چای سفید و خواص آن را بیشتر بشناسید
......................................................
به نقل از شبکه خبری گیاهان دارویی
این چای سرشار از آنتیاکسیدانهای مفید و پلیفنلهایی است که علاوه بر خواص درمانی میتواند موجب پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریها و اختلالهای جسمانی نیز شود.
چای سفید یکی از ظریفترین و لطیفترین چایها در جهان است که طعمی ملایم و شیرین دارد. این چای که در فصل بهار از غنچههای باز نشده برگهای درختچههای چای سفید تهیه میشود از مفیدترین و مغذیترین چایها در جهان است.
چای سفید برخلاف انواع مختلف چای سیاه یا چای معمولی به شیوهای متفاوت فرآوری میشود و برگهای آن برخلاف چای معمولی که در معرض حرارت خشک میشود و رطوبت خود را از دست میدهد به شیوهای طبیعی و در مقابل تابش نور خورشید خشک میشود.
این چای سرشار از آنتیاکسیدانهای مفید و پلیفنلهایی است که علاوه بر خواص درمانی میتواند موجب پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریها و اختلالهای جسمانی نیز شود. چای سفید اگرچه در زمره گرانترین چایها در جهان است اما خواص درمانی آن به حدی است که توجیه مناسبی برای این گرانی محسوب میشود.
چای سفید را بیشتر بشناسید
یکی از دلایلی که چای سفید را از دیگر چایهای گیاهی متمایز میکند و موجب گران شدن قیمت آن در بازار میشود این است که چای سفید از سرشاخههای درختچههای چای تهیه میشود، در حقیقت چای سفیدی که ما مینوشیم از غنچه برگهای باز نشده چای سفید تهیه میشود.
همین امر موجب میشود تا قیمت این چای در مقایسه با دیگر چایها بیشتر باشد. برای بسیاری از مردم این سؤال مطرح است که چرا این چای به چای سفید شهرت دارد. علت این است که روی برگهای باز نشده این چای پرزهای سفیدرنگی وجود دارد که موجب سفید شدن سطح چای میشود.
برای تهیه این نوع چای غنچههای باز نشده برگ چای سفید را جمعآوری کرده و آن را خشک میکنند. برگهای چای سفید به دلیل باز نشدن غنچههای نورس لولهای شکل هستند.
1+5 خاصیت چای سفید
چای سفید علاوه بر کنترل کلسترول، چربی و فشار خون خواص مفید دیگری دارد که به ارزشهای درمانی آن کمک میکند. برخی از این خاصیتها را مرور میکنیم:
آنتیاکسیدانهای موجود در چای سفید احتمال ابتلا به برخی سرطانها مانند سرطان روده، شکم و پروستات را به حداقل میرساند.
افرادی که چای سفید در رژیم و برنامه غذایی روزانهشان وجود داشته باشد کمتر درمعرض سکتههای قلبی و مغزی هستند.
خاصیت ضدباکتری و ضدویروسی چای سفید بدن را در برابر بیماریهای رایج فصلهای سرد قوی و ایمن میکند.
نوشیدن چای سفید به افزایش تراکم استخوانی کمک میکند و میزان شکستگیهای استخوانی و ابتلا به بیماریهای مفصلی استخوانی را به حداقل میرساند.
فلوراید موجود در دمنوش تهیه شده از چای سفید مانع از خرابی دندانها و مهمتر از آن مانع از رشد پلاکهای دندانی و پوسیدگی دندانها میشود.
نوشیدن مستمر چای سفید به بهبود عملکرد سلولهای پوستی کمک کرده و به جوانسازی سلولهای پوستی و بهبود وضعیت پوست نیز کمک میکند.
چگونه چای سفید دم کنیم؟
برای تهیه چای سفید نباید به شیوه چای معمولی یا دیگر دمنوشها اقدام کنید. تهیه این چای آداب ویژهای دارد و بیدقتی در تهیه این چای سفید تمام خواص آن را از بین میبرد و اثربخشی آن را کم میکند. برای تهیه چای سفید به شیوه درمانگران طب سنتی ایران کافی است یک قاشق غذاخوری سرپر از چای سفید را با یک لیوان آب که دمای آن از دمای آب جوش کمتر باشد به مدت 10 دقیقه دم کنید.
برای این منظور باید آب را جوش بیاورید و اجازه دهید چند دقیقه بماند تا از دمای 100 درجه کمتر شود. این شیوه بهترین شیوه دم کردن و آماده کردن چای سفید است. اما ژاپنیها به شیوه دیگری چای سفید دم میکنند. آنها چای سبز را درون قوری که دمای آبش زیر جوش است، میریزند و قوری را روی میز میگذارند و آن را با پارچهای میپوشانند. بعد از 10 دقیقه چای سفید آنها آماده است. چینیها این چای را درون فلاکس دم میکنند.
از چای سبز مفیدتر است
برگهای چای سفید تمامی خواص برگهای چای سبز را دارد با این تفاوت که تاثیرگذاری و خاصیت این چای در مقایسه با چای سبز چند برابر است. در حقیقت چای سبز و چای سفید هر دو برای درمان و کنترل قند و چربی خون، کلسترول و فشار خون توصیه میشوند با این تفاوت که خواص چای سفید در مقایسه با چای سبز چند برابر است چون چای سفید از غنچههای نورس و بازنشده برگهای چای تهیه میشود و همین مسئله موجب شده تا چای سفید این روزها در بسیاری از کشورهای مشرق زمین به ویژه چین، ایران و هند در گروه پرفروشترین و البته گرانترین چایها و دمنوشهای طبیعی شناخته میشود.
ایمنی بدنتان را تضمین میکند
به گفته متخصصان و درمانگران شیوههای طبیعی درمان نوشیدن چای سفید به صورت روزانه موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریهای رایج در فصل پاییز و زمستان مانند سرماخوردگی، زکام و آنفلوآنزا میشود.
