تابستان 90 - مهندسی + عمران + آبادانی + توسعه
سفارش تبلیغ
< << 6 7 8 >
*توجه *توجه برای مشاهده مطلب و یا دانلود فایل مورد نظر خود به پایین همین پست مراجعه گردد

عوامل موثر بر فساد شیمیایی شیر

 

شیر

مقدمه:

شیر گاو به طور متوسط حدود 4 درصد چربی دارد. این چربی در کیفیت شیر، بازارپسندی و سلامت آن تأثیر بسزایی دارد. کارخانه های تولید کننده لبنیات توجه خاصی به این چربی دارند و میزان چربی شیر ملاک قیمت شیر خریداری شده از دامدار می باشد. سپس کارخانه ها با تغییر درصد چربی شیر، آن را به بازار عرضه می کنند. مصرف کنندگان نیز هنگام خرید به درصد چربی شیر و سایر محصولات لبنی که روی بسته بندی درج می شود توجه دارند. میزان و کیفیت چربی در طعم محصول نهایی نیز تأثیرگذار است. چربی شیر همانند سایر روغن ها و چربی ها در معرض فساد شیمیایی قرار دارند و سلامت آن با سلامت مصرف کننده ارتباط مستقیم دارد. بنابراین تحقیقات وسیعی جهت شناخت عوامل موثر بر سلامت آن صورت گرفته است.

فساد شیمیایی:

حدود یک سوم اسیدهای چرب تشکیل دهنده چربی شیر در برابر نور و اکسیژن مستعد فساد اکسیداتیو می باشند. بسته بندی شیر در شیشه های شفاف، ظروف PET و پلی اتیلین های مات با دانسیته بالا سبب عبور نور و اکسیداسیون چربی ها می شود.

نورمرئی و ماوراء بنفش چربی شیر را اکسید می کنند و اکسیژن منفرد که در طی مراحل آبشاری واکنش های فتوشیمیایی به وجود می آید با چربی، پروتئین و ویتامین واکنش داده و ترکیبات نامطلوب اکسیده با طعم و بوی نامطبوع ایجاد می کنند. رادیکال های آزاد تولید شده در واکشن های اتواکسیداسیون ناپایدارند و خود در واکنش های تولید متابولیت های ثانویه با طعم و بوی مخصوص شرکت می کنند. نور با تأثیر بر ویتامین ها سبب کاهش شدید ارزش تغذیه ای محصول غذایی می شود. اکسیداسیون چربی در شیر سبب ایجاد طعم فلزی در فرآورده های شیر و طعم چربی و پیه در کره می شود. اکسیداسیون پروتئین شیر سبب شیرین شدن آن می شود. لبنیات به دلیل حضور ویتامین B2(ریبوفلاوین) به اکسیداسیون نوری حساس اند. این ویتامین قادر به جذب نور و اشعه ماوراء بنفش و انتقال این انرژی به فرم های بسیار فعال اکسیژن منفرد می باشد. اکسیژن منفرد، اسید آمینه متیونین را اکسید کرده و دی متیل دی سولفید تشکیل می شود. همچنین در اثر اکسیداسیون نوریِِِ چربی های غیر اشباع در شیر محصولاتی تولید می شوند که سبب طعم و بوی بد در شیر می شوند. در شیرهای استریلیزه با مدت نگهداری بالا نور فرصت بیشتری برای ایجاد تغییرات شیمیایی پیدا می کند. یون های فلزی در پیشرفت اکسیداسیون چربی شیر موثرند. این یون ها می توانند از طریق جیره دام یا مکمل های معدنی که جهت برطرف کردن کمبودهای تغذیه ای به دام داده می شود، به شیر منتقل شود. مس از جمله یون هایی می باشد که به خصوص در فصل چرا جهت درمان دام ها مورد استفاده قرار می گیرد. در زنجیره بلند اسیدهای چرب غیراشباع، چربی شیر را مستعد اکسید شدن می کند. هر چه میزان چربی های غیراشباع در شیر بیشتر باشد، نور فرصت بیشتری برای تاثیر بر کیفیت شیمیایی شیر پیدا می کند.

