معاون آموزش و حوادث اورژانس کشور اعلام کرد: درمان نکردن گرمازدگی در جوانان با20 درصد و سالمندان با 80 درصد خطر مرگ همراه است
دکتر فرهاد رضوانی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه گرمازدگی یک اورژانس طبی محسوب میشود، اظهار کرد: درمان نکردن گرمازدگی در افراد جوان و سالم 20 درصد و در افراد مسن و یا دچار بیماریهای زمینهای با 80 درصد خطر مرگ همراه است.
وی در ادامه توضیح داد: هرگونه اختلال در تنظیم درجه حرارت از طریق عدم تعادل در تولید و دفع گرما سبب گرمازدگی میشود؛ به عبارتی گرما بیش از حد تولید و یا دفع گرما کاهش مییابد.
دکتر رضوانی با بیان اینکه مرکز تنظیم درجه حرارت در هیپوتالاموس قرار دارد، اظهار کرد: از عوامل مؤثر در افزایش تولید گرما در بدن فعالیت بدنی و ورزشی، مصرف برخی داروها بدون تجویز پزشک، برخی بیماریهای متابولیک و غدد نظیر پرکاری تیروئید است.
معاون آموزش و حوادث اورژانس کشور ادامه داد: گرما و رطوبت زیاد هوا سبب تحریک پایانههای عصبی و انتقال پیام عصبی به هیپوتالاموس میشود در بیماران قلبی ـ عروقی نیز از دست دادن آب (هیدراتاسیون) سبب کاهش آب و املاح بدن و در نتیجه کاهش دفع گرمای بدن میشود.
وی افزود: مصرف داروهای آرامبخش، قلبی و یا در افراد مبتلا به بیماریهای وسیع پوستی به علت وجود مشکلات پوستی دفع گرما با مشکل مواجه میشود.
دکتر رضوانی تنفس عمیق و تند، ضعف ناگهانی، تهوع و استفراغ، سردرد و سرگیجه و در نهایت کاهش سطح هوشیاری و تشنج و کما را از علائم گرمازدگی دانست و به ایسنا خاطرنشان کرد: بهترین درمان برای افراد گرمازده انتقال فرد مبتلا به محیط امن و درآوردن لباس تا حد امکان است و یا فرو بردن فرد در آب تا امکان برقراری تبادل گرما فراهم شود و در صورت عدم دسترسی به آب توصیه میشود ملحفهای خیس به دور بیمار پیچیده شود و یا فرد را در معرض کولر و پنکه قرار دهند به شرط آنکه بیمار دچار لرز نشود چرا که لرز خود عاملی برای تولید گرماست.
معاون آموزش و حوادث اورژانس کشور در ادامه توضیح داد: به دلیل جلوگیری از آسپیراسیون (ورود ترشحات به نای) توصیه میشود سر فرد گرمازده بالاتر از بدن قرار گیرد و از دادن مایعات داغ و الکل به وی باید جدا خودداری شود چرا که سبب بدتر شدن وضعیت فرد گرمازده میشود.
دکتر رضوانی دادن استامینوفن برای کاهش درجه حرارت را فاقد جایگاه علمی دانست و یادآور شد: برای کنترل تشنج کنترل درجه حرارت و انتقال به مرکز درمانی توصیه میشود.
دکتر رضوانی یادآور شد: افرادی که مشغول انجام کارهای سخت و زیانآور هستند و یا در معرض هوای آزاد کار میکند و ورزشکاران بیشتر در معرض گرمازدگی قرار دارند.
وی در پایان تصریح کرد: سال گذشته 47 مورد گرمازدگی به اورژانس تهران منتقل شد که تعداد بیشتری از افراد گرمازده در سطح شهر تهران توسط مردم به مراکز درمانی و درمانگاهها منتقل شدند.
مشخصات مدیر وبسایت
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی آرشیو ماهانه وبسایت
کلمات کلیدی وبسایت