از طرفی درمانگران شیوه طبیعی درمان ژاپنی از دمنوش تهیه شده از چای سفید برای تسکین دردهای مفصلی و استخوانی و درمان پوکی استخوان استفاده میکنند. این چای طعم شیرین و ملایمی دارد و یکی از پرطرفدارترین چایهای گیاهی در سرزمینهای شرقی است که به چای ضدسرطان نیز معروف است.
وجود آنتیاکسیدانهای مفید در این چای موجب میشود تا این چای به یکی از محبوبترین دمنوشها برای سالمندان تبدیل شود.
به خواستگارتان از این چای بدهید
چای سفید یکی از دمنوشهای طبیعی و خوش طعمی است که ژاپنیها در مراسم خواستگاری و مراسم چای خود از آن استفاده میکنند. نوشیدن چای سفید یکی از مهمترین اتفاقهایی است که در مراسم خواستگاری برخی کشورهای مشرق زمین مثل ژاپن دیده میشود.
خانواده دختر برای مدیریت بهتر مراسم خواستگاری و برای افزایش آرامش و ریلکسی اعضای خانواده خود و خانواده خواستگار در شب خواستگاری دمنوش چای سفید سرو میکنند. این چای از آنجا که آرامشبخشی منحصربه فردی دارد میتواند استرس و اضطراب خواستگار و عروس را در شب خواستگاری از بین ببرد و شب به یادماندنی و پرخاطرهای را برای آنها به همراه داشته باشد.
تفاوت چای سبز و چای سفید چیست؟
چای سفید در حقیقت همان آنتیاکسیدانهای چای سبز را دارد و تنها تفاوتش در میزان و اندازه این آنتیاکسیدانها و اثرگذاری آنهاست. به همین دلیل این چای اثرگذاری بیشتری برای کنترل بیماریهای قلبی-عروق و انواع سکتههای قلبی و مغزی دارد و از طرفی میتواند اثرگذاری بیشتری بر بدن داشته باشد.
تفاوت دیگر چای سبز و شیرین در میزان کافئین موجود در این دو نوع چای است. میزان کافئین موجود در چای سفید بسیار کمتر از چای سبز است و همین دلیل است که موجب میشود چای سبز در مقابل چای سفید گزینه بهتری برای کاهش وزن باشد.
با وجود این اگر بخواهیم مقایسهای بین چای سبز و چای سفید داشته باشیم به طور قطع چای سفید با طعم دلنشین و سبکی که دارد ویژگیها و خواص بیشتری در مقایسه با چای سبز دارد و البته خیلی گرانتر از چای سبز در فروشگاههای عرضه محصولات و گیاهان دارویی عرضه میشود.
گران اما مفید
خوشبختانه امروزه دسترسی به چای سفید برخلاف گذشته بسیار ساده است و بسیاری از برندهای داخلی چای این محصول را تهیه و دراختیار مراکز خرید و فروش چای قرار میدهند. در حال حاضر چای سفید به صورت فله و بستهبندی در بسیاری از عطاریها و فروشگاههای فروش موادغذایی قابل دسترسی است و قیمت هر کیلو از آن بین 80 تا 100 هزار تومان است.
البته امروزه کمتر کسی این چای را به صورت کیلویی خریداری میکند و غالبا این نوع از چای در بستهبندیهای 20 تا 50 گرمی به مخاطبان و دوستداران این چای عرضه میشو
نیازهای جوانه زنی بذور خانواده های گیاهان دارویی
...........................................................
مطالبی کاربردی برای افرادی که قصد دارند بر روی جوانه زنی بذور گیاهان دارویی فعالیت کنند.
برای دانلود بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
http://www.uplooder.net/cgi-bin/dl.cgi?key=c6e3afc7f2457540ea3b2f723737dd8f
افزایش آب شیرین با کشت هیدروپونیک
......................................................
کشاورزی هیدروپونیک گلخانه ای می تواند باعث افزایش آب شیرین جهان شود. این شیوه می تواند آب مورد نیاز کشاورزی را کاهش دهد و از جنگ های آبی آینده جلوگیری نماید.
بنا بر اطلاعیه رسمی 8 سپتامبر آزمایشگاه های ملی ساندیا(1) متعلق به وزارت انرژی در نیو مکزیکو، شیوه ای که برای پرورش علوفه دام ها از یک صدم آب شیرین مورد نیاز در شرایط عادی استفاده می نماید، ممکن است آب بیشتری را برای استفاده های انسانی، مسکونی و صنعتی باقی بگذارد.
ران پیت(2)، پژوهشگر آزمایشگاهی می گوید صرفه جویی های ممکن در آب به ویژه در نیومکزیکو، ایالت واقع در جنوب غربی کم آب آمریکا، که مشکلات آن نظیر سایر مناطق خشک از جمله مکزیک، خاور میانه، هند، پاکستان و حتی شمال چین است که سطح ذخایر آب زیر زمینی به دلیل استفاده مداوم کشاورزی در حال پایین رفتن است اهمیت فراوانی دارد. "در همه این مناطق، بیشتر آب به جای استفاده انسانی و سایر مصارف سازنده، صرف کشاورزی آبی می شود."
این شیوه هم اکنون به وسیله 42 حس گر بی سیم و زیر نظر ساندیا، آزمایشگاه ملی امنیتی آمریکایی، در یک گلخانه هیدروپونیک پرورش علوفه که در نزدیکی مرز آمریکا - مکزیک قرار دارد مورد آزمایش است. پیت می گوید ساندیا به این موضوع علاقمند است زیرا: "اگر احتمال جنگ بر سر آب را در قرن 21 نادیده بگیریم، کشمکش بر سر آن ممکن است."