نوشیدن شیر

اهمیت فساد چربی لبنیات:

شیر یکی از کامل ترین غذاهای مورد استفاده انسان می باشد. شیر حاوی پروتئین، چربی، قند شیر یا لاکتوز، مواد معدنی و ویتامین می باشد. شیر به عنوان صبحانه یا میان وعده مصرف می شود و یا در پخت بعضی از غذاها به کار برده می شود. نکته حائز اهمیت این است که درصد بالایی از مصرف کنندگان شیر معمولاً کودکان، زنان باردار و افراد مسن هستند که نسبت به افراد عادی حساسیت بیشتر و استعداد بالاتری در ابتلا به بیماری دارند. هدف از خوردن شیر، تامین کلسیم و مواد معدنی، ویتامین ها و انواع درشت مغذی های موجود در آن است. بنابراین هر گونه تغییر در کیفیت شیر نه تنها این هدف را تأمین نمی کند بلکه فاکتورهای خطرزای موجود در آن، سلامت گروه های حساس مصرف کننده را به شدت تهدید می کند. واکنش های مخرب ناشی از نور در صنعت لبنیات مشکلات جدی را به دلیل ایجاد طعم نامطلوب و کاهش کیفیت تغذیه ای به وجود می آورد. متاسفانه تغییر در طعم، چندان قابل استناد نیست. حتماً به تجربه دریافته اید که طعم شیرهای تولید شده توسط کارخانه های مختلف همچنین شیرهای استریلیزه، پاستوریزه و لبنیات حاوی درصدهای مختلف چربی کمی متفاوت است. همچنین به بعضی از محصولات لبنی مثل دوغ ممکن است اسانس هایی افزوده شود که طعم طبیعی محصول را بپوشاند. نوزادان و افراد مسن نیز قدرت چشایی افراد عادی را ندارند و حتی گاهی توجهی به این مطلب ندارند.

در شیرهایی که در اثر نگهداری نامناسب، کیفیت خود را از دست داده اند، کاهش کیفیت تغذیه ای به همراه تولید مواد مضر در اثر فساد چربی می تواند سلامت مصرف کننده را به مخاطره اندازد. بنابراین بسته بندی مناسب در کارخانه و نگهداری در شرایط مطلوب توسط فروشنده نقش مهمی در ارتقاء سلامت جامعه دارد.

عوامل محافظت کننده:

بسته بندی در بسته های حاوی لایه های ممانعت کننده از ورود نور، افزودن آنتی اکسیدان ها و نگهداری مناسب در مکان های دور از نور از جمله راه های پیشگیری می باشد. BHA و BHT دو مورد از آنتی اکسیدان های مورد استفاده در صنایع غذایی می باشند. این آنتی اکسیدان ها محلول در چربی اند و با اهدای اتم های هیدروژن یا الکترون به رادیکال های آزاد، آنها را به ساختار پایدار تبدیل و از اکسید شدن چربی ها جلوگیری می کنند. حد مجاز افزودن این آنتی اکسیدان ها به مواد غذایی 200 میلی گرم در هر کیلوگرم چربی می باشد. آلفاتوکوفرول(ویتامین E) و اسید آسکوربیک(ویتامین ث) آنتی اکسیدان های طبیعی مورد استفاده می باشد. امروزه جیره غذایی دام به طوری تنظیم می شود که شیر تولیدی دام دارای آنتی اکسیدان منتقله از راه خوراک دام باشد. از طرفی با افزایش میزان اسیدهای چرب غیر اشباع شیر، به دلیل فواید آنها برای سلامتی، خطر اکسیداسیون چربی افزایش می یابد بنابراین اهمیت وجود آنتی اکسیدان بیشتر شده است. یکی دیگر از راه های جدید، افزودن آنتی اکسیدان به بسته بندی پلمیری است و آنتی اکسیدان به تدریج از بسته بندی به شیر مهاجرت و اثر مطلوب خود را به جا می گذارد. تولید کنندگان باید افزودن آنتی اکسیدان به محصول غذایی را در روی بسته بندی به اطلاع مصرف کننده برسانند.

