ایستگاه کلیماتولوژی چیست , کد ایستگاه های هواشناسی , لیست ایستگاههای سینوپتیک کل کشور , سینوپتیک , ایستگاه هواشناسی سینوپتیک چیست؟. , ایستگاه سینوپتیک چیست , ایستگاه های هواشناسی تهران , معنی سینوپتیک,
انواع ایستگاه های هواشناسی , انواع ایستگاه های خشکی , انواع ایستگاه های ساحلی و دریایی ,
ایستگاه های بارانسنجی و دیتا لاگر, ایستگاه های کلیماتولوژی (اقلیم شناسی), ایستگاه های سینوپتیک تکمیلی, ایستگاه های خودکار, ایستگاه های سینوپتیک, ایستگاه های فرودگاهی, ایستگاه های تحقیقات کشاورزی, ایستگاه های سینوپتیک منطقه کوهستانی, ایستگاه های ساحلی و دریایی, ایستگاه های سینوپتیک ساحلی, ایستگاه های دریایی, بویه های خودکار دریایی, ایستگاه های سطوح بالایی جو, ایستگاه های جو بالا, ایستگاه های راداری, هواپیماهای هواشناسی, ماهواره های هواشناسی ,
ایستگاه های هواشناسی, در قالب سه دسته کلی ایستگاه های خشکی, ساحلی و دریایی و همچنین سطوح بالایی جو, به صورت تقسیم بندی زیر, مورد بررسی قرار می گیرند-::
الف-:: ایستگاه های خشکی-::
1//» ایستگاه های بارانسنجی و دیتا لاگر-:: در این ایستگاه ها فقط میزان بارندگی در یک منطقه ثبت می شود که از نظر تعداد و پراکندگی بزرگترین مجموعه در هواشناسی هستند. در بارانسنجی ها یک متصدی به صورت روزانه میزان بارندگی را اندازه گیری کرده و در پایان هر ماه به مرکز جمعآوری اطلاعات ارسال می کند و دیتالاگر ها, بارانسنج های خودکار هستند که از طریق بستر مخابراتی اطلاعات مربوط به بارندگی را ارسال می کنند و معمولا در صورت بارش شدید نسبت به اعلام هشدار سیل اقدام می کنند.
2//» ایستگاه های کلیماتولوژی (اقلیم شناسی)-:: در این ایستگاه ها اطلاعات اصلی شامل دما و رطوبت, سمت و سرعت باد, میزان بارندگی و پدیده های مهمی که روی داده هر سه ساعت یک بار از ساعت 03 تا 15 به زمان بین المللی جمع آوری شده و در پایان ماه به مرکز جمع آوری اطلاعات ارسال می گردد.
3//» ایستگاه های سینوپتیک تکمیلی-:: در این ایستگاه ها تجهیزات بیشتری وجود دارد و هر روز 12 ساعت از ساعت 03 تا 15 به زمان بین المللی به صورت هر ساعت گزارشات هوا آماده شده و به مرکز استان ارسال می شود. به طور معمول در این ایستگاه ها دما, رطوبت, فشار هوا, میزان دید افقی, سمت و سرعت وزش باد, پدیده های مهم, میزان ابرناکی و نوع ابرها و میزان بارندگی ها و مدت تابش آفتاب ثبت و گزارش می شود. در این ایستگاه ها ممکن است تجهیزات مربوط به اندازه گیری تبخیر 24 ساعته و دمای عمق خاک نیز موجود باشد.
4//» ایستگاه های خودکار-:: ایستگاههای خودکار معمولا قادرند اطلاعات مربوط به دما, رطوبت, سمت و سرعت باد, فشار هوا و میزان بارندگی و تابش خورشید را اندازه گیری کرده و به صورت گزارش هوا از طریق بستر مخابراتی ارسال کنند. این ایستگاه ها معمولا در منطقی که ایستگاه های سینوپتیک پوشش ندارند و یا در ایستگاه های سینوپتیک تکمیلی جهت پوشش اطلاعات شبانه نصب می شوند.
5//» ایستگاه های سینوپتیک-:: این ایستگاهها معمولا کاملترین مجموعه تجهیزات هواشناسی را دارا بوده و به صورت شبانه روزی و هر ساعت نسبت به ثبت اطلاعات و ارسال گزارشات هواشناسی اقدام می نمایند. در این ایستگاه ها علاوه بر موارد ایستگاه های تکمیلی شدت تابش آسمان, خورشید و بازتابش سطح زمین اندازه گیری می شود, همچنین دمای اعماق زمین از 5 سانتی متری تا عمق 1 متری سطح زمین اندازه گیری و ثبت می شود. میزان تبخیر 24 ساعته نیز در این ایستگاه ها اندازه گیری می شود.