تفاوت بین کشاورزی سنتی و شیمیایی این است که گیاهان گلخانه ای غذای خود را از زمین دریافت نمی کنند. این آزمایش متکی به ماده غذایی موجود در دانه است که جوانه می زند، به دقت آبیاری شده و 10 روز پس از آغاز رشد، برداشت می شود. برای تولید همان مقدار علوفه (نسبت به علوفه کاشته شده به شیوه سنتی و در زمین های باز)، دانه بیشتری لازم است. اما مصرف آب به شدت پایین می آید.
مشاهدات نخستین نشان می دهد که گلخانه های شیمیایی در مناطقی مانند نیو مکزیکو می توانند میزان 987.000 متر مکعب آب را برای تولید مقدار مساوی (وزن خالص) علوفه دام به 13.500 متر مکعب برسانند. همین محصول می تواند به جای 105.000 هکتار ــ مساحت کنونی زیر کشت آلفالفا(3) در نیو مکزیکو ــ در کمتر از 404 هکتار کاشته شود. 80 درصد از آب مصرفی نیومکزیکو صرف کشاورزی می شود. بیش از نیمی از آن نیز صرف کشت علوفه به ویژه آلفالفا می شود. شرایط آب بسیاری از کشورها مشابه این شرایط است.
شیوه های فعلی کشاورزی در مناطق خشک، مقدار زیادی از آب را به دلیل تبخیر و جذب خاک از دست می دهد. این پدیده در طول زمان می تواند باعث شور شدن خاک و از دست رفتن تولید کشاورزی شود. هیچ یک از این شرایط در گلخانه هیدروپونیک که نیازی به زمین زراعی مرغوب ندارد به وجود نمی آید.
گلخانه هیدروپونیک که با نام های "کشاورزی حفاظت شده"(4) یا "کشاورزی محیط تحت مراقبت"(5) نیز شناخته می شود همچنین نوری را که به گیاهان می رسد تحت نظر دارد و آن را تنظیم می نماید. این آزمایش ها با استفاده از فرآیندهای سایه ساز گوناگون برای جلوگیری از حرارت زیاد و بهبود رشد گیاه از شدت نور می کاهند و مانع از تابش فرکانس های مشخصی می شوند. حس گر ها در گلخانه 8 × 18 متر نور، دما، رطوبت نسبی و فشار هوا را نشان خواهند داد. داده هایی که هر چند دقیقه یک بار جمع آوری می شود با استفاده از خط تلفن به یک رایانه در نقطه ای دیگر فرستاده می شود تا مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. حس گرها و شبیه سازی های رایانه به پژوهشگران نشان خواهند داد که چگونه به طرز کارآمدتری به پرورش محصولات بپردازند.
گری یوناس(6)، دانشمند برجسته ساندیا و مدیر گروه مفهوم پیشرفته(7) آزمایشگاه می گوید که این طرح همچنین مانند الگویی برای آزمایشگاه مشترک با مکزیک جهت کار بر روی مسایل علمی مرتبط با مرز است. "از آنجا که گروه مفهوم پیشرفته، به مسایل امنیتی آینده جهان می پردازد، ما نظریه آازمایشگاهی مشترک بین مکزیک وایالات متحده را پیش بردیم تا مسایل مرزی را که قابلیت ایجاد درگیری دارند مورد بررسی قرار دهیم. این طرح (گلخانه) نخستین ثمره آن ایده است."
آلبوکرکی(8) نیومکزیکو- روشی که تقریبا یک صدم از آب مصرفی کنونی لازم برای پرورش علوفه دام ها را مورد استفاده قرار می دهد می تواند آب بیشتری را برای مصرف انسانی و نیز استفاده های مسکونی و صنعتی باقی بگذارد. این شیوه می تواند انرژی خورشیدی استفاده نشده را نیز به عنوان تولید جانبی به برق فشار قوی تبدیل کند.
روش کاهش دهنده مصرف آب هم اکنون توسط 42 حس گر بی سیم که در یک گلخانه هیدروپونیک پرورش علوفه واقع در کمتر از فاصله پرتاب یک سنگ از مرز مکزیک نصب شده است، زیر نظر آزمایشگاه های ملی ساندیا متعلق به اداره ملی امنیت هسته ای ــ یک آزمایشگاه ملی امنیتی ایالات متحده ــ در دست امتحان است. ران پیت، پژوهشگر آزمایشگاهی می گوید که ساندیا به این موضوع علاقمند است زیرا: "اگر احتمال جنگ بر سر آب را در قرن 21 نادیده بگیریم، کشمکش بر سر آن ممکن است."
پیتر دیویز(9)، مدیر علوم زمینی و محیطی ساندیا می گوید: "بخش عظیمی از مصرف آب شیرین سراسر دنیا مربوط به کشاورزی است. قابلیت کاهش میزان آب مورد نیاز برای این مصرف و در نتیجه کاستن از احتمال درگیری بین المللی برای امنیت ایالات متحده و دنیا اهمیت فراوانی دارد." پیت می گوید که صرفه جویی ممکن در مصرف آب به ویژه در نیومکزیکو و جنوب غربی آمریکا، مکزیک، مناطق کم آب مانند خاور میانه، نواحی مشخصی بین هند و پاکستان و حتی شمال چین که آب های زیر زمینی به طور مداوم برای مصارف کشارزی استفاده می شوند و سطح آنها پایین می رود، بسیار مهم است. "در تمام این نقاط مقدار زیادی از آب بیش از آن که به طور مستقیم نیازهای انسانی و سایر مصارف تولیدی را تامین نماید، صرف آبیاری محصولات کشاورزی می شود."