هنگام خرید لبنیات به نکات زیر توجه کنید:

معمولاً تولید کنندگان شیر و لبنیات به اهمیت بسته بندی در حفظ سلامت محصول واقف هستند. بنابراین احتمال اینکه محصولات لبنی به طور نامناسب بسته بندی شوند اندک است. با این حال شیر و تعدادی از محصولات لبنی در کشور ما در بسته بندی های پلیمری عرضه می شوند. هنگام خرید توجه کنید که عرضه کننده محصول، آن را دور از نور آفتاب و در مکان مناسب نگهداری می کند. هر چه درصد چربی فرآورده بالاتر باشد حساسیت آن در برابر فساد بیشتر است. بنابراین هنگام خرید محصولات پرچرب به توجه بیشتری نیاز دارید. هر چه تاریخ ماندگاری محصول بیشتر باشد نور فرصت بیشتری برای تخریب پیدا می کند. متاسفانه شاهد نگهداری محصولاتی مانند دوغ توسط اغذیه فروشی ها در برابر نور آفتاب می باشیم و همان طور که می دانید ماندگاری این محصول حدود 45 روز است. شرایط حمل لبنیات به منزل نیز حائز اهمیت است. بنابراین سعی کنید تا محصولات لبنی را دور از نور آفتاب هر چه سریع تر به منزل برسانید. این مطلب وقتی اهمیت بیشتری پیدا می کند که شما شیر و لبنیات را در کیسه های پلاستیکی یا زنبیل های توری یا پلاستیکی که نور به راحتی از آن عبور می کند حمل می کنید. توجه کنید که نورهای فلورسنت و روشنایی آشپزخانه نیز همانند نور خورشید قدرت تخریبی دارند. بنابراین در منزل، لبنیات را در محل تاریک و خنک مثل یخچال نگهداری کنید


وبسایت تخصصی علوم محیطی و عمرانی ، بانک دانلود رایگان مقالات ، پایان نامه ، کتب ، فیلم و نرم افزارهای عمرانی و علوم محیطی .... برای بازگشت به صفحه اصلی اینجا کلیک کنید...

اولین دیدگاه رو شما بگذارید

  

*توجه *توجه برای مشاهده مطلب و یا دانلود فایل مورد نظر خود به پایین همین پست مراجعه گردد

برکه های تثبیت یکی از روش های تصفیه طبیعی فاضلاب است که برای مناطق دارای شرایط آب و هوایی گرم بسیار مناسب است. منشا تامین اکسیژن محلول در برکه ها فعالیت فتوسنتز جلبک ها در حضور نور خورشید است که در ساعات آفتابی بعد از ظهر غلظت آن حتی به حالت فوق اشباع نیز می رسد. با توجه به رشد شدید جلبک ها، فاضلاب درون برکه اغلب به صورت سبزرنگ در می آید. وجود جلبک ها در پساب خروجی از برکه ها سبب افزایش غلظت جامدات معلق می شود که این بالا بودن غلظت جامدات معلق، استفاده از پساب را برای مصارف آبیاری قطره ای و تحت فشار به دلیل مسدود کردن افشانک ها با مشکل مواجه می سازد. به همین دلیل در بعضی موارد با در نظر گرفتن نوع استفاده مجدد از پساب، کاهش غلظت جامدات معلق از پساب خروجی از برکه ها ضروری است. یکی از روش های ساده و ارزان قیمت زدایش جامدات معلق عبور پساب آن از صافی (فیلتر) شنی می باشد. این تحقیق در سال 1379 به منظور بررسی کارایی فیلتر شنی در زدایش جامدات معلق از پساب خروجی از سیستم آزمایشی برکه های تثبیت تلفیقی در محل تصفیه خانه فاضلاب شهرک شوش تهران انجام گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که در حین عبور پساب از صافی شنی غلظت جامدات معلق به طور متوسط از 151 به 52 میلی گرم بر لیتر کاهش یافته که نشان دهنده 65 درصد کارامدی (راندمان) زدایش می باشد که از روی آن می توان نتیجه گرفت که صافی شنی در زلال سازی پساب خروجی از برکه ها بسیار موثر است.