6//» ایستگاه های فرودگاهی-:: بنا بر قوانین بین المللی برای فعالیت هر فرودگاه حتما باید یک ایستگاه هواشناسی نیز در مجاورت آن فعال باشد و گزارشات هواشناسی مربوط به پروازها را پشتیبانی کند. بسته به اهمیت فرودگاه و تعداد و نوع پروازها ممکن است تجهیزات موجود در این ایستگاه ها متفاوت باشد. در ایستگاه های فرودگاهی عواملی مانند دید افقی, ارتفاع ابرها و نوع آن ها, سمت و سرعت وزش باد, پدیده های هواشناسی و فشار هوا و دما و تغییرات سرعت باد نسبت به ارتفاع از سطح زمین و پیش بینی کوتاه مدت تغییرات این عوامل از اهمیت زیادی برخوردار است. که این عوامل توسط کارشناس هواشناسی دیدبانی می شود و دستگاه ها و تجهیزات کمکی نیز بسته به اهمیت فرودگاه در کنار باند فرود یا فرودگاه نصب می شوند. همچنین بسته به نیاز و زمان پروازها پیش بینی کوتاه مدت توسط کارشناسان مربوط به مراکز کنترل پرواز ارسال می گردد.
7//» ایستگاه های تحقیقات کشاورزی-:: این ایستگاه ها جهت تحقیق در تاثیر عوامل هواشناسی در مراحل رشد محصولات کشاورزی هر منطقه تاسیس شده و راهکارهایی جهت بهبود شرایط کشت مانند بهترین محصولات کشاورزی قابل کشت در منطقه و بهترین زمان کشت و برداشت محصولات و نیز زمان های آبیاری و غیره ارائه می دهند. در این ایستگاه ها, دما و رطوبت هوا و دما و رطوبت خاک اندازهگیری و ثبت می شود. میزان تبخیر 24 ساعته و میزان تبخیر و تعرق محصولات معمول منطقه مشخص می شود و نوع و میزان بارندگی ها و پراکندگی وقوع انواع بارندگی ها در طول سال از اهمیت بسیاری برخوردار است.
8//» ایستگاه های سینوپتیک منطقه کوهستانی-:: این ایستگاه ها در ارتفاعات کوهستانی احداث شده اند و از نظر تجهیزات حداقل در سطح یک ایستگاه سینوپنیک تکمیلی هستند ولی به دلیل شرایط خاص جوی در ارتفاعات نوع گزارشات ارسالی آن ها کمی با سایر ایستگاه ها متفاوت است.
ب-:: ایستگاه های ساحلی و دریایی-::
9//» ایستگاه های سینوپتیک ساحلی-:: در این ایستگاه ها علاوه بر عوامل سایر ایستگاه ها, دمای آب, ارتفاع موج و ارتفاع جزر و مد نیز اندازه گیری میشود.
10//» ایستگاه های دریایی-:: این ایستگاه ها بر روی سکوهای نفتی و یا کشتی ها نصب می شوند و عوامل هواشناسی را در سطح دریاها اندازه گیری می نمایند.
11//» بویه های خودکار دریایی-:: بویه ها ایستگاه های شناوری هستند که در نزدیکی ساحل نصب می شوند و به صورت خودکار اطلاعات هواشناسی را جمع آوری و از طریق بستر مخابراتی بی سیم ارسال می کنند. در کشورهای پیشرفته و یا کشورهایی که حمل و نقل دریایی برای آنها از اهمیت زیادی برخوردار است و یا این که جریان ها و جبهه های ورودی آن ها از مسیر دریا است ممکن است این ایستگاه های شناور تا فاصله زیاد از ساحل نصب شوند. در این ایستگاه ها از ارتباط های ماهواره ای استفاده می شود.
ج -:: ایستگاه های سطوح بالایی جو-::
12//» ایستگاه های جو بالا-:: در این ایستگاه ها اطلاعات مربوط به مقطع عمودی جو جمع آوری می شود. این کار با بالون های هواشناسی انجام می شود و معمولا روزی دوبار با ارسال بالون اطلاعات مربوط به دما و رطوبت, سمت و سرعت وزش باد و فشار هوا در ارتفاعات مختلف اندازه گیری و ثبت می شود.
13 – ایستگاه های راداری-:: این تجهیزات معمولا به عنوان تجهیزات کمکی در یکی از ایستگاه های سینوپتیک نصب می شود و ممکن است از نوع رادارهای رادیویی و یا رادارهای صوتی و یا رادارهای لیزری باشند که اطلاعات مربوط به جو را در ارتفاع پایین و نزدیک سطح زمین ( کمتر از 2 کیلومتر) جمع آوری می کنند.