مشاهدات ابتدایی نشان می دهند که گلخانه های شیمیایی در مناطقی مانند نیو مکزیکو می توانند برای تولید مقدار مساوی (وزن خالص) علوفه دام، 800.000 آکر فوت(10) فعلی مورد استفاده را به 11.000 آکر فوت برسانند و این عمل را در وسعت 1.000 جریب زمین به جای 260.000 جریب ــ زمین زیر کشت کنونی آلفالفا در نیومکزیکو ــ صورت دهند. هشتاد درصد از آب نیومکزیکو صرف کشاورزی می شود. بیش از نیمی از آن به پرورش علوفه تعلق دارد. آلفالفا فراوان ترین این محصولات است. شرایط مصرف اب در بسیاری از نقاط دنیا مشابه این شرایط است.
شیوه های کنونی کشاورزی در مناطق خشک مقدار زیادی از آب را از طریق تبخیر و جذب خاک از دست می دهد. این عوامل با گذشت زمان می توانند منجر به شور شدن خاک و از دست رفتن تولید کشاورزی شوند. هیچ یک از این رویدادها در گلخانه که در وحله اول برای محصول دادن نیازی به خاک مرغوب ندارد صورت نمی گیرد.
گلخانه های هیدروپونیک که به تازگی در ایالت چیهواهوا(11) ساخته شدند، توسط مزرعه داران مکزیکی در خشکسالی جاری برای پرورش خوراک دام جهت نگهداری از گله هایشان مورد استفاده قرار گرفتند. با این وجود مسایل فنی در زمینه بهینه سازی میزان واقعی آب ذخیره شده، سنجش ارزش غذایی علوفه و نیز مناسب ترین نور لازم برای رشد همچنان باید مورد بررسی قرار گیرند. در مورد شرایط کارآیی اقتصادی نیز تحقیق بیشتری لازم است.
به این ترتیب پژوهشگران مکزیکی علاقه زیادی به این طرح ایالات متحده نشان دادند که درست در شمال مرز آمریکا/ مکزیک در سانتا ترزا(12) نیومکزیکو، چند مایل غرب تر از الپاسو(13) به اجرا در آمده است. یک گروه مکزیکی از سیوداد(14) چیهواهوا ــ که فاصله آن با ماشین حدود 3 ساعت و نیم است ــ به سرپرستی هکتور گالگس(15) محقق و فرانسیسکو آگویره(16)، سازنده سیستم علوفه شیمیایی چندین بار از این طرح دیدار کرده اند تا در طراحی، ساخت و اجرای آن کمک نمایند.
گالگس در یک مصاحبه تلفنی از چیهواهوا گفت: "تفاوت (بین طرح های دیگر ما و این طرح) حس گر هایی است که ساندیا برای کنترل شرایط این محل نصب کرده است. ما در شرایط معمول فقط از یک حس گر رطوبتی استفاده می کنیم تا دریابیم که چه زمان باید آبیاری صورت گیرد."
او می گوید حس گرهایی که ساندیا کار گذاشته است و شبیه سازی های رایانه به پژوهشگران نشان می دهند که چگونه محصولات را به شکل موثرتری پرورش دهند.
او می گوید: "لازم است که ما میزان مصرف آب را در گلخانه مورد بررسی قرار دهیم؛ تنها راه انجام این کار نیز مشاهده دقیق آب مورد نیاز در هر مرحله است." وی می افزاید که در آزمایش های مکزیکی فقط از گندم و ذرت آماده استفاده شده است؛ ساندیا در آزمایش هایش علاوه بر این موارد از چاودم، ذرت خوشه ای، جو و جو دو سر نیز استفاده کرده است.
ارزش غذایی گیاهان پرورش یافته از طریق شیمیایی توسط یک استاد تغذیه دام در دانشگاه ایالتی نیومکزیکو به نام کلینت لوست(17) مورد بررسی قرار می گیرد. آزمایشگاه او نتایج آزمایش تغذیه را با نیازهای واقعی حیوانات می سنجد.
او گفت: "بدون شک این رویداد یک اتفاق منحصر به فرد در زمینه خوراک دام است. اگر تاثیر این خوراک بر دام ها به خوبی خوراک عادی آنها باشد، پیشرفتی عظیم صورت گرفته است. ممکن است این موفقیت به حدی زیاد باشد که در صورت ذخیره مقدار بسیار زیاد آب ما کمی از اقداماتمان بکاهیم."
تفاوت بین کشاورزی سنتی و هیدروپونیک آنن است که گیاهان گلخانه ای غذای خود را از زمین دریافت نمی کنند. این آزمایش متکی به ماده غذایی موجود در دانه است که جوانه می زند، به دقت آبیاری می شده و 10 روز پس از آغاز رشد، برداشت می شود. برای تولید همان مقدار علوفه (نسبت به علوفه کاشته شده به شیوه سنتی و در زمین های باز)، دانه بیشتری لازم است. اما مصرف آب به شدت پایین می آید.
گلخانه هیدروپونیک که با نام های "کشاورزی حفاظت شده" یا "کشاوورزی محیط تحت مراقبت" نیز شناخته می شود همچنین نوری که به گیاهان می رسد را تحت نظر دارد و آن را تنظیم می نماید. این آزمایش ها با استفاده از فرآیندهای سایه ساز گوناگون برای جلوگیری از حرارت زیاد و بهبود رشد گیاه از شدت نور خواهند کاست و مانع از تابش فرکانس های مشخصی خواهند شد.
راهکار "گیاه سخنگو"
جین جاکوملی(18)، مدیر برنامه با ارزش کشاورزی محیط تحت مراقبت(19) در گروه مهندسی کشاورزی و بیوسیستم های دانشگاه آریزونا می گوید که از دخالت ساندیا راضی است؛ چرا که "ساندیا دارای فن آوری پیشرفته ای است که می تواند برای کاهش هزینه دریافت های محیطی به شیوه قدیمی مورد استفاده قرار گیرد."