وبسایت تخصصی علوم محیطی و عمرانی ، بانک دانلود رایگان مقالات ، پایان نامه ، کتب ، فیلم و نرم افزارهای عمرانی و علوم محیطی .... برای بازگشت به صفحه اصلی اینجا کلیک کنید...

اولین دیدگاه رو شما بگذارید

  

*توجه *توجه برای مشاهده مطلب و یا دانلود فایل مورد نظر خود به پایین همین پست مراجعه گردد

1- سطح مخصوص زیاد

2- جریان عبوری وسیع

3- عملکرد به صورت یک هواکش قوی ( پلنوم باز و فضای خالی زیاد.)

4- قابلیت داشتن ارتفاع بیشتر از 30فوت.

 صافی چکنده تنها به توان جهت پمپاژ احتیاج دارد و نیازی به توان فن های دمنده مانند آنچه در سیستم های رشد معلق از جمله لجن فعال و equencing Batch Reactors موجود است، ندارد. به همین دلیل از سیستم صافی چکنده در پروژه های بزرگ در مقایسه با سیستم لجن فعال، بیشتر استفاده می گردد.

درضمن تجهیزات مورد استفاده در سیستم صافی چکنده نسبت به سیستم لجن فعال ساده تر می باشد. همچنین امکان بهینه سازی عملکرد توسط اپراتور وجود دارد. به طور مثال، متغیر های مهمی که جهت تعدیل تغییرات ارگانیک و هیدرولیک قابل تنظیم هستند، عبارتند از: نرخ چرخش، Flushing،Wettiهمچنیننین داده هایی که به مراتب کمتر قابل کنترل هستند برای سیستم صافی چکنده نسبت به سیستم لجن فعال و  Sequencing Batch Reactors بدست آمده و قابل مونیتورینگ می باشد.

7- اینسیستمنسبتبهسیستملجنفعال،لجنکمتریراتولیدمیکند. لجن تولید شده، به خوبی ته نشین می شود چراکه بهم فشرده و سنگین است.

ارتقاء فیلتر های سنگی با مدیای ورقه ای PVC 

در اثر ترمیم صافی چکنده قدیمی با مدیاهای پلاستیکی ، سطح بزرگتر و فضای خالی بیشتر تولید شده، درنتیجه، راندمان تصفیه حتی در جاهایی که فیلترهای سنگی قدیمی بسیار کم عمق هستند( به طور نمونه 3 تا 7 فوت)، بهبود می یابد.

در بعضی موارد، دیواره های بستر فیلتر ورقه ای PVC در مقایسه با حالت سنگی باید بلند تر باشد تا میزان راندمان سایت افزایش یابد. سطح مخصوصی که بستر با ورقه های پلاستیکی ایجاد می کنند، 2 تا 3 برابر بیشتر است. همچنین، افزایش میزان فضای خالی از 50 تا 95 درصد سبب بهبود جریان هوا و ظرفیت بار هیدرولیکی و کاهش تمایل سیستم به مسدود شدن توسط biomass می گردد.

انواع مدلهای مدیای صافی چکنده

Cross Flow Media

این مدیا از ورقه های مواج با زاویه 60 درجه در راستای افق ساخته شده است.  سیالی که در روی آن ریخته می شود، در نقاط تقاطع از هم جدا می شوند.

 

 

Vertical Flow Media   

این مدیا دارای کانل های عمودی با فواصل نقاط تماس در 1 فوت و فاقد cross-mixing points می باشد و تنها بازپخش جریان را صورت می دهد. در نتیجه در واکنش های فلاشینگ در bio-solids  بسیار خوب می باشند.

