که بوسیله دستگاه تغذیه به دستگاه برش می رسد، به وسیله چاقوهای در حال چرخش، در مقابل یک تیغه برش ثابت قطع می شود.مواد خرد شده توسط تیغه های بادبزن و پرتاب کن که به دور چرخ متصل شده اند،به طرف بالای لوله تخلیه و به داخل تریلی کشیدنی پرتاب می شوند.دستگاه های برش چاقوی چرخی معمولاً دارای 4 تا 6 و حداکثر 8 چاقو و 3 تا 4 تیغه پرتاب کن هستند.

2- دستگاه برش چاقوی استوانه ای با بادبزن کمکی : چاقوها به دور یک استوانه دوار پیچ شده اند که سرعت چرخش آن حدود 900 دور در دقیقه است. مواد خرد شده یا به طرف یک بادبزن پرتاب می شوند و یا بوسیله هلیسی به بادبزن می رسند. بادبزن فقط عمل پرتاب کردن مواد خردشده به داخل تریلی را انجام می دهد. در این دستگاه فضای بیشتری برای چاقوهای سوار شده بر روی استوانه های نسبتاً کوچک وجود دارد. اکثر استوانه ها دارای 6 تا 9 چاقو هستند، اما در یکی از مدلها 12 چاقو بر روی یک استوانه پرتاب کن که قطر آن 7/45 سانتیمتر است، وجود دارد. همچنین استوانه های با قطر کمتر، سرعت کاری بیشتری نسبت به چرخهای دوار بزرگتر در دستگاه برش چاقوی چرخی را ممکن می سازند. تعداد چاقوهای بیشتر و دور بیشتر در دقیقه،در طرح استوانه،باعث برش بیشتر در دقیقه و ظرفیت بالقوه بیشتر می شود.دو دلیل دیگر برای عامه پسند بودن دستگاه های برش نوع استوانه ای عبارتند از : 1- امکان تیز شدن چاقوها در محل خود2- امکان استفاده از شبکه های دوباره خردکن در این نوع دستگاه های برش.

3- دستگاه برش چاقوی استوانه ای پرتاب کن : دارای چاقوهایی است که به دور استوانه دوار سوار شده اند. زاویه سوار شدن چاقوها تا حدودی با زاویه چاقوهای سوار شده بر روی استوانه با بادبزن کمکی اختلاف دارد. چاقوها، مواد تغذیه شده به وسیله دستگاه تغذیه را در مقابل تیغه برش ثابت قطع می کنند. پس از انجام عمل قطع کردن، چاقوها مانند پره های یک بادبزن عمل کرده و مواد را از طریق لوله تخلیه کننده به داخل تریلی پرتاب می کنند. چاقوهای استوانه ای پرتاب کن دارای بسیاری از مزایای چاقوهای استوانه ای با بادبزن کمکی،مانند ظرفیت بالقوه زیادتر و امکان تیز شدن چاقوها در محل خود می باشند. اما، در این طرح، از شبکه دوباره خردکن نمی توان استفاده کرد. عمل بادزدن مطلوب در چاقوهای استوانه ای پرتاب کن،به فاصله بسیار کم بین لبه چاقوها و محفظه استوانه بستگی دارد. سنگ زدن و تیزکردن چاقوها، باعث کوتاه شدن آنها و کاهش قطر استوانه می شود. به این ترتیب فاصله بین چاقوها و محفظه زیاد می شود و عمل بادزدن کاهش می یابد.

لوله تخلیه برای هدایت و تخلیه علوفه خرد شده به داخل تریلی کشیدنی در نظر گرفنه شده است. سرلوله های تخلیه کننده را می توان در دو جهت افقی و عمودی تغییر محل داد. تغییر جهت سرلوله تخلیه در بعضی از خردکنه، بوسیله اهرم یا طنابی که در دسترس راننده است، انجام می گیرد. در بعضی از انواع، از توان هیدرولیکی و کنترل از راه دور برای چرخاندن سرلوله تخلیه به طرف بال،پایین،راست و چپ استفاده می شود.