جاکوملی گفت که علاوه بر حس گرهای بی سیم مورد استفاده کنونی می توان از روش "گیاه سخنگو" استفاده کرد. در این روش حس گرهای بسیار کوچک، سبک وزن و ارزان قیمت به طور مستقیم روی هر گیاه قرار داده می شود تا وضعیت آب، دما و سرعت رشد گیاه را نمایش دهد.
"ما اتصال این حس گرها را (در آینده و از طریق اتصالات بی سیم) به شیوه ای که هر کدام روی یک گیاه قرار دارند پیش بینی می کنیم. در این صورت گیاه به طور مستقیم به سیستم نظاره گر اطلاع خواهد داد که چه چیز احتیاج دارد وفقط هوای اطراف گیاه نشان داده نخواهد شد. گیاه ممکن است به چیزهای دیگری نیز احتیاج داشته باشد که این (حس گرهای فاصله دار) به ما نشان نمی دهند. این بهترین شرایط فنی برای ما خواهد بود."
این حس گرها در ساندیا برای نظارت های دیگری تولید می شوند. جاکوملی پژوهشگران آزمایشگاه ها را تحسین کرد زیرا "آنها دریافته اند که وقتی فن آوری را در یک سیستم بیولوژیک به کار می برید، نمی توانید آن را بدون تخصص بیولوژیک برای استفاده عملی از این فن آوری پیشرفته همان جا رها کنید."
طریقه کار این شیوه
صف انبوه حس گرها در گلخانه 8 × 18 متری (26 × 29 فوتی) نور، دما، رطوبت نسبی و فشار هوا را نشان می دهد. داده های جمع آوری شده هر چند دقیقه یک بار از طریق خط تلفن برای تجزیه و تحلیل به یک رایانه که در محلی دیگر است فرستاده می شود. ران می گوید: "ما توقع داریم که سیستم (گلخانه ای) آن طور که ممکن است به ذهن افراد برسد در برابر تغییرات محیط، آرام عمل نکند یا با محیط متجانس نشود. هر بار که آب فشان شروع به کار می کند، از دمای اطراف گیاهان به صورت نسبتا سریعی کاسته می شود." هرگاه که یک حس گر رطوبتی یا یک زمان سنج، مدار کنترل کننده را فعال نماید، آب به مدت 20 ثانیه از آب فشان های ربع اینچی بر گیاهانی که در سینی های پلاستیکی روی سطوح فلزی قرار داده شده اند پاشیده می شود. پژوهشگران برای کاهش کار و نیز محافظت در برابر کپک، در حال بررسی تولید و استفاده از سینی هایی هستند که خودشان نیز برای دام ها خوراکی باشند، به این ترتیب شستشو و بهداشتی نمودن سینی ها غیر ضروری خواهد بود. چنین سینی هایی می توانند به ماده غذایی محصول نهایی علوفه بیافزایند و آن را به وعده متناسب تری برای دام ها تبدیل کنند. مصرف آب، دانه و کار نیز مورد بررسی است.
پیت می گوید: "ما می خواهیم از تفاوت های جزیی اقلیمی آگاه شویم. می خواهیم بدانیم که رشد علوفه چگونه با تفاوت دما و مکان و زمان آبیاری تغییر می کند. این درک به ما در تنظیم طرح و فعالیت گلخانه کمک خواهد کرد."
روش خورشیدی
این آزمایش ها همچنین قرار است با استفاده از مهار نور در تولید امتیاز دیگری نیز به کار گرفته شوند. این امتیاز عبارت است از: تولید نیروی برق به روش خورشیدی. (پمپ ها، زمان سنج ها و حس گرهای گلخانه در حال حاضر نیز به وسیله قطعات بدون تکیه گاه خورشیدی کار می کنند که نور را به برق تبدیل می کنند و آنگاه آن را برای مصرف شب و هوای ابری درون باتری هایی ذخیره می سازند.)
ویپین گوپتا(20) پژوهشگر ساندیا می گوید: گلخانه می تواند یک منبع خورشیدی باشد، زیرا نور خورشید در مناطق خشک باید ***** شود تا به دلیل شدت زیاد، موجب خرابی محصول نگردد. مساله، ساخت مواد قابل اطمینان و موثری است که از بخشی از نور استفتده کنند که گیاه به آن علاقه ای نشان نمی دهد تا بتوانند به تولید نوعی از برق بپردازند که علاوه بر مصرف گلخانه قابلیت ورود به شبکه را نیز داشته باشد." این طرح از اهمیت تجاری نیز برخوردار است.
ویپین هم اکنون در موسسه فن آوری تحقیق مواد الپاسو مستقر است و برای این طرح نقش کلیدی را در منطقه ایفا می کند. اد بینز(21)، متخصص فن آوری ساندیا هم اکنون در لاس کروسس(22) مقیم است و تامین فن آوری گلخانه را بر عهده دارد. نینا بری(23) و جس دیویس(24)، پژوهشگران ساندیا/ کالیفرنیا به همراه دو انترن ترم تابستانی مشغول پیاده کردن مجموعه حس گرهای بی سیم متصل به شبکه و اتصال خط انتقال داده ها از طریق تلفن همراه هستند که قرار است در نیمه سپتامبر وصل شود.
نظریه آزمایشگاه دو ملیتی
در حالی که سنت کشاورزی، عوامل فرهنگی و واقعیت های اقتصادی، به اجرا در آوردن سریع شیوه های گلخانه ای هیدروپونیک را برای تولید علوفه دامی مشکل می سازد، این طرح باید داده های لازم را برای زمانی که خشکسالی به طور جدی ما را تهدید می کند فراهم سازد.