 

 

 

Mixed Media

شکل انتخابی مدیا در bio-tower های مدرن با ارتفاع بیشتر از 16 فوت ، ترکیبی از 2لایه  بستر cross flow در بالا و مدیای vertical در لایه های زیرین می باشد. این شکل، خاصیت پخش عالی در cross flow را با کاهش پتانسیل برای clogging در مدیای vertical Flow ترکیب کرده، سبب سازگاری و بهره وری در تصفیه بیولوژیکی فاضلاب می گردد.

 

در زیر جدول و مشخصات فنی انواع مدیاهای شرکت صنایع پایدار آمده است:

Typical Applications

Mixing Points

#/ft3 (#/m3)

surface area

Ft2/ft3(m2/m3)

Paydar product

Waste water treatment, including BOD roughing and polishing

180(6356)

 31(102)

PT-2700

Waste water treatment, especially shallow depth BOD roughing and polishing nitrification and denitrification

720(25424)

48(157)

PT-1900

Odor control, oil/water separation, and specialized nitrification

2457(86758)

69(226)

PT-1200

Odor control , aquaculture, and other applications 

6864(242300)

119(390)

PT-650

جنس

تمامی طرح های صافی چکنده از ورق های PVC rigid، غیر قابل اشتعال ساخته شده است. همچنین مقاوم در برابر پوسیدگی، قارچ، باکتری، اسید و الکل هایی که معمولاً در فاضلاب یافت می شوند هستند. UV protection نیز به لایه های بالایی مدیای صافی که مدت زمان زیادی در برابر نور خورشید قرار دارد، افزوده می شود


وبسایت تخصصی علوم محیطی و عمرانی ، بانک دانلود رایگان مقالات ، پایان نامه ، کتب ، فیلم و نرم افزارهای عمرانی و علوم محیطی .... برای بازگشت به صفحه اصلی اینجا کلیک کنید...

اولین دیدگاه رو شما بگذارید

  

*توجه *توجه برای مشاهده مطلب و یا دانلود فایل مورد نظر خود به پایین همین پست مراجعه گردد

بهداشت محیط

بهداشت محیط در جهت کنترل عواملی از محیط که بنحوی روی سلامتی جسمی و روحی واجتماعی انسان تاثیر می گذارد فعالیت می نماید هدف نهایی این واحد تامین ، حفظ وارتقاء سطح سلامت جلامعهاز طریق درگیر نمودن آگاهانه و فعالانه مردم در برنامه هایبهداشت محیط و جلب همکاری های برون بخشی و درون بخشی با کنترل عوامل محیطی میباشد . فعالیتهای زیر در راستای رسیدن به اهداف انجام میشود:

* کنترل بهداشت محیط اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی درراستای ارتقاء شاخص های بهداشت محیط

*کنترل بهداشت محیط مراکز آموزشی و مدارس

* کنترل کیفی آب از طریق کلرسنجی و نمونه برداری و آزمون آب و ....

* کنترل مواد غذایی در محل عرضه وتوزیع

* رسیدگی به شکوائیه های بهداشتی

* بازدید از استخرهای شنا

* بازدید از مساجد و اماکن متبرکه ( در ایام خاص(

* آموزش بهداشت به متصدیان اماکن و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و...

* کنترل بهداشت محیط بیمارستانها ومراکز بهداشتی درمانی

بهداشتحرفه ای

بهداشت حرفه ای در جهت ارتقائ تامین عالیترین درجه ممکن وضع جسمی ، روانی ،اجتماعی کارکنان همه مشاغل و جلوگیری از بیماریها و حوادث شغلی و انتخاب کارگر یاکارمند برای محیط و شغلی که از نظر جسمانی و روانی توانایی انجام آن را داشته باشدفعالیت می نماید.