 

تنظیمات خردکنهای تیغه برش

ارتفاع بردارنده یا ارتفاع برش بوسیله یک سیلندر هیدرولیکی، چرخهای خردکن و یا موقعیت خردکن نسبت به مالبند تراکتور تنظیم می شود.

لبه های برنده باید تیز نگهداشته شوند و فاصله بین آنها باید به حداقل برسد. هر سه نوع دستگاه برش، دارای تیغه برش ثابت تعویض شونده هستند؛در بعضی مواقع از دو طرف تیغه می توان به عنوان لبه های تیز استفاده نمود. چاقوی چرخی دارای تیغه های تعویض شونده ای است که می توان آنها را برای تیز شدن جدا نمود. چاقوهای استوانه ای دارای یک وسیله تیزکن( سنگ سمباده ) هستند که با آن می توان چاقوها را بدون خارج کردن، تیز نمود.

طول برش ( طول قطعات بریده شده ) به وسیله تغییر سرعت غلتکهای تغذیه ( تنظیم میزان تغذیه نسبت به برش هر چاقو ) و تغییر تعداد چاقوها در چاقوهای چرخی و استوانه ای تغییر می یابد. با افزایش سرعت دستگاه تغذیه،طول برش افزایش می یابد. برای تغییر سرعت غلتکهای تغذیه، معمولاً یک جعبه دنده چند سرعتی در اکثر خردکنها وجود دارد که به آسانی با تغییر دنده می توان طول برش را تنظیم نمود.

برای یکنواخت بودن طول قطعات بریده شده،لبه چاقوها و تیغه برش ثابت باید تیز نگهداری شود. در بعضی خردکنهای علوفه با دستگاه برش چاقوی استوانه ای، از سنگ سمباده های برقی یا هیدرولیکی مخصوص،برای تیز کردن چاقوها استفاده می شود. هر سه نوع دستگاه برش دارای یک تیغه برش ثابت قابل تعویض هستند. تیغه برش ثابت،قسمت ثابت دستگاه برش است و برای حصول برش خوب و با حداقل توان مصرفی،لبه آن باید تیز باشد. در بعضی موارد،از لبه های تیز دو طرف تیغه می توان استفاده نمود. پس از تیز کردن چاقوها، تیغه برش ثابت باید تنظیم شود.

زاویه و جهت لوله تخلیه، را می توان برای انتقال مواد به داخل تریلی ای که در پشت یا کنار ماشین خردکن حرکت می کند،تنظیم نمو. برای کنترل زاویه تخلیه،صفحه منحرف کننده در انتهای خروجی لوله را می توان تنظیم نمود. این تنظیمات ممکن است به صورت هیدرولیکی،الکتریکی یا دستی انجام شود .

معکوس کننده حرکت غلتکهای تغذیه در بعضی از خردکنها وجود دارد. این وسیله راننده را قادر می سازد تا گرفتگی ناشی از بار اضافی را برطرف ساخته و سنگهای وارد شده احتمالی را در قسمت غلتکهای تغذیه متوقف نماید.

تنظیم سرعت پیشروی از وظایف بسیار مهم راننده است. سرعت پیشروی،تعیین کننده ظرفیت کل است. عملکرد و بازده سوختی بالا از طریق بالا نگهداشتن سرعت پیشروی،تا حدی که توان موتور اجازه می دهد،حاصل می شود.   