گری یوناس، دانشمند برجسته ساندیا و مدیر گروه مفهوم پیشرفته آزمایشگاه می گوید که این طرح همچنین راه را برای یک موجودیت دیگر که آزمایشگاه مشترکی با مکزیک برای پرداختن به مشکلات علمی مربوط به مرز است باز می نماید. "از آنجا که گروه مفهوم پیشرفته، به مسایل امنیتی آینده جهان می پردازد، ما نظریه آزمایشگاهی مشترک بین مکزیک وایالات متحده را پیش بردیم تا مسایل مرزی را که قابلیت ایجاد درگیری دارند مورد بررسی قرار دهیم. این طرح (گلخانه) نخستین ثمره آن ایده است."
جسیکا ترنلی(25)، یکی از مشاوران ساندیا و مدیر آزمایشگاه جانبی قابلیت تداوم دو ملیتی ساندیا(26) می گوید: "ما مشتاقیم از امکان گلخانه ای برای همکاری با ساندیا و دانشمندان و مجامع هر دو طرف مرز استفاده کنیم تا فن آوری هایی جهت بالا بردن کیفیت زندگی به وجود آیند."
ساندیا یک آزمایشگاه چند منظوره زیر نظر شرکت ساندیا که یکی از شرکت های لاکهید مارتین(27) است برای اداره امنیت ملی هسته ای وزارت انرژی فعالیت می کند.
ساندیا که امکانات اصلی آن در آلبوکرک نیومکزیکو و لیور مور کالیفرنیا واقع است، مسولیت های تحقیقی و تشخیصی فراوانی را در ارتباط با امنیت ملی، انرژی و فن آوری های محیطی و رقابت اقتصادی بر عهده دارد
ضرورت مصرف کود گوگردی در خاک های ایران
.........................................................
مقدمه
گوگرد بعداز ازت،فسفر و پتاس ،بعنوان چهارمین عنصر ضروری برای گیاهان محسوب می شود. با این توضیح که نیاز گیاهان به این عنصر حتی بیشتر از فسفر می باشد. گوگرد عمد تا" در تولید اسیدهای آمینه و پروتئین نقش دارد. و کمبود آن باعث کاهش عملکرد کمی و کیفی محصول می شود.با توجه به اینکه اکثر خاکهای کشور و خصوصا خاکهای فلات ایران،قلیایی و آهکی می باشد. و از طرفی کمبود مواد آلی و بی کربناتی بودن اکثر آبهای آبیاری باعث محدود شدن حلالیت عناصر غذایی پرمصرف و ریزمغذیها می شود. و عملا" جذب این عناصر به کندی صورت می گیرد.بنابراین به دلایلی که ذکر خواهد شد. تغذیه گوگرد در گیاهان و مصرف آن اهمیت خاصی دارد.
PH اکثر خاکها ی کشور بیشتر از 7.8و درصد آهک (TNV%) عموما" بیشتر از 20 می باشد (میانگین ,TNV,PHخاکهای استان خراسان رضوی به ترتیب 7.91 و 22)، بنابراین خاکهای ایران ،عموما" دارای PH بالا، ماده آلی کم و میزان آهک نسبتا زیاد می باشد. و در این شرایط حلالیت برخی از عناصر غذایی از جمله فسفر،آهن،روی،مس و منگنز در محیط رشد رویشی، گیاهان بسیار کم است.
بحث و نتیجه گیری
با توجه به آنچه که ذکر شد.استفاده از کودهای گوگردی بعنوان اصلاح کننده خاکهای زراعی و عنصر مورد نیاز گیاهان ضروری است . در یک تحقیقی( ملکوتی و همکاران1385)که صورت گرفته،اثر گوگرد در اصلاخ PHخاکهای آهکی بسیار مفیده بوده است. و با مصرف هر سه سال یکبار به میزان 1تا 2 کیلوگرم گوگرد در پای درختان به همراه کود حیوانی بصورت چالکود به مدت 5 سال PHخاک پای درختان از 8.2 به 7.8 کاهش یافته است.( به ازاء هر 0.1 کاهش PH جذب عناصر توسط گیاه 20برابر افزایش می یابد) آزمایشات متعددی که صورت گرفته حکایت از آن دارد. که افزایش گوگرد میزان قابلیت جذب فسفر را در خاک افزایش می دهد.بطور کلی مزایای مصرف گوگرد در اراضی زراعی و باغی به شرح ذیل می باشد.
رفع کمبود گوگرد مورد نیاز گیاه و افزایش عملکرد در واحد سطح
اصلاح PHخاکهای شور و قلیا و آهکی
افزایش حلالیت عناصر غذایی خصوصا" فسفر، آهن،روی،منگنز و از طرفی کاهش در مصرف کودهای فسفاته و ریزمغذیها
بهبود کیفی آب آبیاری
جلوگیری از گسترش قارچهای خاکزی به لحاظ خصوصیت قارچکشی گوگرد
تجمع نیترات در محصولات کشاورزی را کاهش می دهد.
ضدعفونی کردن تدریجی خاک و کمک به سلامت محیط زیست و کاهش مصرف سموم شیمیایی
شرایط لازم جهت جذب گوگرد توسط گیاه
کود گوگردی برای آنکه مورد استفاده گیاه قرار گیرد. بایستی ابتدا تبدیل به سولفات شود. این امر به کمک باکتریهای تیوباسیلوس که در شرایط هوازی در خاک زندگی می کنند. امکان پذیر است. همانگونه که ذکر شد متاسفانه با عنایت به کاهش شدید درصد مواد آلی در خاکهای زراعی کشور، تعداد این باکتریها کاهش یافته است. جمعیت این باکتریها در شرایط مطلوب یعنی مواد آلی کافی و رطوبت مناسب قادر به رشد و تکثیر می باشد. از این رو رعایت نکات فنی ذیل در جهت مصرف بهینه گوگرد ضروری می باشد.
مقدار مصرف کود گوگردی براساس آزمون خاک و طبق توصیه کارشناسی صورت گیرد.
با توجه به کمبود مواد آلی دراکثر خاکها این کود را بهتر است به همراه کود حیوانی مصرف نمود.