اهداف بهداشت حرفه ای:

-1 تامین ، ارتقا و حفظ سلامتی جسمی ، روانی واجتماعی شاغلین در بخش صنعت ،معدن ، کشاورزی و خدمات

-2 پیشگیری از بیماریها و حوادث ناشی از کار

-3 تطابق شرایط کار با انسان با توجه به محدودیتها به منظور کاهش اثرات ابزارکار ومحیط بر سلامت انسان

راههای دستیابی به اهداف بهداشت حرفه ای :

الف- فعالیتهای مهندسی بهداشت حرفه ای

ب- ارائه خدمات بهداشت حرفه ای و طب کار از طریق معاینات کارگران

فعالیتهای اساسی بهداشت حرفه ای :

-1 آشنایی با مراحل یا فرآیند کار در هر کارگاه به منظور برنامه ریزی بهداشتیو معاینات کارگران

-2شناسایی عوامل زیان آور مانند: عوامل فیزیکی – شیمیایی – بیولوژیکیمکانیکی – روانی واجتماعی

-3 ارزیابی واندازه گیر عوامل زیان آور با توجه به امکانات موجود از قبیلصداسنج – نور سنج و ....

-4 ارائه راه حل مناسب بهداشتی در جهت سالمسازی محیط کار در قالب ارائهدستورالعمل و گزاش به مدیریت ها

-5 پیگیری در جهت اجرا و کنترل روشهای سالمسازی محیط کار

-6بررسی سرویسهای بهداشتی و رفاهی کارگران وارائه دستورالعمل های مناسب جهتبهسازی آنها از قبیل : دستشویی – توالت – حمام – رختکن – غذاخوری – آب – فاضلاب و ...

-7 آموزش بهداشت فردی - عمومی – حرفه ای به کارگران و مدیران و تغییر نگرش ورفتار در آنان

-8گیری در جهت انجام معاینات قبل از استخدام ( به منظور بکار گماردن کارگرمناسب با شرایط فیزیکی و روحی با کار مورد نظر ) ، دوره ای ( به منظور تشخیص زودرسبیماریهای شغلی ) ، معاینات ویژه و بازگشت بکار و روحی با کار مورد نظر )

-9 همکاری با پزشکان طب کار بعنوان تعیین مواجه شغلی کارگران در غالب عواملزیان آور محیط کار

-10 جمع آوری آمار – اطلاعات وتجزیه و تحلیل فعالیتها

-11 برنامه ریزی در جهت ارتقاء کیفیت و کمیت فعالیتها از طریق نظارت و پا یش ومداخله و رفع موانع با توجه به امکانات موجود.

-13 شرکت در جلسات درون بخشی و برون بخشی با همکاری سازمان داخلی و دیگرنهادهای دولتی و خصوصی

-14 برگزاری جلسات بازآموزی : کارشناسان داخل سازمان – بهداشتیاران – پزشکان وکارشناسان صنایع


وبسایت تخصصی علوم محیطی و عمرانی ، بانک دانلود رایگان مقالات ، پایان نامه ، کتب ، فیلم و نرم افزارهای عمرانی و علوم محیطی .... برای بازگشت به صفحه اصلی اینجا کلیک کنید...

اولین دیدگاه رو شما بگذارید

  

*توجه *توجه برای مشاهده مطلب و یا دانلود فایل مورد نظر خود به پایین همین پست مراجعه گردد
بیماری های ویژه ای در فصل تابستان با افزایش گرمای هوا گسترش پیدا می‌کنند که سلامت مردم به ویژه کودکان را به خطر می‌اندازند.

به عنوان مثال،عفونت هاى روده اى و اسهال یکى از مهمترین علت هاى بسترى شدن و حتى مرگ و میر کودکان در فصل تابستان است و مهمترین دلیل بروز این نوع از بیمارى ها در فصل گرما، عدم رعایت موارد بهداشتى نظیر مصرف آب و یا غذاى آلوده به خصوص میوه ها و سبزیجات ضدعفونى نشده است که به مسمومیت غذایى منجر مى شود.

از آنجا که زیاد شدن باکترى ها در محیط گرم و در غذاهایى با رطوبت بالا مثل غذاهاى نشاسته اى و یا غذاهاى حاوى تخم مرغ با سرعت بالا انجام مى گیرد، توجه به سلامت مواد غذایى از زمان خرید تا پخت براى جلوگیرى از بروز هرگونه مسمومیت و عفونت روده اى بسیار ضرورى است.