علف بر (mower) :

موورها امروزه بصورت تمام هیدرولیک ساخته می شوند و با شفت تراکتور کار می کنند که در این صورت در قسمت عقب وکنار تراکتور سوار می‌شوند و یا اینکه بین دو چرخ تراکتور و در کنار قرار می گیرند موورهای معمولی یا کلاسیک که امروزه در ایران بیشتر مورد استفاده دارند شامل انگشتی ها و تیغه برنده که بین انگشتی ها و کادر تیغه حرکت می کنند، می باشند. ولی با تکامل مرتب ماشین آلات موورهای دیسکی نیز ساخته شده که دو دیسک در کنار هم با تیغه های برنده حرکت دورانی موازی با سطح زمین دارند و علوفه را قطع می کنند یک نوع دیگر موورها هم ساخته شده است که دو تیغه روی یکدیگر حرکت رفت و آمد داشته و علوفه را قطع می کند. با یک موور هیدرولیک سوار شده روی تراکتور و با عرض کار 8/1 متر هر ساعت می توان 8/0 تا 9/0 هکتار علوفه را قطع کرد و یا به عبارت دیگر در مدت 10 ساعت کار روزانه می توان 8 تا 9 هکتار علوفه را قطع نمود. با موورهای دو تیغه ای سرعت قطع علوفه بیشتر شده و در ساعت تا دو هکتار علوفه را می توان قطع کرد.


وبسایت تخصصی علوم محیطی و عمرانی ، بانک دانلود رایگان مقالات ، پایان نامه ، کتب ، فیلم و نرم افزارهای عمرانی و علوم محیطی .... برای بازگشت به صفحه اصلی اینجا کلیک کنید...

اولین دیدگاه رو شما بگذارید

 دانلود...   

مشخصات مدیر وبسایت

مهندسی علوم محیطی و عمرانی [108]

وب سایت علوم محیطی و بانک دانلود رایگان مقالات علوم محیطی وعمرانی ، مهندسی عمران ، محیط زیست ، بهداشت محیط ، شهر سازی ، علوم جغرافیا ، آب و هواشناسی ، معماری ، زمین شناسی ، کشاورزی ، منابع طبیعی ، معدن ...
به دلیل حجم زیاد مطالب از جستجو استفاده کنید
Google

جستجو دراین وبلاگ
در تمامی اینترنت

کلمات کلیدی وبسایت

د ، د ، س ، د ، س ، م ، & ، & ، & ، & ، & ، م ، س ، س ، س ، س ، س ، س ، س ، س ، د ، د ، د ، ج ، ج ، ا ، ب ، ب ، ب ، ب ، س ، د ، د ، د ، ع ، ع ، م ، م ، م ، م ، م ، م ، م ، م ، م ، ه ، و ، م ، م ، ر ، ب ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، ت ، د ، د ، د ، د ، د ، خ ، آ ، م ، م ، م ، ل ، ل ، ل ، ل ، ق ، ق ، گ ، ع ، ع ، ع ، ص ، ض ، ع ، غ ، ف ، ف ، ف ، ف ، ف ، ف ، ف ، ف ، ر ، د ، د ، س ، س ، س ، س ، س ، ش ، ش ، ص ، ص ، م ، م ، م ، م ، م ، م ، ن ، ه ، ن ، ن ، ی ، ی ، ک ، ک ، ک ، Y ، آ ، آ ، c ، b ، E ، g ، آ ، آ ، آ ، آ ، ا ، ا ، ا ، ا ، ب ، آ ، ب ، پ ، پ ، پ ، پ ، ت ، خ ، خ ، خ ، چ ، ح ، چ ، خ ، خ ، د ، د ، د ، ت ، ث ، ج ، ج ، ت ، ت ، ث ، ج ، ج ، ج ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، ج ، ج ، ت ، ج ، ج ، ج ، ج ، ج ، ج ، ج ، ث ، ت ، ت ، ت ، ت ، ت ، ت ، د ، خ ، خ ، د ، د ، د ، د ، د ، د ، د ، د ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، خ ، پ ، پ ، پ ، پ ، پ ، پ ، پ ، ب ، پ ، پ ، ب ، پ ، پ ، پ ، پ ، پ ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، آ ، ا ، ا ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، & ، & ، , ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، م ، ک ، ک ، ک ، ک ، ک ، ک ،
ویرایش