رطوبت کافی در خاک موجود باشد. اثر رطوبت به حدی است که اگر حتی 2تن گوگرد درخاک استفاده شود .بصورت ذرات ریز زردرنگ در سطح و یا در عمق خاک تا حدود یک سال بدون تغییر باقی می ماند.
مصرف گوگرد در خاکهائیکه از نظر ماده آلی بسیار فقیرند، واز طرفی افزایش مواد آلی توسط کشاورز مقدور نیست توصیه نمی شود.
انواع کودهای گوگردی رایج در کشور به شرح ذیل می باشد.
گوگرد پودری(ساری کود)یا گوگرد کشاورزی محتوی حداقل 95درصد گوگرد
گوگرد گرانوله بنتونیت دار محتوی 85 درصد گوگرد و 15 درصد بنتونیت، این کود بصورت دانه ای(اندازه ذرات 2تا4 میلی متر)بوده و پس از تماس با رطوبت به کمک بنتونیت به حالت پودری شکل در می اید.
گوگرد گرانوله بنتونیت دار تیوباسیلوس،محتوی 85درصد گوگرد و 15درصد بنتونیت همراه باکتری تیوباسیلوس
گوگرد گرانوله آلی حاوی 40درصد گوگرد و 40درصد مواد آلی و 20درصد بنتونیت
ضمنا گوگرد ناخالص که بصورت کلوخه ای از معدن استخراج می شود. چندان مناسب برای مصارف کشاورزی نمی باشد.
مقدار و نحوه مصرف
اولا مصرف براساس آزمایش خاک و توصیه کارشناسی صورت گیرد. و ثانیا بعنوان یک توصیه عمومی مقدار 300تا 500کیلو گرم در هر هکتار با در نظر گرفتن PHخاک و بی کربنات آب آبیاری و در صد اهک خاک مصرف شود. کلیه کودهای گوگردی رایج در ایران بایستی قبل از کشت و هر 2 تا3 سال یکبار مصرف شود. بهتر است این کود با دستگاه کودکار زیر بذر و یا حداقل قبل از شخم در سطح مزرعه پخش و با شخم یا دیسک زیر خاک برده شود. مصرف آن در باغات با توجه به نوع و شرایط باغ و سن درخت از 500تا1000گرم برای هر درخت و الزاما" بصورت چالکود توصیه می گردد.
قابل توجه:
با توجه به اینکه متاسفانه انواع کودهای گوگردی با کیفیت متفاوت و بعضا نامناسب در بازار کشاورزی رایج است . با هدف اطلاع رسانی صحیح و دقیق به مصرف کنندگان محترم این کالا، در شماره بعدی مقالعه کاربردی تحت عنوان راهنمای کامل درخصوص شناسایی کود مناسب گوگردی برای کارشناسان و کشاورزان (که برای اولین بار تهیه شده) ارائه خواهد شد.
تهیه و تنظیم مهدی عباس زاده
کارشناس تغذیه گیاهی و حاصلخیزی خاک
سیاهکهای پنهان موضعی(هندی) Karnal bunt
بیماری در مناطقی چون فارس، هرمزگان، بوشهر، جیرفت و کرمان انتشار دارد. عامل بیماری قارچ دیگری از جنس تیلشیا به نام T.indica این قارچ در اصل به گندم معمولی (گندم نان) حمله میکند ، اما تریتیکاله و گندم دوروم نیزممکن است آلوده شود بیماری معمولاً در خرمن و از روی دانههای شکسته که قسمتی از آنها آلوده به سیاهک است ، قابل تشخیص است. تشخیص در مزرعه مشکل است ، زیرا تنها چند گل در هر سنبله آلوده می شود (جز در مواردی که بیماری خیلی شدید باشد ) بنابراین در مزرعه ، بوته های آلوده براحتی از چشم مخفی می مانند . در بذرهای بیمار قسمتی از بذر سالم باقی می ماند و قسمت دیگر آن همراه با جنین به تودهای از اسپورهای سیاه و خشک تبدیل میسود . در اینجا نیز مانند سیاهک معمولی ، بوی زننده ماهی گندیده متصاعد می شود .
تلیوسپورهای T.Indicaکم و بیش کروی، بزرگ با قطر25-30 میکرون و سیاهرنگ هستند. سطح آنها کم و بیش مشبک است . اسپور پس از جوانه زنی تولید یک میسلیوم اولیه می کند که از آن اسپوریدیهایی متعددی آزاد می شود . بذرها یا خاک آلوده به اسپور قارچ ، مهمترین منابع آلودگی اولیه هستند .تلیوسپورها در سطح خاک جوانه می زنند و اسپوریدهای زیادی تولید میکنند .
اسپوریدیها توسط باد و حشرات پخش میشوند و در طی مرحله گلدهی گیاه تخمدانها را آلوده کرده ، ممکن است تمام یا قسمتی از دانه ( در بیشتر موارد ) توسط میسیلیوم قارچ اشغال شده ، به توده اسپورتبدیل شود .
کنترل:
هر چند برای توصیه روشهای مناسب کنترل بیماری به تحقیقات بیشتری نیاز است ، استفاده از بذر سالم ضروری است .اطلاعات جمع آوری شده درمکزیک روی ضد عفونی شیمیایی بذرها نشان داه که ضد عفونی با PCNB به میزان یک کیلوگرم برای هر تن بذر ، تأثیر مناسبی در کنترل اسپورهای بذر داشته است با وجود اینکه بیماری بومی منطقه پنجاب و شبه قاره هند است ، در سوریه ، لبنان ، عراق وترکیه نیزگزارش شده است . به نظر می رسد که وجود آن در سایر مناطق دنیا ، باتوجه به عوامل محیطی ، محدود باشد .