در این میان،راهکار هاى زیادی وجود دارد که با به کارگیرى آنها مى توان از ابتلای افراد به بیمارى هاى فوق پیشگیری کرد؛  جالب است بدانید که این راهکارها،گرچه بسیار ساده و پیش پا افتاده اند ولى در کمتر خانه اى رعایت مى شوند:

1-از آنجایی که خطر شیوع بیماری هایی از قبیل وبا و از طریق سبزیها ومیوه های آلوده که به شکل مناسبی شسته نمی شوند، در فصل هایی مثل تابستان، بیشتراست از این رواولین توصیه این است که هر آنچه از میوه وسبزی را که خریداری می کنید، قبل از قراردادن در یخچال به خوبی بشویید تا مانع از انتقال این میکروبها به داخل یخچال وسایرمواد غذایی شوید.

2-به دلیل گرم بودن دمای هوای اتاق در روزهای تابستانی، لازم است تا  میزان اضافی غذاهای پخته شده را بعد از مصرف اگر قصد استفاده زودهنگام دارید، دریخچال وبرای استفاده بلندمدت تردر فریزر نگهداری کنید وبه خاطرداشته باشید که در زمان مصرف مجدد،مواد غذایی به شکل کامل،حرارت ببیند.

3-سعی کنید به هنگام خرید ، آخرین اقلام روزانه خود را به خرید غذاهاى دریایى، گوشت و دیگر غذاهاى فاسدشدنى اختصاص دهید تا مدت کمترى در هواى گرم و در ساک خرید بمانند.

4-مواد غذایی نظیر شیر،بستنی وماست را از انواع پاستوریزه انتخاب کنید و سعی کنید تا می توانید از مصرف بستنی های سنتی،شیرها ودوغهای باز وماست های فله خودداری کنید.

5- بهتراست بستنی را در فریزر نگهداری کنید تا هم بافت آن سالم تر بماند و هم ازآب شدن و سفت شدن مجدد آن پیشگیری شود.

6-برخی از میوه های تابستانی، خلل وفرج زیادی دارند(شاتوت)و یا پوشیده ازکرک هستند(هلو)، در شستن این میوه ها دقت بیشتری به خرج دهید.

7-نوشیدنی های رنگی یخی که با عنوان یخ در بهشت به فروش می رسند، اغلب حاوی رنگ های شیمیایی بوده و در شرایط غیربهداشتی عمل آوری می شوند بنابراین بهتراست برای رفع تشنگی، اول از آب سالم و گوارا و در مراحل بعدی از آب میوه های بهداشتی که تاریخ مصرف مشخصی  دارند، استفاده کنید.

8- هنگام خرید، ابتدابه تاریخ تولید و انقضاى محصول دقت کنید و هرگز مواد غذایى که تاریخ مصرف مشخصی ندارند یا تاریخ آن قابل خواندن نیست را خریدارى نکنید و سعى کنید مواد غذایى را انتخاب کنید که از تاریخ تولید آن مدت کوتاهى گذشته باشد. در این صورت ،با خیال راحت مى توانید آن را براى مدت بیشتر در یخچال یا فریزر قرار دهید.

9- تا حد امکان مواد غذایى  را انتخاب کنید که بسته بندی شده باشد و از خرید مواد غذایی فله خودداری کنید چرا که مواد غذایی بسته ندی شده از سوی شرکت ها وکارخانه هایمواد غذایی که مورد تائید وزارت بهداشت هستند، قبل از بسته بندی تحت آزمایش های گوناگون کمی و کیفی قرار می گیرند  امادر زمان خرید همین محصولات هم باید به خاطر داشته باشید که انواعی را خریداری کنید که بسته بندی مناسبی داشته باشند.

10-  همانطورکه می دانید،چاقوى آشپزخانه یکی از مهمترین عوامل انتقال باکترى است، بر همین اساس، توصیه مى شود از دو چاقوى متفاوت براى تهیه و آماده سازى مواد غذایى خام و پخته استفاده کنید تا از انتقال میکروب جلوگیرى شود.