14//» هواپیماهای هواشناسی-:: تجهیزات مربوط در یک هواپیما نصب می شود و در ارتفاعات جو اطلاعات مورد نیاز را جمع آوری می کند. این هواپیماها معمولا برای مطالعه طوفان ها و بارورسازی ابرها و یا شرایط خاص استفاده می شوند.
15//» ماهواره های هواشناسی-:: با کمک ماهواره میت وان تصاویر مربوط جو زمین را از بالا تهیه کرد و تغییرات جو را بررسی کرد.
منبع-:: هواشناسی اصول و عملمعرفی انواع ایستگاههای هواشناسی، دانلود لیست ایستگاههای ... 15 اردیبهشت 1390 ه.ش. - معرفی انواع ایستگاههای هواشناسی، دانلود لیست ایستگاههای سینوپتیک کل ایران. در این تاپیک به دلیل نیاز دوستان چه برای انجام و اجرای پایان نامه ... مباحث آموزشی هوا و اقلیم شناسی - آشنایی با انواع ایستگاه های ... در تمام دنیا از جمله کشور خودمون ایستگاه های هواشناسی دارای انواع مختلفی از جمله سینوپتیک ، کشاورزی ، کلیماتولوژی و باران سنجی هستند. ایستگاه های سینوپتیک ... [PDF]انواع ایستگاه های هواشناسی انواع. ا?ستگاه ھاى ھواشناس?. ا?ستگاه ھواشناس?. م. حل? است که پارامتر ھاى جوى در آنجا. اندازه گ?رى ،. ثبت و به مرکز. ھواشناس? در استان سپ س کشور ، منطقه و در نھا?ت سازمان جھان? ھواشناس? فرستاده م? شو .د ن. ایستگاه هواشناسی - ویکیپدیا، دانشنامه? آزاد /ایستگاه_هواشناسی ایستگاه هواشناسی تاسیساتی است بر روی خشکی یا دریا که دارای ابزارها و امکاناتی ... در برخی از ایستگاههای هواشناسی خودکار فرودگاهها ابزارهای زیر نیز به کار میرود:. ایستگاه های هواشناسی در ایران - مهمترین اخبار ایران و جهان /ایستگاه-های-هواشناسی-در-ایران در ایران به پیش بینی های سازمان هواشناسی نمی توان اعتماد چندانی کرد. .... کارشناس هواشناسی در زمینه انواع ایستگاه های هواشناسی تشریح کرد: «انواع ایستگاه های ... ایستگاه ها - اداره کل هواشناسی استان چهارمحال و بختیاری ایستگاههای هواشناسی باران سنجی و برف سنجی .... ساعت به سه ساعت بنام سینوپ و ساعت به ساعت بنام متار میباشند و برحسب مورد استفاده دارای انواع مختلفی هستند. انواع ایستگاههای هواشناسی - پُرتال اداره کل هواشناسی استان ... انواع ایستگاه های هواشناسی. ایستگاه سیار هواشناسی و آلوده سنجی ... آمار و اطلاعات هواشناسی. آمار بارندگی سال زراعی استان اصفهان; نمایه های اقلیمی. ایستگاه فرودگاه ... مهمترین تفاوت ایستگاههای سینوپتیک و اقلیم ... - آب ... شبکه ایستگاههای هواشناسی را می توان شامل این مجموعه دانست: ... و نوع و میزان بارندگی ها و پراکندگی وقوع انواع بارندگی ها در طول سال از اهمیت بسیاری برخوردار است. راهنمای مشخصات ایستگاههای هواشناسی - شرکت مدیریت منابع ... سازمان هواشناسی، وزارت نیرو، وزارت جهادکشاورزی، موسسات تحقیقاتی از مهمترین ارگانهای داده برداری اطلاعات هواشناسی هستند. در یک دسته بندی کلی انواع ایستگاههای ... پژوهشکده اقلیم شناسی › داده های آماری ایستگاه های سینوپتیک ... داده های ماهانه هواشناسی ایستگاه های سینوپتیک کشور ... برای دانلود میانگین ماهانه بارش و دمای کلیه ایستگاههای هواشناسی کشور از سال 1961 تا 2010 اینجا را کلیک ... انواع ایستگاه های هواشناسی ایستگاه کلیماتولوژی چیست کد ایستگاه های هواشناسی لیست ایستگاههای سینوپتیک کل کشور سینوپتیک ایستگاه هواشناسی سینوپتیک چیست؟. ایستگاه سینوپتیک چیست ایستگاه های هواشناسی تهران معنی سینوپتیک 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10