کنترل شیمیایی:
1. سایپروکونازول(آلتو) SL 10% نیم در هکتار
2. پروپیکنازول(تیلت) EC 25% نیم در هکتار
3. تبوکونازول(فولیکور) EW 25% یک لیتر در هکتار
4. فلوتریافول(ایمپکت) SC12.5% یک لیتر در هکتار
زمانی که 80% بوته ها به خوشه رفته باشند، سمپاشی انجام شود
سیاهک برگی غلات Flag smut
بیماری سیاهک برگ و ساقه غلات Urocystis tritici در درجه اول روی گندم پاییزه ، در مناطقی که زمستانهای معتدل دارند (بوشهر، خوزستان، گیلان) وجوددارد . البته در بعضی نواحی شبه قاره هند ، روی گندمهای بهاره ای که در یکی از ماههای زمستان کاشته شده اند نیزدیده شده است . سیاهک ساقه توسط قارچی که رابطه نزدیکی با قارچ Urocystis agropyri دارد ، در روی چاودار نیزایجاد می شود . تشخیص سیاهک برگی در مزرعه بسیار آسان است ، لیکن اغلب به دلیل کوتاه بودن بیش از حد بوته های آلوده ، از نظر دور میمانند . علائم بیماری بصورت نوارهای خاکستری متمایل به سیاه روی برگ و غلاف توسعه می یابد. بوته های آلوده اغلب کوتاه شده ، برگها پیچ خورده و لوله میشوند . اپیدرم ، در محل نوارهای آلوده به صورت طولی شکاف خورده ، توده سیاهرنگ اسپور ظاهر می شود . بوته های آلوده معمولاً خوشه نمی دهند .
توده اسپورآزاد شده ، سطح بذرها و خاک را آلوده میکند .گیاهچه ها وبوته های جوان توسط اسپوریدیهایی که در سطح خاک ایجاد شده آلوده می شوند . میسلیوم قارچ پس از ورود به درون بافت گیاهچه ، به طور درون بافتی به رشد خود ادامه داده ودرنهایت توده اسپور را در زیر کوتیکول برگ و ساقه بوجود میآورد جوشهای حاصل از سیاهگ برگی توسط توده اسپور بال پر شده است . هراسپور بال شامل 1-4 عدد تلیوسپور به هم چسبیده است که توسط چندین سلول عقیم احاطه شده اند. اسپورهای کروی یا زاویه دار ، قهوه ای تیره با دیواره صاف وقطر 10-20 میکرون هستند. تلیوسپور جوانه زده تولید یک میسلیوم اولیه با 3-4 اسپوریدیها با هم تلاقی انجام میدهند وهیف بیماری زا را بوجود می آورند .تناوب زراعی همراه با بذر سالم در کنترل بیماری موثر است.
کنترل:
این بیماری با استفاده از ارقام مقاوم و تناوب زراعی تقریباً کنترل شده است . ضد عفونی بذر با قارچکشهای سیستمیک مانند کربوکسین و بنومیل نیز موثر است .
بیماری لکه چشمی غلات Graminicola eye spot
لکه چشمی غلات که بوسیله قارچ pseudocercosporella herpotrichoides ایجاد می شود ، در روی گندم زمستانی اهمیت بیشتری دارد ولی در بسیاری ازمناطق دنیا میتواند به غلات بهاره نیز خسارت زیادی وارد کند .این بیماری اغلب قسمتهای پایینی گیاه را مورد حمله قرار میدهد . با وجود این علائم بیماری روی ریشه تا حدود 9 سانتیمتر بالی سطح خاک بندرت مشاهده می شود تمامی غلات و بسیاری از گراسها میزبان خوبی برای قارچ هستند . آب وهوای سرد و خنک بیماری را شدت میبخشد .علائم بیماری با افزایش سن گیاه بیشتر مشخص میشود . زخمهای بیضوی یا چشم مانند روی غلاف برگهای پایینی و همچنین روی پایین ترین میان گره (سطح خاک ) مشهوداست . زخمهای تازه ، قهوهای و مرکز انها کاهی رنگ است . لکه ها ممکن است تمام قسمت پایین را احاطه کند قسمت مرکزی زخمها با افزایش سن گیاه تیره تر می شود . حمله شدید قارچ موجب بروز خوابیدگی (ورس) در بوتهها میشود . اسپورزایی قارچ در هوای سرد و مرطوب اوایل بهار شدید است و در تابستان کاملاً متوقفمی شود . اسپوردر روی ساقههای مسن بسختی تشکیل می شود . کنیدی برها راست ، بدون انشعاب و کوتاه در روی میسلیومهای فشرده شبه استروما ، بوجود میآیند . کنیدیها شفاف و کشیده، به طرف نوک باریکتر شده ممکن است کمی خمیدگی داشته باشند. کنیدی دارای ابعاد 1.5-3.5*30-60 میکرون با3-7 دیواره عرضی است . قارچ در روی بقایای گیاهی به صورت میسیلیوم زمستانگذرانی میکند .آلودگی اولیه ممکن است از کنیدیومهای تشکیل شده روی کاه و کلش آلوده یا از میسلیومها فعال موجود روی غلاف برگهای آلوده پایینی ، شروع شوند . میسلیوم قارچ در عمق وجوانب بافت ساقه گسترش می یابد و در مرکز ساقه که تو خالی است ، میسلیومهای پنبه ای شکل تولید میشوند . کنیدیها در مراحل اولیه رشد گیاه بیمار تشکیل شده ، به عنوان منبع ثانویه آلودگی عمل میکنند.
کنترل:
تأخیر در تاریخ کاشت پاییزه وتناوب با گیاهانی غیر از غلات ، موجب کاهش میزان ماده تلقیح قارچ می شود و درکنترل بیماری موثراست
مشخصات مدیر وبسایت
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی آرشیو ماهانه وبسایت
کلمات کلیدی وبسایت