11- از خریدن کنسروى که روى آن آثار برآمدگى، فرورفتگى و یا نشت مواد غذایى مشاهده مى شود خوددارى کنید، همچنین،قوطى هاى کنسرو را قبل از بازکردن بشویید تا از ورود آلودگى موجود در سطح خارجى به داخل مواد غذایى جلوگیرى شود.

12-آب زرشک و آب آلبالوهایی که در کنار خیابان ها به فروش می رسند،علاوه بر اینکه برای رنگین تر شدن آنها از رنگ های مصنوعی استفاده می شود، در بسیاری از مواردبه شدت شور هستند ونوشیدن آنها نه تنها به سالمندان که به جوانان هم توصیه نمی شود.همچنین در اغلب موارد یخ های مورد استفاده و لیوان هایی که این نوشیدنی ها در آنها به فروش می رسند، خود ناقل بسیاری از میکروب های خطرناک هستند


وبسایت تخصصی علوم محیطی و عمرانی ، بانک دانلود رایگان مقالات ، پایان نامه ، کتب ، فیلم و نرم افزارهای عمرانی و علوم محیطی .... برای بازگشت به صفحه اصلی اینجا کلیک کنید...

اولین دیدگاه رو شما بگذارید

  

مشخصات مدیر وبسایت

مهندسی علوم محیطی و عمرانی [108]

وب سایت علوم محیطی و بانک دانلود رایگان مقالات علوم محیطی وعمرانی ، مهندسی عمران ، محیط زیست ، بهداشت محیط ، شهر سازی ، علوم جغرافیا ، آب و هواشناسی ، معماری ، زمین شناسی ، کشاورزی ، منابع طبیعی ، معدن ...
به دلیل حجم زیاد مطالب از جستجو استفاده کنید
Google

جستجو دراین وبلاگ
در تمامی اینترنت

کلمات کلیدی وبسایت

د ، د ، س ، د ، س ، م ، & ، & ، & ، & ، & ، م ، س ، س ، س ، س ، س ، س ، س ، س ، د ، د ، د ، ج ، ج ، ا ، ب ، ب ، ب ، ب ، س ، د ، د ، د ، ع ، ع ، م ، م ، م ، م ، م ، م ، م ، م ، م ، ه ، و ، م ، م ، ر ، ب ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، ت ، د ، د ، د ، د ، د ، خ ، آ ، م ، م ، م ، ل ، ل ، ل ، ل ، ق ، ق ، گ ، ع ، ع ، ع ، ص ، ض ، ع ، غ ، ف ، ف ، ف ، ف ، ف ، ف ، ف ، ف ، ر ، د ، د ، س ، س ، س ، س ، س ، ش ، ش ، ص ، ص ، م ، م ، م ، م ، م ، م ، ن ، ه ، ن ، ن ، ی ، ی ، ک ، ک ، ک ، Y ، آ ، آ ، c ، b ، E ، g ، آ ، آ ، آ ، آ ، ا ، ا ، ا ، ا ، ب ، آ ، ب ، پ ، پ ، پ ، پ ، ت ، خ ، خ ، خ ، چ ، ح ، چ ، خ ، خ ، د ، د ، د ، ت ، ث ، ج ، ج ، ت ، ت ، ث ، ج ، ج ، ج ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، ج ، ج ، ت ، ج ، ج ، ج ، ج ، ج ، ج ، ج ، ث ، ت ، ت ، ت ، ت ، ت ، ت ، د ، خ ، خ ، د ، د ، د ، د ، د ، د ، د ، د ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، چ ، خ ، پ ، پ ، پ ، پ ، پ ، پ ، پ ، ب ، پ ، پ ، ب ، پ ، پ ، پ ، پ ، پ ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ب ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، ا ، آ ، ا ، ا ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، & ، & ، , ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، آ ، م ، ک ، ک ، ک ، ک ، ک ، ک ،
ویرایش